kawałki,potem resztę warzyw-pomidory,ogórki,papryka pokrojone w dużą kostkę,cebula w pół plasterki,feta w kostkę i oliwki,na to kurczak w kawałkach,jajko w ósemki i polewamy sosem,można jeszcze dosolić na talerzu jak komuś będzie mało i gotowe-pyszny obiad-polecam nie będziecie żałować
Swojskie jedzonkododajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem na środek kładziemy farsz i po 2 plastry sera • Naleśniki zawijamy i kładziemy do naczynia żaroodpornego • Całość polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym • Na wierzch kładziemy po plastrze sera żółtego • Pieczemy aż ser się rozpuści ok. 15 minut
Gotowanie Patkiczęści, obieracie, kroicie na kawałki. Cebulę obieracie, kroicie na ćwiartki. Pieprz rozgniatacie w moździerzu na kawałki. Warzywa wykładacie na blaszkę, posypujecie je lawendą, tymiankiem, sola morską i potłuczonym pieprzem. Polewacie oliwą i wkładacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut, aż dynia będzie miękka. Rozgrzewacie suchą patelnię i wykładacie na nią kawałki kurczaka. Smażycie, nie ruszając
GRUBY WAŁEKpomidory, doprawiamy je bazylią i oregano oraz pieprzem i solą do smaku. Wszystkie składniki i smaki łączymy ze sobą na patelni. 6. Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem z warzywami, dekorujemy świeżą bazylią i wcinamy, a później bierzemy dokładeczkę :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Poleoraz pastę. Po upływie ok 2 min dodaję warzywa i dalej piekę z kurczakiem. Fix rozpuszczam w szklance zimnej wody. Do woka dodaję makaron. Mieszam szybkim ruchem. Całość polewam fixem. Mieszam i duszę ok 5 minut. Wykładam do miski albo talerzyk. Jem gorące. Danie dla ok 4 osób. SMACZNEGO
Gotowanie Patkiplaster szynki przekrawam w poprzek na pół i zwijam w rulonik. Układam na szczawiu. Pomiędzy umieszczam pokrojone pomidory. Całość posypuje orzechami z nerkowca (dobre też do samodzielnego chrupania) i polewam olejem z awokado. Oprószam wszystko bazylią. Same orzeszki są już solone, również szynka jest słone, więc w tym przypadku samej soli już nie dodaję. Podaję z pieczywem, najlepiej razowym
Kuchnia co dniacząstki, a następnie usuwamy nożem wszystkie białe, gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Rybie roladki wyciągamy z piekarnika. Na talerze układamy cząstki grejpfruta, obok układamy dorszowe roladki a następnie polewamy je sosem z granatu i chilli. Podajemy razem z ryżem, białym lub brązowym, albo z innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprzwyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wykładamy najpierw ciasto czekoladowe, a następnie masę jogurtową. Pieczemy ok godziny w 170 st. C. Czekoladę rozpuszczam z mlekiem w kąpieli wodnej i polewam nią ciasto. Smacznego
Cynamonowe szczęścieilością soli. Wszystko ze sobą łączymy, delikatnie mieszając. Przekładamy do kokilek. Pieczemy w temperaturze 180C około 40-45 minut. W trakcie pieczenia wrzucamy owoce do rondelka podgrzać. Gotowy jogurt polewać wciąż gorącym sosem. W trakcie pieczenia starać się nie otwierać piekarnika gdyż jogurt może opaść
Jedz zdrowo żyj zdrowo!blenderze o wysokich obrotach. Jeśli pasta jest zbyt gęsta należy dolać trochę wody. Miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Możemy schłodzić w lodówce lub podawać od razu. Hummus przed podaniem polewamy oliwą z oliwek, posypujemy dymką i podajemy z ulubionym pieczywem lub warzywami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajatłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach. Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową albo cukrem pudrem
Pan i Pani Smith w kuchnisię osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem. 3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski i podaję
Tradycyjna kuchnia KasiMARGARYNĄ UTRZEĆ DODAJĄC PO TROCHĘ UGOTOWANY I WYSTUDZONY BUDYŃ NA KONIEC DODAĆ WIÓRKI I WYMIESZAĆ MASĘ. PRZEŁOŻYĆ DWA PLACKI MASĄ,ZOSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH,POSMAROWAĆ MASĄ ,MOŻNA RÓWNIEŻ POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ LUB TYLKO POSYPAĆ WIÓRKAMI NAJLEPIEJ SMAKUJE JAK POSTOI KILKA GODZIN I ZMIĘKNIE PROSTE I NAPRAWDĘ DOBRE CIASTO
Swojskie jedzonkoSTOPNIACH TYLE ILE WAŻY NASZA KACZKA CZYLI MOJA WAŻYŁA 2,100 KG WIĘC PIEKŁAM JĄ 2,10 GODZ Z TYM ,ŻE PIEKŁAM JĄ POD PRZYKRYCIEM,CO 15 MIN POLEWAŁAM MIĘSO SOKIEM KTÓRY Z NIEJ WYCIEKŁ I PRZEZ OSTATNIE 35 MIN PIEKŁAM JUŻ BEZ PRZYKRYCIA,ŻEBY SIĘ ŁADNIE ZRUMIENIŁA I GOTOWE-PYSZNA I PROSTA DO ZROBIENIA KACZKA ZACHWYCI NAWET
Swojskie jedzonkoBĘDZIE CAŁA BLASZKA PIECZEMY W 170 STOPNIACH OK 45 MIN, JA UŻYŁAM KWADRATOWEJ BLASZKI 24 CM,ALE MOŻE BYĆ TEŻ TORTOWNICA 30 CM PO UPIECZENIU,JESZCZE CIEPŁE CIASTO POLEWAM LUKREM ZE ZMIESZANEJ ŚMIETANY ,CUKRU PUDRU I SOKU Z CYTRYNY I GOTOWE SMACZNEGO
Swojskie jedzonko