samą mieszanką co czekoladowe, ponownie krem limonkowy, drugi blat biszkoptu Matcha. Cały tort wysmarowałam kremem śmietankowym, na tak przygotowany tort wylałam ganache czekoladowe, odstawiłam do lodówki do zgęstnienia polewy i na końcu do worka cukierniczego umieściłam część kremu śmietankowego i matcha i wyciskałam dwusmakowe/dwukolorowe dekoracje. Na koniec mięta i truskaweczki i gotowe! Jak już widzicie zostało mi po jednym blacie
Blondynka Gotujeukladamy filety i kladziemy na nie plasterki czosnku . Taka rybe pieczemy w 160 st. C około 15 minut . Po 15 minutach wyciagamy rybe, ukladamy na niej pieczarki i polewamy całość jogurtem naturalnym . Wkladamy do piekarnika i zapiekamy 20-25 minut w 170 st. C . Tak przygotowana rybe można podac z ryzem i surowka . Smacznego PS. Czas
PychaDaniaposmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy, wlewamy ciasto ( zostawiamy ok 3-4 łyżek ciasta do polania owoców ) a następnie układamy na nim dość grubą warstwę pokrojonego rabarbaru, owoce polewamy nierównomiernie pozostałym ciastem. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 45 minut
Smakowite Daniaowocami, upiec, potem jeszcze gorące ciasto dokładnie zwinąć i zostawić do ostygnięcia. Polecam np. przygotować roladę z lodami i malinami Po oprószeniu rolady cukrem pudrem, posmarowaniu lukrem, czy też polewą czekoladową, wystarczy roladę pokroić w plastry i zajadać z apetytem do kawy, czy też herbaty. Przepis na ekspresową roladę jest idealny dla tych co mają dwie lewe ręce, dla tych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsiekamy na mniejsze kawałki, mieszamy z syropem z agawy i smażymy na rozgrzanej patelni przez kilka minut ciagle mieszając, aż się przyrumienią. Gotowe, nadziane naleśniki posypujemy skarmelizowanymi orzechami i polewamy odrobiną syropu z agawy. Ekologiczna mąka z kasztanów Symbio
Zawsze głodna!cebuli sól pieprz bazylia oliwa z oliwek Pomidory myjemy i kroimy w pół plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Dodajemy ją do pomidorów Teraz polewamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem i bazylią Wszystko mieszamy i odstawiamy na ok 30 min aby się smaki pomieszały Smacznego
Klaudynkowa kuchniabataty w kostkę (nie musi być to równa kostka) - czosnek kroimy w cieniutkie plasterki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego - pokrojone bataty wkładamy do miski i polewamy oliwą, dokładnie mieszamy, posypujemy imbirem i ponownie mieszamy - wkładamy do piekarnika na 200 stopni na 15 minut, po 15 minutach mieszamy i ponownie składamy
Pora na pora i pomidorasprzyja lub nie macie grilla to można roladki upiec w piekarniku, a figi podsmażyć na patelni. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojona roladę, figi, physalis, cebulki i całość polewamy sosem koperkowym. Ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego :) Rada: Figi należy umyć i oczyścić z bardzo drobnych kolców. Żeby mięso nam się przy rozbijaniu i skręcaniu nie rozpadło, najlepiej przygotować
Moniki Smakołykibokami delikatnie posmarowanymi masłem. Pieczemy ok.40 min/180 ( do suchego patyczka ). DO NASĄCZENIA: Sok z cytryn gotujemy, dodajemy cukier puder i gotujemy ok 3 min. Upieczone ciasto gęsto nakłuwamy wykałaczką. Polewamy cytrynowym sosem i zostawiamy do ostudzenia. Smacznego
Ostra na Słodkomigdałami i kruszonym cukrem kandyzowanym (lub perlistym). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-40 minut. Studzimy, aby nabrało kruchości. Ciasto podajemy z odłożonym wcześniej syropem – polewamy dopiero bezpośrednio przed jedzeniem. Osoby odchudzające się mogą zrezygnować z syropu – tarta będzie lżejsza. Galette jest świetne także podgrzane – na ciepło. Post Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) pochodzi
Poezja smakuEuropie Środkowej i Wschodniej i natychmiast stała się punktem odniesienia dla jakości i smaku lodów familijnych. – W 2001r. premierę miała linia lodów deserowych– warianty z sosami, dodatkami i polewami. – W 2004r. Carte d’Or zrobił kolejny krok w kierunku bardziej wyrafinowanego smaku i jakości poprzez dobór składników z krajów słynących z ich produkcji. I tak, wanilia używana
Ostra na Słodkonagrzanego do 120 stopni) nie domykając drzwiczek . Gdy ciasto podrośnie (ok. 30 minut) podnieść temperaturę do 180 stopni, zamknąć piekarnik i piec jeszcze 30 - 35 minut. Oblać lukrem lub polewą czekoladową
Praktyczna plTartaletki na kruchym cieście z rozpływającym się karmelem, solonymi orzechami ziemnymi oraz polewą z gorzkiej czekolady. Porcja na 10 tartaletek o średnicy 9 cm. Kruche ciasto: szklanka mąki pszennej + do podsypywania ciasta przy wałkowaniu 100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko Masa karmelowa: 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka miodu 40 ml wody 40 g masła 1/4 szklanki śmietany
Bulliowody (wrzucamy na osolony wrzątek ze szczyptą cukru - i gotujemy 8 minut od momentu ponownego zagotowania się wody). Na maśle przygotowujemy jajka sadzone z solą i pieprzem. Odcedzone szparagi polewamy stopionym masłem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Kładziemy jajka na szparagi. Możemy posypać parmezanem. Oprószamy posiekanym szczypiorkiem i listkami bazylii. Podajemy solo lub z ciemnym pieczywem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepieczenia, wtedy wyjdzie Wam twardy, smażymy jedną stronę zamykamy w ten sposób sok w środku, potem drugą i tyle ;-) , zobaczycie będzie pyszny! ). Kuskus robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki koktajlowe - paczka - 1/2 cebulki czerwonej - 1 ogórek ze skórką - 1/2 czerwonej papryki - kilka kaparów - garść
SMYKWKUCHNI