polewa - 11092 przepisów (strona:309/740)

Muffinki waniliowo-pomarańczowe 131

termoobiegiem 15-18 min jeśli nie macie termoobiegu to w 200 stopniach ok 15 min,  resztę soku z pomarańczy i dodatkowy cukier puder mieszamy na gładki lukier polewamy nim lekko przestudzone babeczki smacznego

Swojskie jedzonko
Cannelloni z mięsem mielonym 177

Jeżeli sos będzie bardzo gęsty należy dolać więcej mleka. Gotowym farszem napełniamy nie ugotowany makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wcześniej smarujemy masłem lub olejem.   Wierzch makaronu polewamy dokładnie i obficie sosem beszamelowym.   Na wierzch sypiemy startym serem. Pieczemy przez ok. 45 - 55 minut w 180C. Smacznego

Passion of Cooking
Kurczak z makaronem chińskim i cukinią 186

sosu sojowego mikro liście rzodkiewki  świeża kolendra  świeża bazylia Przyprawy :  pieprz czarny  pieprz cayenne  Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Polewamy oliwą i przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym i cayenne. Cukinie myjemy i kroimy w cienkie paski.  Cebule czerwoną siekamy i parzymy wrzątkiem. Kolendrę i bazylie myjemy, osuszamy

Parowar Faceta
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta 488

bulionem lub rosołem. Wystarczy go 6-7mm na dnie. Będzie parował i nawilżał mięso. Wkładamy mięso do piekarnika nagrzanego na 165⁰C. Pieczemy. Po 20-30 minutach pieczenia polewamy mięso po wierzchu sokami z patelni. Nie przewracamy go, to zupełnie niepotrzebne. Pieczemy dalej. Po 50 minutach pieczenia sprawdzamy termometrem, wbijając go w najgrubsze miejsce, temperaturę jaką osiągnęło mięso

Karo in the Kitchen
Ciasto karmelowo-słonecznikowe 318

ziarna słonecznika. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przekroić poziomo na dwa blaty. Wyłożyć masę i kolejny biszkopt. Górę ciasta można wedle uznania posmarować pozostawionym kajmakiem i posypać ziarnami słonecznika lub ozdobić polewą czekoladową. Gotowe! Przepyszna bomba kalorii gotowa

Tagebuch po polsku
Pyszna sałatka ryżowa z tuńczykiem 149

się smaki. Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Tuńczyka odciskamy z płynu i mieszamy z odcedzoną kukurydzą i wystudzonym ryżem, przyprawiamy solą i pieprzem.  Na talerz nakładamy sałatkę, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy cebulką ze szczypiorkiem.  Jajka kroimy na ćwiartki i układamy z boków, można też pokroić w kostkę i wymieszać z sałatką. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Szparagi w sosie serowym 105

zasmażkę, dodajemy śmietankę i wodę, mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy ser, szczyptę gałki, sól, pieprz do smaku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowanym sosem polewamy szparagi. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Malinowy deser 152

szklanek, dodajemy pokruszone bezy, serek mascarpone i jeszcze raz układamy wszystko w tej samej kolejności, maliny, bezy i serek mascarpone. Na wierzch dajemy malinę, posypujemy drobno pokruszoną bezą i polewamy ajerkoniakiem. Mamy gotowy, pyszny i szybki deser.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Puszyste leniwe pierogi 132

solą i przekładamy przygotowane pierogi. Po wypłynięciu sprawdzamy jednego czy jest gotowy, wyjmujemy łyżką cedzakową na sito i odcedzamy. Masło topimy na patelni, dodajemy bułkę tartą, po zarumienieniu polewamy pierogi i posypujemy cukrem według uznania.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Sałatka samo zdrowie 118

Pomidorki i oliwki kroimy na pół a cebulę w drobną kostkę i dokładamy do mieszanki. Serek kroimy w kostkę ok. 0,5 cm i również dodajemy do sałaty. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, mieszamy i przekładamy do salaterki. Podajemy np. do potraw mięsnych z grilla. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Sałatka z soczystym kurczakiem 116

talerz, pomidory kroimy na cząstki, układamy na talerzu. Jajka obieramy, kroimy na ćwiartki i również wkładamy na talerz. Wyjętą pierś kroimy na paski, układamy na sałacie i całość polewamy przygotowanym wcześniej dipem. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Grysikowe ciasto z mascarpone 132

minut na środkowym poziomie. Resztę cukru gotujemy z 125 ml wody i sokiem  pomarańczowym. Pozostawiamy na ogniu na 2 minuty bez pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy wcześniej uprażonymi płatkami migdałowymi. Ciepła ciasto kroimy na kawałki. Na talerzyk wlewamy trochę Amaretto i moczymy ciasto. Na zimno jest również pyszne.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Ciastka ponczowe 112

temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. Wodę z cukrem i skórką z cytryny gotujemy 5 minut, odstawiamy do ostygnięcia i dolewamy rum. Polewamy wystudzone ciastka syropem. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dekorujemy nią ciastka wraz z owocami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Racuszki cynamonowe z sosem wiśniowym 133

stron. Sos wiśniowy: Dżem mieszamy z mąka ziemniaczaną. Śmietaną ubijamy i dodajemy do dżemu, wszystko mieszamy z sokiem z cytryny i cukrem. Całość gotujemy cały czas mieszając. Gorącym sosem polewamy przygotowane racuszki.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Baklava 141

dołu(ciasto musi być pokrojone przed pieczeniem). Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 35 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy na pięć minut i polewamy syropem. Podajemy, gdy ostygnie najlepiej dopiero na drugi dzień.  Życzę smacznego

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania