cytryny mieszamy z oregano i solą- dodajemy ugotowany amarantus- całość mieszamy makaron ryżowy wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy 5 min, odcedzamy i zalewamy zimną wodą gotowy makaron polewamy sosem- możemy podawać z uparowanym kalafiorem
healthy dreamsłyżką jogurtu, po czym dodajemy do zblendowanych składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS
healthy dreamsksylitolem i jagodami- kładziemy jako kolejną warstwę całość pieczemy ok 20 min w 200 stopniach- po czym odstawiamy do ostygnięcia gotowego tofucznika ozdabiamy ugotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem lubionymi dodatkami (opcjonalnie
healthy dreamsczosnkiem niedźwiedzim po nadzianiu, zginamy ciasto w pół i zalepiamy rogi (tak jak w pierogach), wstawiamy do piekarnika na ok 10 min sok pomidorowy mieszamy z mlekiem sojowym, polewamy nim gotowe calzone
healthy dreamskażdej strony, ok 3 min na jedną stronę (ja robiłam mniejsze naleśniki) fasolkę blendujemy z mlekiem kokosowym- nie trzeba dokładnie, gruszkę kroimy w kosteczkę gotowe naleśniki podajemy z fasolkową polewą i gruszką
healthy dreamsmieszamy z grzybami, cebulką i przyprawami- nadziewamy każdy naleśnik, po czym zwijamy marchewkę obieramy, trzemy na tarce i wypełniamy nią żaroodporne naczynie, następnie układamy krokiety, posypujemy je sezamem i polewamy sosem sojowym pieczemy w 175 stopniach przez
healthy dreamsoraz pietruszkę i koperek. Razem wszytko gotujmy do miękkości. Następnie miksujemy dolewając odpowiednią ilość bulionu, wszytko zależy jaką konsystencje lubicie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy grzankami i polewamy oliwą lub łyżką śmietany
Delicious Titbitszłotego koloru. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skórą do góry, wlewamy wino, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu piersi kroimy w plastry, polewamy konfiturą żurawinową
Bajeczna Kuchniaoleju sól, pieprz 3 szkl. wywaru warzywnego 125 ml białego wina Jabłka kroimy na ćwiartki, fenkuł pozbawiamy wierzchniej warstwy i kroimy w plastry. Na blachę wkładamy jabłka i fenkuł, polewamy 2 łyżkami oleju, solimy i pieprzymy i posypujemy listkami z 2 gałązek tymianku. Mieszamy i pieczemy 30 minut w 200 st.C. W tym samym czasie ziemniaki myjemy i kroimy
Dzieje kuchennej Wiewiórywody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może być koncentrat pomidorowy lub inny.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.włoskich 1 łyżka rodzynek 1 łyżka miodu Masło roztapiamy na patelni. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy orzechy, rodzynki i cynamon. Smażymy krótką chwilę, polewamy z miodem i smarujemy naleśniki
Cynamonowe szczęściecytryny Ugotowane jajka kroimy w ćwiartki i układamy w wybranym naczyniu. W innym wysokim naczyniu mieszamy jogurt, przeciśnięty przez prasę czosnek, sok z cytryny oraz przyprawy. Gotowym sosem polewamy jajka i wierzch posypujemy posiekaną pietruszką. Szybko i smacznie
Kolejny blog o gotowaniuśniadania. Wygląda i smakuje rewelacyjnie, a przy tym (jak zwykle) jest przezdrowe! :) Do zrobienia oszukanych pączków potrzebujemy kilku jabłek (czyli bazy), smarowidła, dodatków wg uznania i ewentualnie jakiejś polewy. 1. Baza plus coś do smarowania: Całe jabłka kroimy w krążki wysokie na ok. 1,5-2 cm. Następnie czymś, co jest zakończone małym i okrągłym otworem (np. butelką) wykrawamy
Powiedz dietom niekoniec pieczenia w około 25 minucie należy zajrzeć do piekarnika, by sprawdzić stan upieczenia muffinek). Kukurydziane muffinki z soczystą gruszką podajemy same lub oprószone cukrem pudrem, a nawet polane polewą (nie za słodką). Smacznego
Słodkie okruszkikurczaka. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym spięciem do dołu, dodatkowo wlać około pół szklanki wody do naczynia. Piec około godz. w 180C. W trakcie pieczenia kilka razy mięso polewać wytworzonym sosem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.