przygotowujemy z 2 łyżek oleju z orzechów włoskich, 2 łyżek octu balsamicznego i soli do smaku. Wykładamy na talerz najpierw groszek, potem gruszkę następnie skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy sosem i posypujemy uprażonymi migdałami. Puree ziemniaczane z chrzanem: ziemniaki (porcja na 2-3 osoby) łyżka masła 3 łyżki śmietany 18% 3 czubate łyżeczki chrzanu sól koperek Ziemniaki gotujemy w osolonej
Marder&Marder Manufacturejajka 1 szklanka zsiadłego mleka 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego sól tłuszcz do smażenia czekolada (na polewę) Na wstępie: my użyliśmy naszego domowego cukru waniliowego: KLIK . Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy do nich zsiadłe mleko, mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ma być konsystencja gęstej
Marder&Marder Manufacturełyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki uprażonego sezamu 1 jajko 1/2 pęczka szczypiorku tymianek gałka muszkatołowa sól, pieprz Dynię kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką i tymiankiem. Polewamy obficie oliwą i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Lekko przestudzoną obieramy ze skóry. Dynię przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy 50 g pokruszonego sera, miksujemy i doprawiamy do smaku
Marder&Marder Manufactureczymś z dodatkiem szałwii. Ja z kolei uwielbiam jajka w każdej postaci. Postanowiliśmy zatem jako farsz użyć ricotty i żółtka (które zresztą genialnie się rozpływa po przekrojeniu), a jako polewy roztopionego masła z szałwią. Potrzebujemy: na ciasto: 50 g mąki semoliny 200 g mąki tortowej (typ 450) 1 całe jajko 2 żółtka 2 łyżki oliwy ok. 5 łyżek zimnej wody
Marder&Marder Manufacturejako mięso do obiadu. W tym celu tłuszcz, który się wytopił przy pieczeniu i zmieszał z marynatą należy zaprawić mąką, żeby zrobił się z niego sos. I tym sosem polewamy schab do obiadu. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden
Marder&Marder Manufacturegotujemy w szklance wody ok. 25 minut, soląc pod koniec. Winogrona przecinamy na pół i usuwamy pestki. Sałatę wykładamy na talerz, układamy winogrona, kruszymy ser. Następnie posypujemy soczewicą i polewamy sosem winegret. Smacznego! Już trochę zdrowsza Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail
Marder&Marder Manufacturewstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Na podpieczonym spodzie układamy ciasno kawałki jabłek, tak aby na siebie nachodziły. Polewamy sosem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu smarujemy podgrzaną na patelni marmolada pomarańczową. Jeżeli marmolada nie chce się rozpuścić możemy do niej dodać łyżkę lub dwie wody
Marder&Marder Manufacturewarto ją mieć, jest ślicznie wydana. Mnóstwo rewelacyjnych zdjęć, a przepisy naprawdę dobre. Na początek wzięliśmy na warsztat czekoladową tartę. Jest wyśmienita. Gdy się ją gryzie czuć najpierw polewę z gorzkiej czekolady, potem słodki dżem, a na koniec znowu wkracza gorzki czekoladowy spód tarty. A w ustach wszystko łączy się w całość i genialnie komponuje. Jest słodka
Marder&Marder Manufactureoliwa z oliwek 2 łyżki masła 2 łyżki tartego parmezanu albo grana padano Zagniatamy ciasto z TEGO przepisu i wkładamy na godzinę do lodówki. Pół dyni kroimy w kostkę, polewamy obficie oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek i łyżeczkę soli morskiej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Upieczoną dynię miksujemy blenderem z bryndzą, doprawiamy pieprzem
Marder&Marder Manufactureodparowujemy trochę powstały sos. Po tym czasie mięso wkładamy z powrotem do brytfanny i wkładamy z powrotem do piekarnika na 10-15 minut. Podajemy na liściach rukoli i polewamy powstałym sosem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturezagotowujemy. Dodajemy posiekane w kostkę suszone morele i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy z puree ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu i surówką z marchwi i jabłka, a pysznym sosem polewamy mięso lub ziemniaki. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory
Marder&Marder Manufactureprosto z miseczki. Ta metoda jest nawet prostsza. I gotujemy 3-4 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową na papierowy ręczniczek i osuszamy. Na talerzu układamy szparagi, na nich jajko i polewamy sosem jogurtowym. Podajemy z placuszkami jaglanym. Jeszcze na koniec się pochwalimy, że jogurt robimy sami. Na przykład według TEGO przepisu. A niedługo powinien pojawić się drugi nasz przepis na jogurt
Marder&Marder Manufacturepowstał makaron. Trzeby naokoło pomijając sam środek, czyli pestki. W blenderze miksujemy ze sobą składniki na pesto. Możemy ewentualnie doprawić solą. Makaron przekładamy na talerz, dodajemy pokrojone awokado, polewamy pesto i wszystko razem mieszamy. Na górze układamy pokrojone pomidory i posiekane orzechy
Fill The Bowlmasy kajmakowej aż do połączenia. 5. Przełożenie: Jeden blat ciasta smarujemy dżemem lub konfiturą z porzeczki smarujemy połową masy,przykrywamy drugim plackiem,smarujemy resztą masy układamy na wierzchu beziki polewamy sosem z owoców leśnych.Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Smacznego
Wanilia i Kardamonminut. 3. Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem,polewamy upieczony i wystudzony sernik
Wanilia i Kardamon