sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane białko z jednego jajka sos winegret (przepis w osobnym poście) WYKONANIE: warzywa układamy na rukoli i polewamy sosem, można posypać drobno posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem
Kuchnia Beatyminutę (smażyłam po 2 placuszki na raz, żeby zbytnio nie zmieniać temperatury oleju). Odsączamy na ręczniku papierowym. 3. Śmietanę 12% mieszamy dokładnie z cukrem pudrem. Racuszki rozkładamy na talerze, polewamy śmietaną, dekorujemy owocami i listkami mięty. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego
My Culinary Artsię przyrumieni. W osobnym naczyniu mieszamy pastę sezamową z sokiem z cytryny i 2 łyżkami oliwy. Dodajemy 4 łyżki wody w której gotował się kalafior. Wyjmujemy kalafior z piekarnika, polewamy sosem sezamowym i ponownie wkładamy do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekaną natką pietruszki i pestkami granatu
Smakowity Blog KulinarnyStężałą galaretkę mieszamy ze śmietanką i porzeczkami. Wylewamy delikatnie na biszkopt i schładzamy w lodówce 2 godziny. 4/ Wyjmujemy z lodówki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i polewamy górę ciasta zygzakami. Czekamy aż zastygnie. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaugotowanej kaszy dodajemy posiekane drobno zioła, dymkę, pomidora oraz cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. W miseczce mieszamy sok z cytryny z oliwą z oliwek. Tuż przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy. Dekorujemy plastrami cytryny
Mango Papajazbyt wodnisty. W razie gdyby był zbyt gęsty dodać wody, a w razie gdyby był zbyt rzadki dodać więcej cukru pudru. Po upieczeniu jagodzianki studzimy na kratce a następnie polewamy lukrem. Odstawiamy na chwilę do zastygnięcia lukru. Składniki na ok. 15 sztuk jagodzianek. Przepis znalazłam na stronie www.slodkiefantazja.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany
Mania Wypiekaniapół. Umieszczamy w misce. Posypujemy pokrojonym w kostkę serem oraz kiełkami. Z miodu, musztardy i oliwy z oliwek robimy dressing. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem
Mango Papajajęczmienne, migdały, wiórki kokosowe, cukier i sól. W rondlu na małym ogniu roztopić masło klarowane, dodać miód i mieszać, aż składniki się połączą. Gdy masa będzie gorąca, porcjami polewać nią wymieszane suche składniki i dokładnie mieszać, tak by płatki równomiernie się nią pokryły. Tak przygotowane płatki ułożyć cienką warstwą na papier do pieczenia wyłożony na blasze i wstawić do piekarnika
W SMAKumieścić w lodówce do stężenia kremu. podgrzać mleko. Do gorącego mleka dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Posmarować roladę. Wyłożyć na paterę i schłodzić polewę przed podaniem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na wierzch układać w szachownicę na przemian raz ser raz kokos. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu posypać startą czekoladą albo polewą czekoladową
magiczna kuchnia Kasipatelni. Oliwę mieszamy z pieprzem,solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do miseczki wkładamy szpinak na wierzch pomidory,kurczaka ,cebulę i wszystko posypujemy prażonym słonecznikiem. Całość polewamy oliwą z czosnkiem
magiczna kuchnia KasiDrobno siekamy szczypiorek. Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego
magiczna kuchnia Kasidoprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy razem z oliwą, dodajemy sól,pieprz oraz cukier wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę
magiczna kuchnia Kasipomidora i rzodkiewkę w kostkę. Szczypiorek drobniutko siekamy, a cebulę kroimy w piórka. Na sałacie układamy pomidor, ogórek, rzodkiewkę, seler, oliwki w całości, cebulę i posypujemy szczypiorkiem. Całość polewamy sosem
magiczna kuchnia KasiKiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję ugotowanego makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi