cebulę. 3. Następnie kładę plastry pomidora. 4. Dodaję Rukolę 5. Dodaję Szpinak 6. Dodaję sałatę lodową. 7. Dodaję Kurczaka. 8. Całość polewam sosem. Ja dałam słodko kwaśny. ZAWIJANIE TORTILLI 1. 2. 3 . 4. Z drugiej strony również składamy tak samo
Gotowanie Patkioraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchniformie do tarty i podpiekam przez ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 170'C (termoobieg). Na podpieczone i wystudzone ciasto nakładam wymieszane pory z cebulą. Przygotowuję polewę- mieszam 2 jajka, dodaję do tego kubeczek jogurtu i szczyptę gałki muszkatołowej. Wylewam na ciasto. Układam pomidorki przekrojone na pół oraz pokrojony na kawałki ser pleśniowy. Posypuję oregano oraz
Wielopokoleniowosposób przygotowania Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry, układamy na talerzu, a następnie dodajemy oliwki. Potrawę posypujemy solą, pieprzem. Dokładamy drobno posiekany szczypior i bazylię, a na koniec polewamy oliwą
Miód i pieprzwiśni z kompotu Biszkopt orzechowo-kakaowy i nasączyć kompotem Warstwa dżemu Połowa masy budyniowej Reszta wiśni Jasny biszkopt Schłodzić i udekorować wg uznania. Ja zrobiłam" esy- floresy" z polewy czekoladowej i posypałam posiekanymi orzechami. SMACZNEGO
Maślane ciasteczkoMoże troszkę bardziej słodko. Ale co tam:) Na 15 kuleczek użyłam: 20dkg wiórków kokosowych 7 dkg masła 5 dkg cukru pudru 100 ml śmietany kremowki 30% Do polewy: 20 dkg białej czekolady ( lub mlecznej) 50 ml mleka lub śmietanki ( opcjonalnie) Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem. Śmietanę i masło podgrzać w rondelku (nie zagotować), tak aby masło
Maślane ciasteczkopokrojone w ósemki jabłka ( ja ich wcześniej nie obieram). Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 1,5 godziny, od czasu do czasu polewać mięso powstałym sosem ( jest go naprawdę dużo). W końcowej fazie pieczenia możemy odkryć naczynie - skórka na nóżkach będzie chrupiąca. Smacznej jesieni
Nie tylko w kuchnirozmarynu kiełki amarantusa Przyprawy : pieprz czarny zioła dalmatyńskie imbir kardamon pieprz czosnkowy Pierś myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na większe kawałki. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarny, ziołami dalmatyńskimi, imbirem i kardamonem. Ziemniaka obieramy,kroimy dłuższą stronę w plastry i posypujemy pieprzem czosnkowym. Papryczki myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół
Parowar Facetałyżki syropu klonowego + 2 łyżki soku z limonki Owoce kroję: banany w plastry, śliwki na ćwiartki a truskawki na pół. Wszystkie umieszczam na talerzu. Składniki dressingu mieszam i polewam nim sałatkę. Prosto i smacznie, Klaudia
Mango Papajakurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut na 180 stopni Po wyjęciu polewamy ulubionym sosem, ja proponuje sos słodko kwaśny gdyż podkreśla smak kurczaka i pieczarek Pitę kładę na rukoli i szpinaku SMACZNEGO
Gotowanie Patkimleko nie przykryje całego schabu).Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 1 godzinę. Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać mięso mlekiem z naczynia.Po upieczeniu otworzyć piekarnik i trzymać w nim mięso, aż do całkowitego wystudzenia.Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin
Moje domowe kucharzenierumiany kolor - powinna być miękka w środku, ale plastry nie powinny się rozpadać. Smażymy dynię partiami. Gotowe plastry układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Posypujemy cukrem, pieprzem, solą i papryką. Polewamy winem. Pieczemy ok 20-30 minut w 190 stopniach. Podaję z serem feta lub tłustym twarogiem
AZgotuj!znów herbatniki. Łącznie mamy 4 warstwy herbatników, 2 warstwy kremu i 1 warstwę szyszki. Całość schłodzić dokładnie w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą
Cakes By Kejtrozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i mleko i mieszać do całkowitego połączenia Każdą śliwkę nabić na patyczek do szaszłyków i zanurzać w czekoladzie, ustawiać pionowo do zastygnięcia polewy. Patyczki ze śliwkami można wbijać w...... gąbkę do kąpieli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataplasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam. 3. Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Quinoa- komosę ryżową, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Komosa ryżowa to roślina o niezwykłych właściwościach odżywczych, zawiera w sobie pełnowartościowe białko
Tradycyjna kuchnia Kasi