Rozkładamy na blachę i pieczemy 12-15 minut. Mieszając co jakiś czas. Uważamy, żeby quinoa za bardzo się nie przypiekła. Do miseczki wkładamy jogurt grecki, posypujemy quinoa, układamy truskawki, polewamy miodem i syropem klonowym. Smacznego
Moja Galeria Smakukostkę. Jeśli dodajemy paprykę - usuwamy gniazda nasienne i również siekamy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka lub siekamy - według własnych preferencji. Oliwę łączymy z octem, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy warzywa i mieszamy. Rozkładamy do miseczek. Ser ścieramy na tarce, posypujemy sałatkę i przystrajamy oliwkami. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepół a potem jeszcze na pół. Z cukinii wycinamy miąższ. W miseczce przygotowujemy marynatę: olej, tymianek, czosnek i papryczka pokrojone na drobno. Solimy i pieprzymy cukinię a następnie polewamy marynatą i mieszamy aby każda cukinia była pokryta płynem. Odstawiamy na ok 10-20 minut. Rozgrzewamy grill na średnią moc. Cukinię zaczynamy grillować z zielonej strony. Czas: 5 minut
Apetyt na Zielonecukier Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, lekko solimy i odstawiamy na ok 30 minut. Koperek drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą. Wszystko polewamy oliwą, skrapiamy cytryną i doprawiamy cukrem. Całość dokładnie wymieszać
magiczna kuchnia Kasipaterę. Krówki kruszymy do rondla, dodajemy masło i mleko, po czym podgrzewamy mieszając. Gdy składniki się połączą i masa zgęstnieje, odstawiamy ją na moment do przestudzenia. Następnie polewamy sosem wierzch bezy i posypujemy odrobiną cukrowych perełek. Ja dodatkowo pokruszyłam 2-3 krówki i posypałam nimi wgłębienie bezy. Zamiast sosu krówkowego można też przygotować bitą śmietanę, a wierzch pavlovej udekorować
W poszukiwaniu inspiracjidelikatnie mieszamy, żeby nie przykleiły się do dna i zagotowujemy przez chwilę, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmujemy przy pomocy durszlaka, jednocześnie odcedzając z wody, kładziemy na talerz i delikatnie polewamy olejem z przesmażoną cebulką,a po wierzchu polać całość kwaśną śmietaną.Pycha
w mojej kuchniOdstawiamy na minimum 30 min. do lodówki, po czym za pomocą szprycy nakładamy masę na dolny blat ciastka, nakładamy borówki i przykrywamy górą ciastka, którą zdobimy masą i polewamy syropem Blue Curacao i zdobimy dowolnie. SMACZNEGO
Lili w kuchniminut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni, smaruję bułeczki białkiem. Wkładam do piekarnika i piekę 15-18 minut na złoty kolor. Przed podaniem polewam lukrem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajajagody (zostawiając kilka do dekoracji), delikatnie mieszamy. Przekładamy do pucharka, wstawiamy na parę minut do lodówki w celu schłodzenia. Tuż przed podaniem na wierzch deseru układamy kilka jagód i polewamy całość łyżeczką soku truskawkowego. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkimniejsze kawałki, przekładamy do miski skropimy sokiem z cytryny, lekko solimy. Jogurt mieszamy razem ze śmietaną dodajemy posiekany drobniutko czosnek, szczypiorek. Wsypujemy cukier, sól oraz pieprz do smaku. Polewamy sosem sałatę, delikatnie mieszamy, posypujemy posiekanym koperkiem. Dekorujemy pomidorami koktajlowymi. Smacznego
kgwjanczewoszklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody. Sałatę posypujemy pokrojonymi na ćwiartki truskawkami, pokrojonym w kosteczke serem pleśniowym i polewamy sosem
Atlas Smakówszkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pieczywo smarujemy oliwą, rumienimy na mocno rozgrzanej patelni z 2 stron. W tym czasie obieramy gruszkę, kroimy w plasterki. Tosty smarujemy twarożkiem, układamy plasterki gruszki, polewamy miodem i posypujemy pokruszoną gorgonzolą i podprażonymi orzechami. Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkotwardo i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z oliwy i dzielimy na mniejsze kawałki. Na talerzu kładziemy sałatę, a na nią tuńczyk, jajka i pomidorki. Na koniec wszystko polewamy oliwą połączoną z octem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem (na ilość soli trzeba uważać ze względu na słony smak tuńczyka). Smacznego
Kuchenne Wariacjelekko wciskając je w środek. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 1h, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone ciasto wykładamy na paterę, polewamy karmelem i posypujemy orzechami. Dodatkowo: 200 g karmelu lub mleka słodzonego skondensowanego, gotowanego około 1,5 h 20 g orzechów włoskich lub pekan Źródło: bbcfoodgood.com The post Ciasto Jabłkowo
Made By Mom And Sonpestki. W małym rondelku rozpuszczamy cukier z sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody. Dodajemy morele i podsmażamy je w syropie. Po połówce moreli układamy na gorące mini tarty, polewamy powstałym syropem z ich smażenia. Tarty ozdabiamy nitkami z karmelu. Smacznego
Moniki Smakołyki