dente. Odcedzam i płuczę pod zimną wodą, (może też być ciepły) Truskawki myję, szypułkuję, kroję na mniejsze kawałki. Dodaję cukier i śmietanę, dokładnie mieszam. Na talerz wykładam makaron, polewam truskawkami ze śmietaną. Czas przygotowania około 15 minut. Danie dla 2 - 3osób
Darcia w kuchnioleju. Kiełbaskę i boczek pokroiłam w kosteczkę dodałam do zeszklonej cebulki. Gdy składniki się podsmażyły zalałam wszystko śmietaną wymieszałam i zagotowałam, doprawiłam do smaku pieprzem i wegetą. Gorącą omastą polewałam pierożki
Darcia w kuchni190st, ostudzić. Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać cukier i wanilie. Wystudzony budyń zmiksować z masłem na krem. Przekładać: ciasto + krem + ciasto + krem. Wierzch polać polewą z cukru pudru, można dodać do niej łyżkę olejku rumowego
Darcia w kuchniszklimy, nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni, sałatkę układamy warstwami: - kurczak + makaron - różyczki brokuła - 1/2 fety - ogórek zielony posypany szczypiorkiem + pomidory przekrojone na pół - pozostała 1/2 fety całość polewamy sosem czosnkowym i tuż przed podaniem posypujemy prażonym słonecznikiem
Kuchnia Beatynożem w cienkie plastry, ale nie przecinamy do końca. Ponownie wyjmujemy naczynie z udkami z piekarnika. Udka obracamy na drugą stronę, a do naczynia wkładamy ziemniaki (nacięciami do góry), polewamy je tłuszczem, który wytopił się z udek, delikatnie solimy, przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika na około 45 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i zwiększamy temperaturę w piekarniku
Smakowity Blog Kulinarnywrzucić na patelnię (bez tłuszczu!). Voila! :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www. sklep.dajar.pl Placuszki lekko się ciągną, mają kwaskowaty posmak. Idealnie smakują z polewą czekoladową (woda, stewia, kakao) i wiórkami kokosowymi. Wiórka możemy dodać również do środka, wyjdą nam wtedy kokosowo-waniliowe pancakes
Czarnawisienkawyłożone papierem do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180˚C. Wyrośnięte rogale pieczemy 25 – 30 minut do zrumienienia. Wyjmujemy i jeszcze ciepłe polewamy lukrem oraz posypujemy posiekanymi migdałami
Bon Appetit Małgorzatymasła 1 małą czerwoną paprykę szczypiorek 4 jajka (po 2 na każdą bułkę) folię aluminiową Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wierzch bułki odkrajamy i wydrążamy środek. Środek bułki polewamy roztopionym masłem. Następnie kolejno układamy ser, parówki, paprykę, szczypiorek i znów ser. Bułkę zawijamy w folię i wbijamy jajka. Pieczemy w piekarniku około 15-20 min. Posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Kolejny blog o gotowaniupaski. Pomarańczę filetuję, figę kroję na ćwiartki lub ósemki. Pestki dyni prażę. Wszystkie składniki sałaki układam na talerzu: roszponkę, ser, pomarańczę, figę i buraka. Całość posypuję pestkami dyni i polewam olejem z pestek dyni. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapół. 2. Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy kurki, majonez, jogurt, musztardę, chrzan. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników. 3. Jajka układamy na talerzu, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchniosuszamy ręczniczkiem papierowym . Skórkę lekko nacinamy . Mięso solimy , pieprzymy i nacieramy ziołami i żurawiną . Cebulę i jabłka obieramy ,kroimy w ósemki . Piersi z cebulą przekładamy do pojemnika polewamy oliwą i szczelnie zamykamy.Odstawiamy na noc do lodówki. Rozgrzewamy patelnię i układamy na niej piersi skórką do dołu. Lekko obsmażamy z obydwu stron . Następnie obkładamy pokrojonymi jabłkami , wlewamy
Sama słodycz i szczypta chiliowoce, na wierzch znowu kruszonka. Przykrywacie odciętym kawałkiem i wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na około 30-40 minut. Kiedy jabłka będą miękkie, są gotowe. Wyjmujecie, polewacie miodem i zjadacie dopóki są gorące. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKGotowe roladki układamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy ok 20-30 min. Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy gotowe przekrojone roladki
Malinowe PocałunkiWSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni - Dyniowa tarta
Grunt to przepis!suszoną bazylią. wszystko razem gotuję. Na koniec wszystkie składniki blęduję. Jeśli zupa jest za gęsta dodaje jeszcze trochę wody. Grzanki Bułę kroję w kostkę wrzucam do miski, polewam odrobiną oliwy, posypuję ziołami prowansalskimi, dokładnie mieszam. Wkładam do piekarnika i rumienię. Propozycja podania Z GRZANKAMI I JOGURTEM NATURALNYM Z JOGURTEM NATURALNYM I GRUBO MIELONYM PIEPRZEM SMACZNEGO
Zdrowo i kolorowo