ugotowania jajka w koszulce możemy użyć specjalnych woreczków lub pojemniczków). Aby jajko się nie rozpadło wyjmujemy je łyżą cedzakową i od razu układamy na toście, wyłożonym szpinakiem. Całość polewamy sosem
KuchcikoweLovezeszkli ,dodajemy koncentrat pomidorowy,podlewamy niewielką ilością wody.Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Na talerzu układamy porcję makaronu i polewamy sosem
Bajeczna Kuchniamamy Malibu- wlać Na ułożone na dnie biszkopty wlewamy ostrożnie masę serową Pieczemy w temp. 170*C przez 75 min. Odstawiamy do dnia następnego do wystudzenia i dopiero wtedy polewamy czekoladą. Wierzch udekorowałam : 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany Śmietanę wlać do małego rondelka i gdy zacznie wrzeć wrzucić do niej pokruszoną czekoladę,. Mieszać do połączenia składników, polać wystudzony
Proste Potrawymleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao agawa 1/2 szklanki oleju dżem wiśniowy (opcjonalnie do przełożenia) migdały (opcjonalnie) Składniki na polewę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Ciasto: Mąki wymieszałam w misce, dodałam proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W drugiej misce wymieszałam mleko z olejem i agawą. Połączyłam
nietadietaposiada piekarnika :D Cukru w nich nie znajdziecie, ale za to słodzone są daktylami i syropem klonowym. Bardzo sycące i bardzo zdrowe, do tego wegańskie :) Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 8 daktyli bez pestek 40 g orzechów włoskich 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju kokosowego
FitKotosób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku
Chocolate Muffin BlogŻaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy na jego dnie połowę makaronu, następnie na makaron układamy mięso wieprzowe a na nie kładziemy plastry sera. Całość przykrywamy warstwą z pozostałego makaronu i polewamy masą śmietanowo serową. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez trzydzieści minut. Wyjmujemy z piekarnika, rozkładamy na talerze i od razu podajemy
Miód i pieprzwrzucamy na chwilę na patelnię, tylko po to żeby je podgrzać aby zmiękły, ale nie podsmażyły. Na kawałek tortilli wykładamy trochę posiekanej kapusty, na nią kotlecik, cebulkę, a całość polewamy sosem. Zawijamy. Podajemy z pozostałym sosem. Smacznego! :) * ogórek obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i przy pomocy łyżeczki usuwamy miękki miąższ. Resztę ogórka drobno siekamy i dodajemy do sosu
My Culinary Artminut. Na patelni podgrzewamy śmietankę, dodajemy do niej posiekany koperek oraz szczyptę soli i pieprzu. Podgrzewamy na małym ogniu do zgęstnienia sosu. Pulpety wyciągamy łyżką cedzakową i polewamy sosem koperkowym. Podajemy z kaszą owsianą i ugotowanym brokułem na parze
Aga w kuchnisiebie delikatnie rząd wyciętych serduszek. Dookoła serduszek oraz na wierzch wykładamy równomiernie pozostałą część kawowego ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut. Upieczone ciasto polewamy białą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej a następnie posypujemy pokruszonymi wycinkami
Podróż w kulinariabanan zmiksowane truskawki 1 łyżka miodu starta gorzka czekolada olej kokosowy do smażenia Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka, smażę na oleju kokosowym pod przykryciem. Dodaję banany, polewam truskawkami z miodem i posypuję gorzką czekoladą. Pychota
Bike By Lifekroimy w drobną kostkę (czosnek drobna siekamy). Ciecierzycę odsączamy, dodajemy do awokado. Dodajemy cebulę lub czosnek oraz posiekaną bazylią lub natką pietruszki. Pozostały sok z cytryny mieszamy z olejem. Polewamy sałatkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę najlepiej zjeść od razu gdyż awokado ciemnieje
Domowy Smak JedzeniaModeny 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego pół łyżeczki miodu pieprz 2 łyżeczki posiekanego koperku 1/3 łyżeczki oregano 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku Składniki sosu wymieszać, polewać sałatkę po każdej warstwie. W salaterce układać warstwami porwane liście sałaty rzymskiej, kawałki papryki, pokrojone w plastry korniszony, plastry lub połówki pomidorków, kawałki śledzi, pokrojoną w piórka cebulę, fetę
Czerwień i błękitwodnej z mlekiem rozpuszczamy 1,5 tabliczki czekolady. Obrane banany kroimy w plastry a następnie układamy na wystudzonym biszkopcie i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. wystudzoną czekoladę dość obficie polewamy banany. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch
Smakowite Dania