Jeżeli sos będzie bardzo gęsty należy dolać więcej mleka. Gotowym farszem napełniamy nie ugotowany makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wcześniej smarujemy masłem lub olejem. Wierzch makaronu polewamy dokładnie i obficie sosem beszamelowym. Na wierzch sypiemy startym serem. Pieczemy przez ok. 45 minut w 180C. Smacznego
Passion of CookingPanna Cotta, to deser pochodzący z Włoch. Jest prosty w wykonaniu. U mnie w wersji z musem truskawkowym, ale możliwości jest bardzo wiele. Można wykorzystać inne owoce lub polewę czekoladową. Moja panna cotta wyszła niska z powodu dużych miseczek. Lepsze są mniejsze i wyższe, wtedy deser ładniej się prezentuje. SKŁADNIKI na 4 porcje 400 ml śmietany 30% 100 ml mleka
Passions hobbies lifedodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą i doprawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placki ( jak ziemniaczane ) z obu stron. Odkładamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Bardzo dobrze pasuję z surówką z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewynajwygodniej robić to dwoma łyżkami. Ciasteczka powinny mieć wielkość orzecha włoskiego, później urosną :) KOKOSANKI POWINNY BYĆ GOTOWE w 15 minut, jeśli chcesz możesz udekorować je czekoladą lub inną polewą, ja z tego zrezygnowałam, bo te kokosanki są pyszne same w sobie. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Lolipatelni. W ten sposób bułeczki nie będą do niej przywierały. Bułeczki są gotowe gdy tylko ciasto przestanie być surowe. Usmażone bułeczki przekładamy na talerz, posypujemy jeszcze trochę oregano i polewamy oliwą z oliwek. Kaloryczność: 660 kalorii w całej porcji Ciekawostki zdrowotne: Oliwa z oliwek: Tłuszcze odgrywają szczególnie ważną rolę w dobrze zbilansowanej diecie. Oliwa z oliwek jest dobrym źródłem kwasów
Moja Michajednolitą masę. Dodać do nich przesianą mąkę. Wymieszać tak aby nie było grudek. Dodać rozpuszczoną z masłem czekoladę w wszystko razem połączyć. Dodać bakalie. 1/2 szklanki odłożyć na polewę Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć na ok 20-25 min do nagrzanego na 185*C piekarnika. Podawać gorące, z gałką lodów lub z sosem malinowym. W środku
Jemy Pijemyjest miękka i delikatna) smażycie na rozgrzanym maśle po 1 min z każdej strony. Podajecie od razu, na świeżo, na ciepło z kaszą i warzywami. Po wyjęciu na talerz polewacie sosem. Smacznego
GRUBY WAŁEKwkładamy do szklanej miski. Miskę stawiamy nad garnkiem z gotującą wodą- tak, aby dno miski nie dotykało wody. Rozpuszczoną czekoladę- odstawiamy do przestygnięcia do temp. pokojowej.) i użyć jako polewy, lub zetrzeć na tarce i obsypać nią deser. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem cytrynowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortygotowe ! Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z czekoladą ( zwłaszcza białą czekoladą) oraz słodkimi polewami np. toffi, karmelową lub czekoladową. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem gruszkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortykawałek ciasta nakładam porcję masy makowej. Zlepiam pierogi. 4. Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane pierogi wykładam na talerz. Polewam podrumienionym masłem i oprószam cukrem. Do przygotowania farszu do pierogów wykorzystałam mak mielony oraz orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Mak to doskonały dodatek do ciast, ciastek
Tradycyjna kuchnia Kasigarnku zagotowujemy osoloną wodę , wrzucamy partiami kluski , gotujemy około 4 minut d wypłynięcia , zależy jakie duże zrobicie kluski . Ugotowane kluski przekładamy na durszlak i delikatnie przelewamy zimną wodą , następnie polewamy je stopionym masłem i posypujemy suszonym szczypiorkiem , moja rodzinka takie uwielbia . Podajemy z mięsem sosem i sałatka Szwedzką . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikońcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
talerz przyjemnościgałązki rozmarynu oliwa z oliwek do wysmarowania formy Filet kroimy na pół, każdą część doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na każdym filecie układamy posiekane migdały i polewamy je miodem. Na każdym filecie kładziemy gałązkę rozmarynu. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i układamy w nich przygotowane filety. Danie umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Mango Papajamąki, a z niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach zreflektowałam się, że może pora zobaczyć co wyszło. A tam... buzie całe w czekoladzie, posypki wszędzie tylko
bistro mama