polewa - 11092 przepisów (strona:401/740)

Czekoladowa rolada z kremem truskawkowym - II warianty 225

umieścić w lodówce do stężenia kremu.  podgrzać mleko. Do gorącego mleka dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do  rozpuszczenia. Posmarować roladę. Wyłożyć na paterę i schłodzić polewę przed podaniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Murzynek z serem i kokosem 153

wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na wierzch układać w szachownicę na przemian raz ser raz kokos. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu posypać startą czekoladą albo polewą czekoladową

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem 153

patelni. Oliwę mieszamy z pieprzem,solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do miseczki wkładamy szpinak na wierzch pomidory,kurczaka ,cebulę i wszystko posypujemy  prażonym słonecznikiem. Całość polewamy oliwą z czosnkiem

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z kaszą pęczak i fetą 120

Drobno siekamy szczypiorek.  Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z białą fasolą 118

doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy razem z oliwą, dodajemy sól,pieprz oraz cukier wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę

magiczna kuchnia Kasi
Kolorowa sałatka z oliwkami 140

pomidora i rzodkiewkę w kostkę. Szczypiorek drobniutko siekamy, a cebulę kroimy w piórka. Na sałacie układamy pomidor, ogórek, rzodkiewkę, seler, oliwki w całości, cebulę i posypujemy szczypiorkiem. Całość polewamy sosem

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti z tuńczykiem w śmietanie 127

Kiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję ugotowanego makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
RUKOLOWY ZAWRÓT GŁOWY 155

Trzeba zrobić jeszcze dip ziołowy, bardzo prosto. Ja do jogurtu naturalnego dodałam różne zioła, które lobię i sól do smaku. Każdy może dodać dowolne przyprawy według upodobań. Następnie sosem polewam wszystkie składniki. Dokładnie mieszam i gotowe. :D SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo
Smażone razowe pierożki z gaszą gryczaną niepaloną i kapustą grillowaną 159

sól himalajska do smaku, 1 małe jajko, 1 -2 łyżki bułki tartej, ponadto: mąka razowa do podsypania, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Kapusta grillowana: Białą kapustę kroimy na ćwiartki, polewamy olejem czosnek - bazylia, doprawiamy solą, mielonym suszonym chili i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na grillu, aż będzie miękka i przypieczona. Ciasto: Mąkę mieszamy, dodajemy sól, jajko, wodę, olej

Moniki Smakołyki
Frytki z batatów 244

ulubionych przypraw do ziemniaków (np. mieszanka rozmarynu, oregano, bazylii, tymianku, cząbru, estragonu itp.) Przepis: Bataty obieramy i kroimy na grubsze frytki (ok. 1 cm). Następnie umieszczamy je w misce, polewamy oliwą, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane bataty przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną oliwą z oliwek. Bataty pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200C przez

Emcia Pichci
Weekend z gryka czyli Salatka z kaszy gryczanej troche na slodko :) 163

rodzynki odcedzamy. Paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w kosteczkę. Natkę myjemy a listki siekamy. Do miski wkładamy wystudzona kaszę, odcedzone rodzynki, paprykę, natkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i polewamy oliwą. Ja od siebie dodałam tez troszkę soku z cytryny. Wszystko mieszamy i podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z kurczakiem w sosie teriyaki 292

kostkę ( marynujemy ok 1 h). Następnie smażymy na patelni grillowej razem z sosem. Do miski wrzucamy rukolę, miętę, pomidorki i pokrojony serek, dodajemy ciepłego kurczaka i polewamy delikatnie sosem, który został po z grillowaniu. Proste i bardzo smaczne połączenie. Smacznego

Niezły Młynek
Przepis na… – Salmone al forno, pieczonego łososia 261

grubo mielony sól Ziemniaki gotujemy wraz z porem 10 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Odcedzone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy częścią ziół. Polewamy oliwą z oliwek uprzednio wymieszaną z czosnkiem. Pieczemy kilkanaście minut(w tym czasie przyrządzając łososia). Rybę kładziemy skórką do góry i robimy w niej kilka nacięć, gdzie następnie za pomocą

Bon Ton Italia
Panna cotta z melisą i truskawkami 132

foremek. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Truskawki miksujemy z cukrem. Przed podaniem moczymy foremki przez kilkanaście sekund we wrzątku i wykładamy deser na talerzyki. Polewamy musem i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Domowe bounty z kaszy jaglanej. 95

koniec upływającego czasu rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej dodając do czekolady wody, aby uzyskać półpłynną konsystencję. Wyjmujemy naszą masę z lodówki i przekładamy najlepiej na deskę do krojenia. Polewamy wierzch oraz brzegi czekoladą. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, aby stężała czekolada. Następnie w pozostałej czekoladzie maczamy dna naszych batoników. Do lodówki na kolejne 45 minut i gotowe. Jeśli

Jedz zdrowo żyj zdrowo!