rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły. Surówka z marchewki i białej rzodkwi SMACZNEGO
peggiwkuchnikroimy w prążki i przelewamy wrzątkiem (pozostawiamy na sitku do obcieknięcia). W szklance mieszamy: ocet winny, oliwę, musztardę i przyprawy. Do miski ze składnikami surówki dodajemy pora, mieszamy. Dressingiem polewamy bezpośrednio przed podaniem i ponownie mieszamy. Surówka z sałaty rzymskiej SMACZNEGO
peggiwkuchniCiasto mięciutkie i wilgotne, miałam polać polewą, ale już mi się nie opłacało, ponieważ bardzo szybko się rozeszło. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka startej marchewki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 2/3 szklanki oleju 3 jaja 1/2 szklanki soku ananasowego 1/2 łyżeczki soli 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
talerz przyjemnościSkładniki na ciasto łączymy ze sobą dokładnie wyrabiając ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinać krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki, wrzucamy do osolonej, wrzącej wody, gotujemy pierogi do wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyjmujemy, polewamy rozgrzaną oliwą aby się nie pozlepiały. Smacznego
kgwjanczewoFormę na babkę smarujemy masłem i oprószamy mąką, przekładamy masę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. 60-65 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce kuchennej, po wystudzeniu polewamy lukrem cytrynowym
Apetyczna babeczkaprzelewam zimną wodą. W malakserze umieszcza jogurt naturalny, zblanszowany jarmuż, listki bazylii. Całość miksuję na gładki sos. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane i obrane jajka kroję na pół i polewam sosem. Dekoruję listkami bazylii i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaśliwkowych. Ciasto zwijam w rogaliki. 3. Rogaliki układam na blaszce. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodą. Czekoladą polewam upieczone rogaliki. Do przygotowania rogalików wykorzystałam powidła śliwkowe, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH , niezbędnych w każdej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasipół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem. Do przygotowania deseru wykorzystałam sok z owoców róży , który otrzymałam do testowania o sklepu POLSKA RÓŻA . Sok ten to naturalne źródło witaminy C. Ze względu na dużą zawartość
Tradycyjna kuchnia KasiPaprykę kroimy w paski lub plasterki i układamy na pomidorach z cebulą. Dodajemy szalotkę i odciśniętego z wody tuńczyka. Układamy jajka, dodajemy oliwki i anchois, jeżeli lubimy. Sałatkę polewamy sosem winegret i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Smacznego
bistro mamacieciorki). Miksujemy całość do uzyskania jednolitej gładkiej masy. W razie konieczności, gdyby pasta była za gęsta dolewamy odrobinę płynu. Starannie doprawiamy do smaku solą. Gotowy hummus przekładamy do miseczki, polewamy, ja to robię obficie, olejem lnianym tłoczonym na zimno oraz szczodrze oprószamy papryką słodką i pikantną. Posypujemy zieloną natką pietruszki. Zajadamy na śniadanie, obiad czy kolację z doskonałym własnym pieczywem
Naturalna Kuchniasprawia, że ciasto wydaje się suche. W każdym bądź razie zawsze ktoś chętny na babeczkę się znajdzie. Ja lubię ją zajadać razem z herbatką i najlepiej jak jest polana polewą czekoladową. składniki: 250 g miękkiego masła 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dowolny aromat ( można pominąć
Monia miesza i gotujepieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Śmietanę mieszamy z pastą curry. Banany kroimy na plasterki. Usmażone piersi kurczaka wkładamy do formy do zapiekania, posypujemy pokrojonymi bananami i polewamy śmietaną z pastą curry. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni. W tym czasie na suchej rozgrzanej patelni smażymy bekon aż wytopi się tłuszcz i będzie chrupiący
Mohiellapiekarnika nagrzanego do 170 stopni bez termoobiegu na ok 40 minut. Nie wyjmujemy ciasta od razu. Powinno ok 5 minut zostać jeszcze w piekarniku. Gotową, wystudzoną babkę polewamy lukrem (1 małe surowe białko, łyżka soku z cytryny i tyle cukru pudru ile wejdzie na gęsty lukier - u mnie 1 szklanka
Kulinarne Inspiracjesitku przepłukujemy pod bieżącą wodą. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą dokładnie mieszając i polewamy po sałatce. Delikatnie łączymy wszystko razem. Dekorujemy sałatkę zieloną częścią pory. Smacznego
kgwjanczewoniego usmażona rybę. Podlałem winem. Na koniec f do naczynia włożyłem kilka gałązek świeżego tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty
R'n'G Kitchen