polewa - 11092 przepisów (strona:386/740)

Pieczony dorsz z grejpfrutem 90

stopni na około 20-25 minut. Drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem białe gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Roladki wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem. Na talerzu układamy cząstki grejpfruta. Podajemy z ryżem białym lub brązowym

Miód i pieprz
Naleśniki z twarogiem i czereśniami 92

mieszamy i smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni na łyżce oleju. Twaróg mieszamy z miodem i jogurtem, rozcierając go na jednolitą masę. Usmażone naleśniki  smarujemy twarogiem. Przed podaniem polewamy konfiturą z czereśni

Miód i pieprz
Pomidory z mozzarellą i oliwkami 97

extra vergine Sól, pieprz Sposób przygotowania Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry, układamy na talerzu, a następnie dodajemy oliwki. Potrawę posypujemy solą, pieprzem,  szczypiorem, bazylią i na koniec polewamy oliwą

Miód i pieprz
Pierogi z borówkami 146

podsypać mąką. Gotowe pierogi gotujemy w dużym garnku w osolonej wodzie – jak wypłyną na wierzch to gotujemy je jeszcze ok. 5 minuty i wyciągamy. Pierogi nakładamy na talerz, polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem i ozdabiamy kilkoma borówkami Smacznego

Kuchenne Wariacje
Fasolka szparadowa - tradycyjna 148

gotować do miękkości. W garnuszku rozpuścić masło, dodać łyżkę tartej bułki, podgrzewać mieszając, aż się ładnie zarumieni. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotową fasolkę odcedzić, nakładać na talerz i polewać masłem z tartą bułką. SPOSÓB 2. Fasolka pieczona z masłem i tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle uznania) masło tarta bułka sól, pieprz WYKONANIE Fasolkę umyć, poodcinać końcówki

Passions hobbies life
Makaron z karmelizowaną śliwką i nutą mięty 154

SPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane śliwki polewamy miód (możemy również posypać brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy. Ugotowany makaron łączymy z naszą śliwką i posypujemy listami mięty.   Szybko, kolorowo, smacznie, aromatycznie ....... Smacznego

Basia w kuchni
Sernik z musem malinowym 182

dodajemy do sera, mieszając drewniana szpatułką. Całość wykładamy na herbatniki i delikatnie wyrównujemy. Maliny myjemy i miksujemy. Przesiewamy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy przy

ChilliJemy
Szybkie hot-dogi 112

środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem

Camilla w kuchni
Tort lodowy z wiśniami 152

Następnie wykładamy wiśnie ze słoiczka i przykrywamy drugą połową ubitej śmietanki. Na górę wysypujemy resztę pokruszonej bezy. Torcik wkładamy na zamrażarki- najlepiej na całą noc. Po wyciągnięciu boki tortownicy polewamy ciepłą wodą, wtedy ładnie torcik na odejdzie

Aga w kuchni
Grillowana polędwica z purée z bobu i sałatką z jarmużu 145

śmietanę i wszystko mieszamy. Jarmuż targamy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu. Do niego dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz rzodkiewki. Na wierzch układamy kulki mini-mozzarelli. Wszystko polewamy sosem przygotowanym z oliwy, soli, pieprzu i suszonego koperku. Polędwicę rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy pieprzem. Nie solimy - aby mięso nam nie stwardniało. Grillujemy na rozgrzanym grillu - po parę minut na każdą

Taste Therapy
Jabłka w herbatnikach 182

wymieszać,chwilkę razem przesmażyć.Lekko przestudzić.Blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać  tężejącą galaretkę z jabłkami.Przykryć herbatnikami.Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.[Można udekorować np.roztopioną czekoladą lub polewą

Moje domowe kucharzenie
Deser lodowy Dame blanche 180

gorzkiej czekolady 200 g śmietanki 30% lody waniliowe (około 1 litr) WYKONANIE Do garnuszka wlać śmietankę, dodać czekoladę mleczną i gorzką, podgrzewać mieszając. Wszystkie składniki powinny stworzyć gorącą polewę, którą należy nieco schłodzić, tak żeby była ciepła. Lody nałożyć do pucharków i tuż przed podaniem polać ciepłą czekoladą

Passions hobbies life
Grillowana polenta z salsą pomidorowo-paprykową z nutą mięty 159

oprószamy pieprzem i grillujemy kilka minut. Salsa: Pomidora oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki oraz miętę bardzo mocno siekamy, Dodajemy do pomidorów i papryki, przyprawiamy przyprawą do sałatek. Polewamy oliwą oraz posypujemy ulubionymi ziarnami. Podajemy z grillowaną polentą

VioletoweKucharzenie
Banany pod pierzynką 131

kroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę

Camilla w kuchni
Sałatka brytyjska 216

dokładnie ze sobą mieszamy; odstawiamy na bok. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przygotowujemy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na talerze wykładamy mix sałat, dodajemy fasolkę i polewamy dressingiem. Układamy pieczone pomidorki, pieczarki, serdelki i bekon. Na wierzchu układamy kromkę bagietki, a na niej kładziemy po jajku sadzonym. Podajemy na ciepło. Smacznego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania