seler drobniej a ziemniaki i dynię grubiej. Czosnek obieramy i dodajemy w całości (większe ząbki możemy przekroić na pół). Blaszkę smarujemy oliwą i wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy przyprawy, polewamy trochę oliwą i wrzucamy kawałeczki masła. Pieczone warzywa z ziołami - pyszne Pieczemy ok 30 minut w piekarniku najlepiej na termoobiegu w 180 stopniach. Możemy podawać do mięsa do obiadu lub jako
Pyza i Surówkazrumienienia. Nakładamy serek śmietankowy. Myjemy i osuszamy figi, kroimy w plasterki i każdy plasterek na pół. Kładziemy na serku. Mieszamy wszystkie składniki na sos. Kroimy drobno uprażone orzechy. Polewamy sosem kanapki i zajadamy się. Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoubitą na sztywno pianą z białek otrzymasz najlepsze ciasto na naleśniki biszkoptowe. Naleśniki są mięciutkie, delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach. Wypełnione białym serem i podane z polewą czekoladową i jeżynami posmakują każdemu. Składniki na 6 sztuk: 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej 1 szklanka mleka 2 jajka L 2-3 łyżki wody gazowanej 1 łyżeczka cukru pudru 2 szczypty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cebulę siekamy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Następnie wrzucamy kurki oraz kukurydzę. Jajka roztrzepujemy z łyżką śmietany i doprawiamy do smaku. Na podpieczonym spodzie układamy farsz i polewamy je sosem oraz posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika na kolejne 25-30 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego
Podróż w kulinariaskórek a następnie kroimy w jednakowej wielkości kostki. Na talerzu układamy sześcian o wielkości około 3 na 3, tak aby powstała kostka. Możemy podawać z bitą śmietaną bądź inną polewą według uznania
Podróż w kulinariasię kojarzyć tylko z pączkami? Prezentuje przepis na tradycyjne chrupiące faworki z bąbelkami. To jeden z przysmaków wszystkich łasuchów. Piękne, złociste, chrupiące, po prostu przepyszne róże udekorowane porzeczkową polewą. Usmażone z cieniutkiego ciasta rozpływają się w ustach, któż im się oprze? To kolejne z moich ulubionych przysmaków z dzieciństwa. Jeśli faworki podbiły także Wasze serca koniecznie wypróbujcie przepis z piwem
Podróż w kulinarianastępnie kroimy w paseczki, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. Avokado i pomidory kroimy w paski. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Na liście cykorii kładziemy farsz i polewamy go łyżeczką oliwy z oliwek. Smacznego
Podróż w kulinariażaroodpornego wykładamy połowę makaronu, posypujemy startym serem, pieczarki, kukurydze, szpinak posypujemy serem. Wykładamy drugą połowę makaronu, ser, pieczarki szpinak i tak do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy serem i polewamy naszą zapiekankę przygotowanym wcześniej sosem. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze
Podróż w kulinariaczosnku 1 łyżeczka miodu szczypta chilli sól, pieprz do smaku Na półmisku układamy liście rukoli, truskawki, wycięte kulki melona i całość posypujemy słonecznikiem. Wszystkie składniki na winegret mieszamy i polewamy przed podaniem sałatkę
Podróż w kulinariapół. Na biszkopt wykładamy masę kajmakową. Na niej rozsmarowujemy 2/3 masy budyniowej. Przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy na nim pozostałą masę budyniową. Na wierzch wykładamy orzeszki ziemne i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. A gdy zastygnie układamy skrojone batoniki. Ciasto wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego Do wykonania ciasta wykorzystałam kwadratową tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona
Podróż w kulinariaogniu mieszamy. Dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy i mieszamy. Odstawiamy z ognia. Dodajemy mus z dyni i startą skórkę z pomarańczy, mieszamy i ostudzamy. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. Do reszty dodajemy żółtka i mieszamy. Mąkę przesiewamy do czystej miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ją do masy w 3 partiach, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką. Białka
Podróż w kulinariamieszamy ze śmietaną i jajkami. Szczypiorek siekamy. Brokuły odcinamy na małe różyczki i blanszujemy (2-3 minuty obgotowujemy). Łososia mieszamy z cebulą, czosnkiem, brokułami i szczypiorkiem, wykładamy na ciasto. Polewamy masą jajeczną. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 220 stopni. Smacznego
Pelusiowa Kuchniapodanej przeze mnie ilości (wszystko zależy od ilości brokuła i konsystencji twarogu). Solę i pieprzę. Nadzienie gotowe. Rurki napełniam nadzieniem brokułowym i układam ich dwie warstwy w naczyniu żaroodpornym. Polewam sosem paprykowo- ziemniaczanym i umieszczam całość w piekarniku nagrzanym do 160'C (termoobieg). Zapiekam przez ok. 25 minut. Potrawa jest bardzo sycąca i niezwykle bogata w smaku. SMACZNEGO
Wielopokoleniowoplastry i układamy na talerzyku. Musztardę mieszamy z sola , cukrem i octem do smaku i zaciągamy olejem- po czym odstawiamy na pół godziny. Cebulę drobno siekamy, posypujemy pomidora, polewamy przygotowaną zalewą i odstawiamy ponownie na pól godziny
Tradycyjna KuchniaBoki zgniatamy tak aby nie było widać brzoskwiń .Pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach. Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem
Passion of Cooking