ilością soli. Wszystko ze sobą łączymy, delikatnie mieszając. Przekładamy do kokilek. Pieczemy w temperaturze 180C około 40-45 minut. W trakcie pieczenia wrzucamy owoce do rondelka podgrzać. Gotowy jogurt polewać wciąż gorącym sosem. W trakcie pieczenia starać się nie otwierać piekarnika gdyż jogurt może opaść
Jedz zdrowo żyj zdrowo!blenderze o wysokich obrotach. Jeśli pasta jest zbyt gęsta należy dolać trochę wody. Miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Możemy schłodzić w lodówce lub podawać od razu. Hummus przed podaniem polewamy oliwą z oliwek, posypujemy dymką i podajemy z ulubionym pieczywem lub warzywami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajatłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach. Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową albo cukrem pudrem
Pan i Pani Smith w kuchnisię osoloną wodę wrzucam łyżką niewielkie porcje ciasta. Gotuję 5 minut. Odcedzam i wykładam na talerz. Kluski posypuję cukrem. 3. Masło przekładam do garnuszka i rumienie. Mieszam z cynamonem. Polewam kluski i podaję
Tradycyjna kuchnia KasiMARGARYNĄ UTRZEĆ DODAJĄC PO TROCHĘ UGOTOWANY I WYSTUDZONY BUDYŃ NA KONIEC DODAĆ WIÓRKI I WYMIESZAĆ MASĘ. PRZEŁOŻYĆ DWA PLACKI MASĄ,ZOSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH,POSMAROWAĆ MASĄ ,MOŻNA RÓWNIEŻ POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ LUB TYLKO POSYPAĆ WIÓRKAMI NAJLEPIEJ SMAKUJE JAK POSTOI KILKA GODZIN I ZMIĘKNIE PROSTE I NAPRAWDĘ DOBRE CIASTO
Swojskie jedzonkoSTOPNIACH TYLE ILE WAŻY NASZA KACZKA CZYLI MOJA WAŻYŁA 2,100 KG WIĘC PIEKŁAM JĄ 2,10 GODZ Z TYM ,ŻE PIEKŁAM JĄ POD PRZYKRYCIEM,CO 15 MIN POLEWAŁAM MIĘSO SOKIEM KTÓRY Z NIEJ WYCIEKŁ I PRZEZ OSTATNIE 35 MIN PIEKŁAM JUŻ BEZ PRZYKRYCIA,ŻEBY SIĘ ŁADNIE ZRUMIENIŁA I GOTOWE-PYSZNA I PROSTA DO ZROBIENIA KACZKA ZACHWYCI NAWET
Swojskie jedzonkoBĘDZIE CAŁA BLASZKA PIECZEMY W 170 STOPNIACH OK 45 MIN, JA UŻYŁAM KWADRATOWEJ BLASZKI 24 CM,ALE MOŻE BYĆ TEŻ TORTOWNICA 30 CM PO UPIECZENIU,JESZCZE CIEPŁE CIASTO POLEWAM LUKREM ZE ZMIESZANEJ ŚMIETANY ,CUKRU PUDRU I SOKU Z CYTRYNY I GOTOWE SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoRULONIK I UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM PRZYGOTOWUJEMY SOS,ŚMIETANKĘ WLEWAMY DO GARNKA ,DODAJEMY KOSTKĘ ROSOŁOWĄ,ZAGOTOWUJEMY,DODAJEMY ROZMIESZANĄ Z ODROBINĄ ZIMNEJ WODY MĄKĘ,MIESZAMY DOKŁADNIE ,JAK ZACZNIE GĘSTNIEĆ POLEWAMY SOSEM NASZE NALEŚNIKI, POSYPUJEMY STARTYM ŻÓŁTYM SEREM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 20-25 MIN (AŻ SIĘ MOCNO ROZPUŚCI SER I TROCHĘ ZARUMIENI)W 180 STOPNIACH I GOTOWE SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoUBIJAJCIE ŚMIETANY ZA DŁUGO BO SIĘ ZWAŻY) ROZWIJAMY NASZĄ ROLADĘ I SMARUJEMY DŻEMEM ,NA TO BITA ŚMIETANA,UKŁADAMY BANANY I ZAWIJAMY NA WIERZCH JESZCZE RESZTĘ BITEJ ŚMIETANY I POLEWAMY ROZPUSZCZONĄ (W KĄPIELI WODNEJ)CZEKOLADĄ,SCHŁODZIĆ W LODÓWCE I GOTOWE
Swojskie jedzonkoszklanki wody Skrzydełka dokładnie myję i oczyszczam z piórek, przecinam na połówki, lotki odkładam( można ich użyć do gotowania bulionu) Mięsko przekładam do miski, doprawiam, ilość przypraw wg gustu. Polewam aromatyzowanym olejem i mieszam. Tak zamarynowane odstawiam na co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na noc. Po tym czasie skrzydełka obsmażam na oleju, przekładam do naczynia żaroodpornego
Takie tam pichcenieżaroodpornym, w którym się marynował lub układamy schab na blaszce. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100º C przez 120 minut. Mięsa nie obracamy podczas pieczenia, ani nie polewamy. Po 2 godzinach piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Ja piekłam schab w wieczorem, więc pozostawiłam mięso w piekarniku na całą noc bez otwierania piekarnika. Na drugi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypłynięciu gotujemy je około 2 minut. Wyjmujemy je łyżką cedzakową. Na jednej patelni rumienimy bułkę tartą a na drugiej topimy masło. Knedle posypujemy zrumienioną bułką i cukrem a następnie polewamy gorącym masłem
Qchnia po prostumleczku kokosowym. Lody oczywiście można przygotować bez maszyny, jednak wymaga to jak zawsze w takim przypadku o wiele więcej pracy. Lody z dodatkową polewą rumową Składniki ( ok 1/2 litra lodów): 100 ml rumu puszka mleka kokosowego, nieodtłuszczonego 1/3 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki agaru (można zrezygnować jednak konsystencja sosu będzie
Pora na pora i pomidorasię z mięsa. Sos odstawiamy na kilka minut lub dłużej do lodówki, by smaki połączyły się. Mięso wyjmujemy z piekarnika. Po około 3 minutach kaczkę kroimy w plasterki i polewam lekko podgrzanym sosem. Podajemy na przykład z pure z ziemniaków i sałatką z rukoli
Kuchenna Kontrrewolucyadelikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w temp. 180°C prze 50-60 minut do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu na przemian polewać białą i mleczną czekoladą (czekolady rozpuścić w kąpielach wodnych
Pelusiowa Kuchnia