Burak ćwikłowy stał się moim tymczasowym kulinarnym faworytem... rozkochałam się w jego smaku i możliwościach wykorzystania go. A oto i jedna z tych możliwości... Carpaccio z buraka ćwikłowego Składniki: 2 buraki ćwikłowe ugotowane lub parowane plaster sera koźlego łyżka posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku Do dzieła!!! Buraki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki, układamy na talerzu i posypujemy pokruszonym serem i orzechami. Olej, ocet i przeciśnięty ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...