polewa - 11092 przepisów (strona:380/740)

Kokosowo - grecki deser z melonem 124

melona z kokosem, a Malibu (w wersji dla dorosłych) daje mu lekkiego "kopa". Polecam każdemu, kto choć trochę lubi kokosowe klimaty :)   Składniki: SPÓD: 1 wafelek kokosowy w białej polewie typu "Princessa"  lub  3 łyżki amarantusa ekspandowanego (--> Amarantus ekspandowany ) KREM: 300 ml jogurtu greckiego lekkiego 3 duże łyżki śmietanki kokosowej* 3 łyżki ksylitolu (--> Ksylitol ) 1 łyżka

Cakes By Kejt
Pieczony łosoś z wędzonym boczkiem 166

papryką, następnie ułóż po plastrze boczku. Tak przygotowanego łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz w temperaturze 190 C przez 25-35 minut. Łososia nie trzeba polewać dodatkowym tłuszczem, świetnie wytapia się tłuszczyk z boczku i to on nadaje świetnego aromatu. Taka ryba świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami, które możesz upiec w tym samym czasie :) Smacznego

Niezły Młynek
Bazyliowa zupa krem 90

miękkie. Na minutę przed wyłączeniem zupy dodajemy listki bazylii. Zupę przyprawimy i blendujemy. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.  Zupę wylewamy na talerz, dodajemy pomidorki, polewamy odrobina oliwy, posypujemy listkami bazylii

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Łaciate 165

sera klinek 2 jajka 0,5 szklanki pudru 1 cukier wanilinowy sok z połowy cytryny Wykonanie: Margarynę, cukier oraz kakao rozpuszczamy w rondlu, studzimy. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz śmietanę, dokładnie wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do zmiksowanego ciasta delikatnie mieszamy. Jajka miksujemy z cukrem pudrem dodając

kgwjanczewo
Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową 132

cieniutkie plasterki. Rukol ę płuczemy, fetę kroimy na plasterki. Na talerzu układamy rukolę, następnie plasterki buraczków, fasolkę i fetę. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, pieprzymy i na koniec polewamy kremem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
ROZMARYNOWE ZIEMNIAKI Z PIEKARNIKA 122

ziemniaki i gotujemy ok 5 minut. Studzimy. Na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone w plastry ziemniaki, posypujemy ulubionymi ziołami (fajnie sprawdza się tu rozmaryn, tymianek, czosnek, papryka), polewamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190st  na około 20-30 minut

Walijskie Pichcenie
zupa śliwkowa 142

przygotowania W garnku topimy masło, dodajemy do niego dwie trzecie pokruszonego piernika (ja piernik upiekłem według tego przepisu , ale można również użyć gotowego, byle  nie miał nadzienia, ani polewy), całość przesmażamy przez dwie minuty a następnie zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie, umyjemy śliwki, pozbawiamy je pestek i wrzucamy

Miód i pieprz
Knedle ze śliwkami 160

kulę. 3. Przygotowane knedle wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję około 10 minut. Knedle odcedzam i wykładam na talerz. 4. Zimną śmietanę dokładnie mieszam z cukrem. Przygotowanym sosem polewam knedle

Tradycyjna kuchnia Kasi
Miodowe musli z gruszką na śniadanie 166

dania lubimy), możemy lekko wymieszać musli z miodem. Następnie wykładamy pociętą w kostkę gruszkę. Kolejną warstwę tworzymy z 3 łyżek jogurtu naturalnego. Na jogurt nakładamy 2 łyżki musli, które polewamy miodem (około 3/4 łyżeczki). Ostatnią warstwę tworzy 1/2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżeczka dżemu. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Cukinia z sadzonym jajkiem 173

wodę z solą, cukrem, do gotującej wody wkładamy łódeczki cukinii gotujemy około 3 minut. Po ugotowaniu wykładamy cukinię na duży talerz. W rondelku przyrumieniamy bułkę z 2 łyżkami masła, polewamy po cukinii. Na małej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła wbijamy  jajko lekko posolić przykrywamy pokrywką po 2 minutach jajko sadzone wykładamy na talerz z cukinią. Tak przygotowaną cukinie możemy

kgwjanczewo
Skrzydełka z kurczaka z grilla 165

Ponadto: 10 skrzydełek Wykonanie: Skrzydełka czyścimy i myjemy. Składniki marynaty umieszczamy w misce. Oleju dodajemy tyle, aby marynata była gęsta, lecz płynna i całość mieszamy. Skrzydełka wkładamy do miski, polewamy marynatą i dokładnie wszystko mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć skrzydełka. Tak przygotowane skrzydełka z kurczaka wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Ja takie dania staram się przygotowywać dzień

Smak mojego domu
Makaron z cukinii w pikantnym sosie pomidorowym 189

małym ogniu przez 10 minut. Jeśli sos jest za rzadki - odparowujemy przez kilka minut, by zgęstniał. W międzyczasie wrzucamy cukinię do osolonego wrzątku na około 3 minuty. Odcedzamy i polewamy naszym pikantnym sosem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ziemniaki z rozmarynem 109

obieramy) i kroimy na ćwiartki. Starajmy się, żeby kawałki ziemniaków były w miarę równe, wtedy upieką się w tym samym czasie. Rozkładamy pokrojone ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i polewamy je oliwą. Nie mają w niej pływać, ale powinny być w niej obtoczone. Obieramy czosnek, kroimy na duże kawałki, albo wrzucamy całe ząbki. Tutaj też w zależności od upodobania. Należy pamiętać

KasiaiKrzysiu.pl
Łosoś smażony na maśle 179

minut i wyłącz gaz. Daj rybie jeszcze odpocząć 3 minuty na patelni, pod folią.  Podawaj np. z młodymi ziemniakami w koperku i zieloną sałatą z pomidorkiem w polewie czosnkowej z jogurtu. SMACZNEGO > CMOK dzięki masłu klarowanemu wydobędziesz maximum smaku z łososia. POZDRO

Pasje Jolki
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami oraz sałata z musztardą dijon 184

słoiku umieszczamy: musztardę, oliwę i ocet. Zamykamy go i energicznie potrząsamy tak, aby zawartość mogła się porządnie wymieszać. Odkręcamy i dodajemy wodę, znowu potrząsamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem sałatę  i mieszamy. Voila! Smacznego :) Zainspirowane: kuchnialidla.pl (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania