podsypać mąką. Gotowe pierogi gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie – jak wypłyną na wierzch to gotujemy je jeszcze ok. 5 minuty i wyciągamy. Pierogi nakładamy na talerz, polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem i ozdabiamy kilkoma borówkami Smacznego
Kuchenne Wariacjegotować do miękkości. W garnuszku rozpuścić masło, dodać łyżkę tartej bułki, podgrzewać mieszając, aż się ładnie zarumieni. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotową fasolkę odcedzić, nakładać na talerz i polewać masłem z tartą bułką. SPOSÓB 2. Fasolka pieczona z masłem i tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle uznania) masło tarta bułka sól, pieprz WYKONANIE Fasolkę umyć, poodcinać końcówki
Passions hobbies lifeSPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane śliwki polewamy miód (możemy również posypać brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy. Ugotowany makaron łączymy z naszą śliwką i posypujemy listami mięty. Szybko, kolorowo, smacznie, aromatycznie ....... Smacznego
Basia w kuchnidodajemy do sera, mieszając drewniana szpatułką. Całość wykładamy na herbatniki i delikatnie wyrównujemy. Maliny myjemy i miksujemy. Przesiewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy przy
ChilliJemyśrodka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
Camilla w kuchniNastępnie wykładamy wiśnie ze słoiczka i przykrywamy drugą połową ubitej śmietanki. Na górę wysypujemy resztę pokruszonej bezy. Torcik wkładamy na zamrażarki- najlepiej na całą noc. Po wyciągnięciu boki tortownicy polewamy ciepłą wodą, wtedy ładnie torcik na odejdzie
Aga w kuchniśmietanę i wszystko mieszamy. Jarmuż targamy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu. Do niego dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz rzodkiewki. Na wierzch układamy kulki mini-mozzarelli. Wszystko polewamy sosem przygotowanym z oliwy, soli, pieprzu i suszonego koperku. Polędwicę rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy pieprzem. Nie solimy - aby mięso nam nie stwardniało. Grillujemy na rozgrzanym grillu - po parę minut na każdą
Taste Therapywymieszać,chwilkę razem przesmażyć.Lekko przestudzić.Blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać tężejącą galaretkę z jabłkami.Przykryć herbatnikami.Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.[Można udekorować np.roztopioną czekoladą lub polewą
Moje domowe kucharzeniegorzkiej czekolady 200 g śmietanki 30% lody waniliowe (około 1 litr) WYKONANIE Do garnuszka wlać śmietankę, dodać czekoladę mleczną i gorzką, podgrzewać mieszając. Wszystkie składniki powinny stworzyć gorącą polewę, którą należy nieco schłodzić, tak żeby była ciepła. Lody nałożyć do pucharków i tuż przed podaniem polać ciepłą czekoladą
Passions hobbies lifeoprószamy pieprzem i grillujemy kilka minut. Salsa: Pomidora oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki oraz miętę bardzo mocno siekamy, Dodajemy do pomidorów i papryki, przyprawiamy przyprawą do sałatek. Polewamy oliwą oraz posypujemy ulubionymi ziarnami. Podajemy z grillowaną polentą
VioletoweKucharzeniekroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę
Camilla w kuchnidokładnie ze sobą mieszamy; odstawiamy na bok. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przygotowujemy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na talerze wykładamy mix sałat, dodajemy fasolkę i polewamy dressingiem. Układamy pieczone pomidorki, pieczarki, serdelki i bekon. Na wierzchu układamy kromkę bagietki, a na niej kładziemy po jajku sadzonym. Podajemy na ciepło. Smacznego
My Culinary Artjajkiem i dymką, posypać migdałami i poszatkowaną papryczką chili. W miseczce lub kubki wymieszać oliwę z musztardą, miodem, sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem – doprawić solą i pieprzem. Sałatę polewać dressingiem dopiero na stole i delikatnie wymieszać. Podobne przepisy Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą... Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Kurczak w kilku smakach z sałatką
Pociąg Do Kuchnidodajemy pokruszony ser feta. Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę cukru, sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem jogurtowym polewamy sałatkę. Smacznego
Oryginalny smaksmarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy brązowym cukrem Demerara. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 210° C na 20 – 25 minut. Upieczone wyjmujemy i studzimy na kratce. Gdy trochę przestygną polewamy lukrem (cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny na gładką masę). Utarty lukier przełożyłam do foliowego woreczka na mrożonki, odcięłam róg (mały kawałek) i polałam przygotowane ciastka. Ciastka francuskie
mojewypiekiinietylko