rozgrzana patelnie wlewamy łyżkę oliwy i smarujemy patelnie przeciętym ząbkiem czosnku. Wrzucamy chleb i rumienimy. Do umytej sałaty dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, pomidorki i czosnkowe grzanki. Polewamy łyżeczka oliwy i lekko mieszamy, ewent. pieprzymy do smaku
Atlas Smakówdrobno porwane w palcach lub poszatkowane listki bazylii. Gotujemy około 15 - 20 minut. Sos musi się trochę zagęścić. Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente. Spaghetti polewamy sosem pomidorowym. Można je ozdobić listkami bazylii. Smacznego :) Przepis dołączam do akcji kulinarnej
Smak mojego domuwarstwa orzechowa ładnie przyklei się do sernika, a dodatkowo sernik odpocznie). Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika. 6. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Polać polewą warstwę orzechową. Całość odstawić do ostudzenia, a następnie włożyć na całą noc do lodówki
Kto ugości moich gości?gęsty można dodać odrobinę mleka. Do sosu wrzucić koperek i mieszając gotować ok 5 min. doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać kotleciki na gorąco z mlodymi ziemniakami , polewać sosem koperkowym
Gotowanie jest łatwepół godziny. Po upływie 30 min zmniejszyć temperaturę o 20 st , zmienić plasterki jabłek, polać sosem, piec kolejne 30 min, następnie znów zmniejszyć temperaturę do 180 .. - a nawet 160 . Polewać sosem i piec ok 1 - 1,5 godz. czas pieczenia od 1.5 do 3 godzin. Dodatkowo z gęsi otrzymamy ok 1 szkl smalcu który jest smaczny i zdrowy
Gotowanie jest łatwedodać otartą skórkę z cytryny i stopniowo dodać mąkę z margaryną. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć do formy. piec ok 50 min w temp 180 st. Polać lukrem lub polewą
Gotowanie jest łatwepianę dodać do masy i na koniec wrzucić borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto podpiec w temp 180 st. Wylać masę serową i piec sernik przez godzinę. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwedodać stopniowo żółtka. Do masy wlać mleko, dodać wymieszaną mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec ubite na pianę białka. Ciasto przełożyć do formy , piec 45 min. polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwepapier do pieczenia pozostawiając tochę luzu, ponieważ ciasto urośnie. Piec ok 40 min w temp 180 st. Po wystudzeniu lekko posmarować wierzch marmoladą i posypać posypką, lub oblać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwejogurt naturalny i majonez, dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W oddzielnym naczyniu łączymy wszystkie składniki sałatki i polewamy sosem. Gotowe zajadajcie
W kuchennej krainiesól biały pieprz Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Aby przygotować sos wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy miód, oliwę, zmiażdżony ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatę. Układamy na niej pomarańczę pokrojoną w plastry i posypujemy granatem. Smacznego
Salonik smakówsłoiczek w roli shakera). Spróbować. To sos nadaje smak potrawie. Ma być kwaśno słodko słony. W razie potrzeby dosmaczyć. Na talerzu ułożyć sałatę, makaron, tuńczyka, pomidory, paprykę, koperek. Całość polewamy przygotowanym sosem. Przed podaniem oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancesmak pomidorów, odrobina kwasowości aromat papryki.. U mnie w kuchni ma uniwersale zastosowania - i na zimno i na gorąco - dlatego naprawdę co roku robię go całe morze... Polewam nim zapiekanki przed wsadzeniem do piekarnika, duszę pulpety i gołąbki, stosuję do makaronu i ryżu. A ostatnio prosto z gara zajadałam go z bagietką! Morze sosu i ocean zastosowań... Zawsze
kawawszklanceminut od momentu wypłynięcia. Aby się upewnić, że ciasto się ugotowało po przekrojeniu pieroga nie może być w cieście widocznej białej "kreski". Ciasto musi mieć kolor jednolity. Gotowe pierożki polewamy odłożoną wcześniej słoninką z cebulką. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceSernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów wsypuję
kawawszklance