polewa - 11092 przepisów (strona:410/740)

Pierogi z truskawkami i masełkiem 212

Przygotowane pierogi wrzucam na gotującą się, osoloną wodę. Gotuję 5 minut. Pierogi odcedzam i wykładam na talerze.  4. Masło przekładam do rondelka i podrumieniam. Podrumienionym masełkiem polewam pierogi. Gotowe pierożki posypuję cukrem i podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki z kurczaka ze szparagami 246

odparowujemy połowę, po czym dodajemy śmietankę i gałązkę tymianku. Gotujemy jeszcze 3 minuty, aż sos odrobinę zgęstnieje. Wyławiamy gałązkę tymianku, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Na talerze wykładamy roladki, polewamy je ciepłym sosem śmietanowym. Podajemy np. z puree ziemniaczanym i sałatą. Smacznego

My Culinary Art
Pierogi z sezonowymi owocami 149

dobrze zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Masło topimy i polewamy nim ugotowane i odsączone z wody pierogi. Możemy podać również ze śmietaną. Smacznego

bistro mama
Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą z pesto szparagowo-bazyliowym 113

Jeśli pesto jest zbyt gęste dodajemy odrobinę wody. Na talerzu układamy umyte liście sałaty masłowej oraz szparagi zawinięte w szynkę parmeńską. Układamy pokrojone na połówki jajka oraz ricottę. Całość polewamy pesto

Mango Papaja
prosta czekoladowa tarta z truskawkami 256

wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym 133

nacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą. Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone z oliwy filety z tuńczyka oraz szparagi. Całość ozdabiamy posiekanymi ziołami i polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Łosoś w ziołach prowansalskich 191

wylewamy oliwę i rozprowadzamy ją równomiernie. Zapobiegnie to przyklejaniu się łososia do dna naczynia. Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 2 kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Rybę polewamy cytryną, solimy i pieprzymy. Czosnek przeciskamy przez praskę i równomiernie rozprowadzamy na łososiu. Następnie dodajemy posiekany koperek, bazylię i zioła prowansalskie. Rozprowadzamy zioła na łososiu. Przykrywamy naczynie pokrywką. Tak przygotowaną

Smak mojego domu
Risotto w curry z kurczkiem i warzywami 381

patelnie włoskich ( ja kupiłam w biedronce) puszka groszku cebula ok 3 łyżek curry 2 - 3 łyżki oliwy ulubione przyprawy do kurczaka  Kurczaka myjemy kroimy w krótkie paseczki, przyprawiamy, polewamy oliwą i dostawiamy do lodówki. Wodę na ryż zagotowujemy solimy i dodajemy 2 łyżki curry, gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i pora kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy

Cukier&Puder
Lekka sałatka z CZEREŚNIĄ 211

cytryny i masło. Podgrzewamy aż połączą się składniki i odstawiamy 2/ Komponujemy sałatkę układając miks sałat, przepołowione czereśnie bez pestki oraz pokrojone brzoskwinie. Posypujemy orzechami a następnie polewamy sosem z marchewki. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
SAŁATKA Z ROSZPONKI, POMIDORÓW, SZYNKI PARMEŃSKIEJ I SERA HALLOUMI – idealna na śniadanie! 158

balsamiczny – 5 łyżek * miód – 1 łyżeczka * syrop malinowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeżą sałatę mieszamy z pokruszonym serem halloumi i pokrojonymi pomidorkami. Dodajemy szynkę parmeńską i polewamy kremem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i syropu malinowego. Tak jak już mówiłam idealnym dodatkiem jest szklanka soku pomarańczowego, która nie tylko doda energii, ale też zaspokoi jedną

Ostra na Słodko
Siekaniec 166

pokrojoną w kostkę galaretki, mieszamy zostawiamy do lekkiego stężenia. Gdy zacznie gęstnieć wylewamy na biszkopt przykrywamy drugim blatem, wstawiamy do zastygnięcia do lodówki. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 143

następnie do lodówki, aby zaczęła nam delikatnie tężeć. Owoce myjemy, osuszamy. Czereśnie drylujemy i przekrawamy na pół, nektarynki kroimy w cienkie cząstki. Na wystudzonym serniku układamy owoce i polewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Kruche ciasteczka korzenne 186

ciasteczka się zarumienią) w temperaturze 180 °C (z termoobiegiem). Gotowe wyjąć z piekarnika, studzić na kratce. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, którego mi niestety zabrakło. Można też użyć lukru lub polewy czekoladowej. Do kawki jak znalazł

Jemy Pijemy
Sałatka z szparagami i truskawkami 205

części. Delikatnie solimy. Truskawki myjemy i dzielimy na ćwiartki. Ogórka i mozarellę kroimy w kostkę.  Całość układamy na talerzach, Oliwę mieszamy z solą i świeżo mielonym pieprzem. Polewamy sałatkę. Dekorujemy jadalnymi kwiatami np. bratkami oraz miętą

Pyry na Gaz
Tęczowa zebra 2969

było tak: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, różowy i fioletowy. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 ° - do tzw. "suchego patyczka". Gdy ostygnie ciasto można od razu podawać lub polać polewą (dla większego zaskoczenia gości) czy posypać cukrem pudrem. Ja polałam czekoladą i ozdobiłam piankami w kształcie kwiatów. Przepis pochodzi z mojego słynnego "Zeszytu Kuchcika" - zmodyfikowany przeze mnie przepis na "Zebrę

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania