skóry Cytrynę również myjemy i wyciskamy z niej sok Świeży imbir kroimy w plastry ok 8 sztuk W słoiku najlepiej, który posiada zakrętkę kładziemy na dno limonkę i imbiry polewamy sokiem następnie posypujemy cukrem. Wszystko kładziemy warstwowo. Słoik zakręcamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Taka forma "dobroci" w słoiku może stać w lodówce nawet 2 tygodnie
Gotowanie Patkidociskając. Wstawiamy do lodówki. 4. Podgrzewamy śmietanę z połamana na kostki czekoladą starając się nie doprowadzić do wrzenia ! Czekamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie taka przestudzona polewą oblewamy nasze ciacho ;) Odstawiamy na chwile do lodówki aby czekolada lekko zastygła, następnie już na sam koniec robimy kleksy z reszty bitej śmietanki która nam została oraz układamy wisienki, które
Gotowanie...to proste !ciasta zrobionego niedawno przez Karolinę Holly. Tak mnie urzekło, że postanowiłam zrobić je na ten weekend według przepisu, który Karolina umieściła na swoim blogu . Zmieniłam owoce i zrezygnowałam z polewy. Wszystkie składniki potrzebne do ciasta powinny mieć temperaturę pomieszczenia, w którym wykonujecie ciasto. Składniki (zrobiłam na blasze 24 x 28 cm, ale sugeruję większą): Ciasto Ciasto Fale Dunaju 16 śliwek
Weekendy w domu i ogrodzieucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy wierzch drożdżówek z jagodami i białym serem. Moje posty
Słodka Stronawarstwę na warstwę jogurtu. Odstawiamy na chwilę deser, aby ciasteczka lekko zmiękły. Na wierzch deseru kładziemy 1 łyżeczkę dżemu truskawkowego, kakaowe ciasteczko i 3-4 listki świeżej mięty. Wszystko polewamy delikatnie 1/2 łyżeczki soku. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkizmniejszamy ogień do 3/4 mocy. Ciastko wlewamy małą chochelką tworząc placuszki i smażymy około 30 sekund do 1 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerze tworząc "wieżę" z placków. Polewamy syropem klonowym i posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Możemy je dodatkowo podać ze smażonymi plastrami bekonu, bananami lub ulubionymi owocami. Smacznego
My Culinary ArtWłaściwie lubię jesień. Najbardziej oczywiście tą kolorową, słoneczną, z chłodnymi już porankami, ale wciąż jeszcze ciepłymi popołudniami, które z przyjemnością … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa okazałaby się za rzadka dodajemy więcej cukru pudru, jeżeli natomiast za gęsta - odrobinę wody. Przygotowanym lukrem polewamy jagodzianki (ja najpierw wszystkie jagodzianki zanurzyłam w dość rzadkim lukrze, a następnie do lukru dodałam więcej cukru pudru i polewając cienkim strumieniem utworzyłam lukrowe paski na wierzchu każdej jagodzianki
Słodka Stronasałatek . Szczegółnie świetnie komponuje się smakowo z dobrze schłodzonym kawałkiem sałaty lodowej. Jeżeli jesteście fanami serów pleśniowych, Blue Cheese to coś dla was. Bez względu na to czy będziecie polewać nim sałatkę , maczać w nim skrzydełka, selera lub marchewki kiedyś powinniście go zrobić w domu. Dziś dotrzymuję obietnicy i zamieszczam przepis. Dresing z serem pleśniowym Składniki (na 4-6 osób
Jem więc Jestemmięs, warzyw i wielu innych dań. Kalafior, najlepiej taki, który pozostał nam z poprzedniego dnia, może być również z tego samego, ale schłodzony w lodówce, wykładamy na półmisek, polewamy sosem jogurtowo-czosnkowym. Przyozdabiamy pokrojonym na cząstki pomidorem oraz jajkiem pokrojonym na ósemki. Można także posypać pokrojonym szczypiorem. Przed podaniem dobrze schłodzić. Smacznego
Smaczne ZdroweMaliny z cukrem są bardzo aromatyczną propozycją na zamknięcie lata w słoiku. Wykorzystuję je do herbaty, polewania lodów, naleśników, ... Składniki: maliny cukier Wykonanie: Zdrowe maliny wkładamy do słoików. Staramy się, aby weszło ich jak najwięcej. Do słoików wsypujemy również cukier. Ponieważ ja lubię , gdy sok z malin jest mocno słodki, do słoików półlitrowych dałam 10 czubatych łyżeczek cukru. Jednak można
Smak mojego domuniesamowitym aromacie, którego nadaje cynamon, gałka muszkatołowa i aromat pomarańczowy (którego nie warto pomijać ani zamieniać na inny!). Ciasto nie jest zbyt słodkie więc możecie pokusić się np. o polewę kajmakową czy lukier na bazie soku pomarańczowego z dodatkiem startej skórki pomarańczowej... Ja najbardziej lubię takie 'gołe' :) Spróbujcie i Wy i przekonajcie się sami, jak pięknie pachnie, a przede wszystkim
Kraina Miodem Płynącawędzony z kurczaka kroję w plasterki. 2. Wszystkie przygotowane składniki delikatnie ze sobą mieszam. 3. Olej mieszam z sokiem z limonki, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Delikatnie mieszam i wykładam na talerz. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Ślężański Olej Rzepakowy extra, który otrzymałam do testowania od firmy Ol'Vita. Olej ten jest tłoczony
Tradycyjna kuchnia Kasiwlewamy mokre, mieszamy. Wykładamy ciasto do 12 papilotek. Wkładamy do pieca nagrzanego do 170°C i pieczemy ok. 20 min. Po upieczeniu wykładamy muffinki na kratkę do ostudzenia, następnie polewamy je lukrem i posypujemy kolorową posypką
Pelusiowa KuchniaDodajemy mrożone ważywa, smażymy, aż odparuje woda. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz do smaku. W dużej misce mieszamy ugotowany makaron z warzywami i wędliną. Polewamy sosem, mieszamy. Przekładamy do formy. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasi