schłodzony wyjąć z lodówki i pokryć wierzch ubitą śmietaną.Polać karmelem i posypać solą morską ,delikatnie. Jeśli całego nie wykorzystamy od razu ,lepiej karmel i sól podać oddzielnie i polewać bezpośrednio przed podaniem.Ciasto przechowujemy w lodówce. Pomysł z Art Kulinaria,dziękuję
Ladylaura.folią aluminiową i od razu wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 150'C. Pieczemy przez ok.20 minut. 3. Na talerze wykładamy ryż, na ryż wykładamy po nóżce, polewamy powstałym tłuszczykiem, dekorujemy przypieczoną cebulką i cytryną. Smacznego ;) Autor: Andrzej Polan (przepis użyczony :) ) Po więcej przepisów z programu zapraszam TUTAJ
My Culinary Artpudru 2 - 3 łyżki ciepłej wody (opcjonalnie sok z cytryny lub z pomarańczy, rum) Cukier - puder wsypać do miski, dodać wodę lub sok. Utrzeć grzbietem łyżki do otrzymania gładkiej polewy lukrowej. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty - dodać więcej wody (soku), jeśli zbyt rzadki - więcej cukru - pudru. Dzieciom pierniczki można zaserwować z kubkiem gorącego kakao. Dorosłym natomiast pierniczki będą wybornie smakować
Naturalna Kuchnialaurowy i ziele angielskie, podlać niepełną szklanką wody, przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez około 2 godziny, a w trakcie polewać mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać na gorąco lub zimno
Nie tylko w kuchnimokre składniki. Całość starannie mieszamy. Foremki na małe babeczki napełniamy przygotowaną masą i pieczemy w 180 C przez około 25 minut. Cukier puder łączymy z sokiem z cytryny i polewamy lukrem wystudzone babeczki
Zainspirowana w kuchnizamieszkujące na północ od Mazowsza. W Polsce za kolebkę sękacza uważane są Bierżniki koło Sejn na Suwalszczyźnie. „ Gotowy sękacz jest podobny do ściętego pnia drzewa z sękami. W wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta w przekroju sękacza widoczne są grubsze warstwy jasnego ciasta przedzielone ciemnymi warstewkami ciasta spieczonego, co przypomina słoje roczne w pniu drzewa. Spływający w trakcie pieczenia nadmiar
królestwo garówodpowiadającej ci konsystencji. Gotową owsiankę przelewasz do miseczki. Połowę gruszki kroisz na cztery kawałki i grillujesz chwilkę na patelni grillowej. Gruszkę układasz na owsiance, dodajesz łyżeczkę mascarpone i całość polewasz miodem. Kaloryczność: Cała porcja ma 520 kalorii
Moja Michazaletą tego ciasta jest to, że jest bez jajek- wegańskie, i że pierogi nie zlepiają się podczas gotowania. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz. Truskawki miksujemy na gładki mus i polewamy nim pierogi. Kaloryczność: Cała porcja ma 490 kalorii
Moja Michaprzełożeniu płatów na patelnię dodajemy gałązki majeranku, pokrojony czosnek, skórkę z cytryny i schłodzone masło. Zmniejszamy ogień, by masło się nie paliło, a powstałą pianą z masła polewamy rybę. Jeśli płaty ryby są bardzo grube, smażymy ok. 2 minut z każdej strony, następnie odstawiamy na kolejne 2 minuty, żeby mięso odpoczęło. Kiszona kapusta curry: 2 szalotki, drobno pokrojone
bistro mamaćwiartki, układam na blasze posmarowanej oliwą, posypuję solą, pieprzem i tymiankiem, i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C, aż się zrumienią Upieczone układam dookoła kaczki , całość lekko polewam sosem, którego resztę przelewam do sosjerki i podaję osobno. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchendrobną kosteczkę i dodajemy do sosu. Na patelni po pomidorach delikatnie podsmażamy tagliatelle z cukinii Do sosu dodajemy pietruszkę (garść zostawiamy do posypania). Nakładamy na talerz makaron z cukinii , polewamy sosem pomidorowym i posypujemy szczyptą drożdzy oraz natką pietruszki. Smacznego
VegUlkamarchewki pomarańczowej 1/2 marchewki żółtej 1 pieczarka garść roszponki Przyprawy : pieprz czarny imbir kmin rzymski tymianek Schab myjemy, osuszamy, polewamy sosem sojowym i obtaczamy w nim dokładnie mięso. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, imbirem, kminem rzymskim i tymiankiem. Po godzinie wkładamy plastry schabu na folii aluminiowej do parowaru
Parowar Facetaodlać. Wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placki (wielkość zależy od was). Placki wykładamy na papierowy ręcznik aby nie były zbyt tłuste. Placki układamy na talerzu, polewamy gulaszem i zajadamy się ze smakiem
Moje-pitraszeniekapusty pekińskiej kawałek pomidora oliwa sól, pieprz, zioła prowansalskie kilka ziemniaków Kapustę pekińską tarkujemy na dużych oczkach, pomidorka kroimy na malutkie kawałeczki wrzucamy do kapusty, przyprawiamy i polewamy oliwą - wszystko razem mieszamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w małe kawałki, gotujemy. Kiedy będą miękkie odcedzamy wykładamy na patelnię z odrobiną oliwy. Ziemniaki posypujemy bazylią, smażymy aż będą złote. Smacznego :) *można podawać
Moje-pitraszeniepierś z kurczaka 1 mała papryka 1 pomidor papryka mielona ostra, czosnek granulowany Kurczaka kroimy w małe kawałki, pomidora oraz paprykę w malutkie kawałeczki, wszystko razem posypujemy przyprawami i polewamy oliwą, mieszamy. Smażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Smacznego
Moje-pitraszenie