polewa - 11092 przepisów (strona:371/740)

Deser z mascarpone i truskawkami / Dessert with mascarpone and strawberries 143

Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, schłodzenie: 3 godz., ilość porcji: 6   Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie

Projekty ze smakiem
Biszkopt z pianką truskawkową 123

części, jedną mniejszą , do mniejszej części ciasta dodać kakao, wymieszać. Ciasto wylewać do  wysmarowanej tłuszczem blachy   łyżką , raz ciemne , póżniej jasne i na to jasne na wierzch , polewać w odstępach ciemne ciasto. Tak aby na spodzie i na wierzchu było ciasto ciemne.  Piec ok. 35 minut w 175 stop.  Ciasto przekroić wzdłuż na pół, ostudzić. Pianka

Kuchnia Danusi
Pyzy z mięsem 112

każdym kładziemy łyżeczkę nadzienia, kształtujemy kule. Pyzy wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy wypłyną gotujemy jeszcze przez 5 minut. Pyzy wyławiamy z wody, układamy na talerzu i polewamy okrasą

Camilla w kuchni
Nadziewane brzoskwinie 146

drobno posiekane oliwki, ryż i dokładnie mieszamy. Oliwę mieszamy z połową soku z cytryny, drobno posiekanym porem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ryż z mięsem i oliwkami, mieszamy, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Brzoskwinie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, odcinamy wierzch, przy pomocy łyżeczki delikatnie usuwamy pestki, wydrążamy miąższ, który mieszamy

R'n'G Kitchen
Grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina 152

sztywno. Na talerzu rozkładamy sałatę i układamy promieniście obrane i pokrojone awokado. Między awokado układamy zgrillowane kawałki ośmiornicy; dekorujemy chipsami z buraka i topinamburu oraz pianą z wina. Sałatę polewamy niewielką ilością winegretu. Przyznaję, że trochę przygotowań jest konieczne, ale grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina może naprawdę stać się daniem popisowym.     Podobne przepisy Przegrzebki

Pociąg Do Kuchni
Naleśniki z serem i czekoladą 178

ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Twaróg ucieramy ze śmietaną i cukrami. Smarujemy twarogiem naleśniki i składamy. Układamy na talerzu. wszystkie składniki sosu rozpuszczamy w garnuszku, nie gotujemy. polewamy naleśniki

Camilla w kuchni
Pierogi z truskawkami 103

odrobiną cukru, boki lekko smarujemy wodą i zlepiamy. Pierogi z truskawkami g otujemy w osolonym wrzątku, ok 3 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Gotowe pierożki wyjmujemy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem Smacznego. Podoba Ci si ę Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udost ępnij ” i ,, Lubi

Smaczne Potrawy
Zupa buraczkowa 132

krążki. Zalewamy wodą tak, by ledwo przykrywała warzywa.W rzucić kostki rosołowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem polewamy odrobiną śmietany i posypujemy natką pietruszki. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Papryki faszerowane mięsem 91

rosołowe i przyprawy. Gotować około 30 minut pod przykryciem. Dodać pomidory z puszki dokładnie wymieszać i gotować kolejne 20 minut do miękkości papryki. Ugotowane papryki przekładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Deser biszkoptowy 116

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest szybki w wykonaniu, lekki, pysznie rozpływa się w buzi i znika błyskawicznie. A przy tym można go efektownie podać i zrobić wrażenie. Składniki: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego

Smaczne Potrawy
letni pyszny grillowany melon z białym serem 103

kładziemy go na grillu na kilka minut dla każdej strony. Mieszamy miąższ  granatu z  łyżką miodu. Twaróg kroimy w plastry, które następnie układamy na kawałkach melona. Następnie polewamy twaróg miodem zmieszanym z pestkami granatu

Miód i pieprz
Sałatka brokułowa z kurczakiem 188

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą do kurczaka oraz  czosnkiem. Ogórka obieramy, kroimy go w kostkę razem z serem fetą. Wszystkie przygotowane składniki łączymy, polewamy majonezem i śmietaną a doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę podajemy z ulubionym chlebkiem

Zainspirowana w kuchni
Ciasto inwalida 240

krem wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim plackiem miodowym i lekko docisnąć. 4. Ciasto odstawić przynajmniej na noc, a najlepiej na 24 godziny. Można wierzch posypać cukrem pudrem lub oblać polewą - u nas była wersja bez dodatków. Polecam i życzę udanych wypieków! Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort z M&Msami 112

chce. Nasączyłam ponczem. Ubiłam śmietanę z cukrem na sztywno i przełożyłam biszkopt. Na to poukładałam wiśnie i docisnęłam druga połówką biszkoptu. Do dekoracji można użyc gotowego czekoladowego ganache lub polewy czekoladowej, ale bardzo prosto robi sie ją też samemu. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną masła a następnie dodać śmietanę. Konsystencja powinna być lekko płynna. Gdy nasze czekoladowe

Smaki Przyprawy i Kolory
Bibimbap 131

łyżki oleju sezamowego i na koniec dodaję starty czosnek.   Bierzemy głęboką miskę i układamy na jej dnie ryż a na ryż kładziemy mięso, dookoła ryżu układamy warzywa, polewamy całość sosem, na to kładziemy jajko i sypiemy ziarenka sezamu. W ten sposób serwujemy. Natomiast przed zjedzeniem należy wszytko wymieszać.  5 minut później

Smaki Przyprawy i Kolory

Proponowane wyszukiwania