swoje ulubione pączuszki? Składniki: 2 kostki półtłustego sera 2 szklanki mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka 2 żółtka płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody + odrobina wódki, którą polewamy sodę 1/2 szklanki cukru olej do smażenia cukier puder + cukier waniliowy do posypania Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej wbijamy do miski i ubijamy na puszysta masę z cukrem.Dodajemy śmietanę
ChilliJemyczasie czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, przyprawiamy według uznania i mieszamy. Cykorię zawijajamy w plasterki szynki i sera. Układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy ok. 20 minut aż ser się zrumieni
Podróż w kulinariaSałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, pestki dyni oraz mandarynki. Delikatnie mieszam. 3. Jogurt naturalny mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz przyprawami. Przygotowanym sosem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia KasiKukurydzę wysypujemy na sitko i odsączamy. Tuńczyka również odsączamy i lekko rozdrabniamy widelcem. Jajka obieramy i kroimy w sporą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, mieszamy, przyprawiamy i polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem
e-PrzepisyKulinarnemisce z sokiem z cytryny, młodym jęczmieniem, zaparzoną zieloną herbatą, bazylią i przyprawami- całość dokładnie blendujemy cukinię możemy upiec w piekarniku lub uparować - dobrze smakuje podana z całością makaron polewamy sosem, posypujemy skruszonymi orzechami nerkowca i kawałkami cukinii
healthy dreamscytryny mieszamy z oregano i solą- dodajemy ugotowany amarantus- całość mieszamy makaron ryżowy wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy 5 min, odcedzamy i zalewamy zimną wodą gotowy makaron polewamy sosem- możemy podawać z uparowanym kalafiorem
healthy dreamsłyżką jogurtu, po czym dodajemy do zblendowanych składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS
healthy dreamsksylitolem i jagodami- kładziemy jako kolejną warstwę całość pieczemy ok 20 min w 200 stopniach- po czym odstawiamy do ostygnięcia gotowego tofucznika ozdabiamy ugotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem lubionymi dodatkami (opcjonalnie
healthy dreamsczosnkiem niedźwiedzim po nadzianiu, zginamy ciasto w pół i zalepiamy rogi (tak jak w pierogach), wstawiamy do piekarnika na ok 10 min sok pomidorowy mieszamy z mlekiem sojowym, polewamy nim gotowe calzone
healthy dreamskażdej strony, ok 3 min na jedną stronę (ja robiłam mniejsze naleśniki) fasolkę blendujemy z mlekiem kokosowym- nie trzeba dokładnie, gruszkę kroimy w kosteczkę gotowe naleśniki podajemy z fasolkową polewą i gruszką
healthy dreamsmieszamy z grzybami, cebulką i przyprawami- nadziewamy każdy naleśnik, po czym zwijamy marchewkę obieramy, trzemy na tarce i wypełniamy nią żaroodporne naczynie, następnie układamy krokiety, posypujemy je sezamem i polewamy sosem sojowym pieczemy w 175 stopniach przez
healthy dreamsoraz pietruszkę i koperek. Razem wszytko gotujmy do miękkości. Następnie miksujemy dolewając odpowiednią ilość bulionu, wszytko zależy jaką konsystencje lubicie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy grzankami i polewamy oliwą lub łyżką śmietany
Delicious Titbitszłotego koloru. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skórą do góry, wlewamy wino, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu piersi kroimy w plastry, polewamy konfiturą żurawinową
Bajeczna Kuchniaoleju sól, pieprz 3 szkl. wywaru warzywnego 125 ml białego wina Jabłka kroimy na ćwiartki, fenkuł pozbawiamy wierzchniej warstwy i kroimy w plastry. Na blachę wkładamy jabłka i fenkuł, polewamy 2 łyżkami oleju, solimy i pieprzymy i posypujemy listkami z 2 gałązek tymianku. Mieszamy i pieczemy 30 minut w 200 st.C. W tym samym czasie ziemniaki myjemy i kroimy
Dzieje kuchennej Wiewiórywody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może być koncentrat pomidorowy lub inny.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.