polewa - 11092 przepisów (strona:423/740)

Naturalny słodzik-domowa alternatywa cukru i odpowiednik aspiryny 99

arabskich owoce te uważane są za afrodyzjak. Syrop daktylowy nadaje się do słodzenia herbaty i kawy, wypieków oraz deserów. Z dodatkiem rumu lub czekolady może być świetną polewą lub pastą kanapkową. Składniki: 1 szklanka daktyli bez pestek 1 szklanka bardzo ciepłej wody 1 laska wanilii  Przygotowanie  (cały proces 25 minut): - daktyle zalewamy bardzo ciepłą wodą

Pora na pora i pomidora
Sałatka kalafiorowa z kokosowym kurczakiem. 168

odsączamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora kroimy w cząstki. W misce układamy kolejno - sałatę , cebulę , kalafior , mięso i pomidory. Sładniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Szaszłyki z keczupem 142

oprószam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi  oraz skrapiam obficie olejem.  3. Przygotowane szaszłyki układam na rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki polewam keczupem i podaję. Do przygotowania szaszłyków wykorzystałam Ketchup Extra Kielecki Łagodny, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Keczup doskonale sprawdza się, jako dodatek do potraw z grilla. Jego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka „smaki Indii” 216

jest opieczone wlewamy wino i jeszcze chwilę smażymy aby wino odparowało. Tak samo robimy z drugim filetem. Talerz wykładamy potarganą sałatą, posypujemy pokrojoną w paski papryką i cebulą. Polewamy sosem, przykrywamy mięsem, posypujemy orzeszkami

harrisa
Ziołowy sos serowo-oliwkowy z miętą + szybka sałatka z serem i oliwkami 197

Umytą paprykę kroimy w kostkę i posypujemy sałatkę. Na koniec dodajemy pół opakowania sera typu śródziemnomorskiego w kostkach Apetiny Snack Pack, wraz z oliwkami. Sałatkę tuż przed podaniem polewamy zalewą ziołowo-oliwkową z opakowania sera Apetiny i przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Próbujemy, wkładamy na 5-10 minut do lodówki. Podajemy schłodzoną. ... wspaniała zielona sałatka pełna smaku i aromatu

Słodkie okruszki
Kremowy mus z kalafiora z tajskim ziołowym sosem! 162

Przesmażamy 2 minuty, miksujemy blenderem na gładką masę. Wyjmujemy do miseczki. W kubku miksujemy zioła, skórkę z limonki z oliwą z oliwek. Otrzymamy nadający charakteru potrawie sos tajsko-limonkowy! Polewamy danie zielonym sosem. Danie może być spożywane na gorąco lub na zimno jako chłodnik. Przepyszne! 30 minut i gotowe! To co próbujecie

SMYKWKUCHNI
Syrop dyniowy (Pumpkin Spice Syrup) & Pumpkin Spice Coffee 151

jest przeraźliwie słodki. Słodycz jest idealnie zbalansowana z innymi dodatkami. Należy tylko pamiętać, by wstrząsnąć porządnie butelką przed ponownym użyciem.  Syrop można wykorzystać np. do kawy lub jako polewę do deserów. W jogurcie naturalnym także się dobrze sprawdził - próbowałam. Bardzo interesujący dodatek zwłaszcza na jesienną porę roku :) Przepis pochodzi z tej ( klik ) strony. Pumpkin Spice Sirup Składniki

My simple kitchen
Pieczone pigwy 167

przyprawy. Wkładamy pigwy i gotujemy tak długo, aż zmiękną. Formę do zapiekania smarujemy lekko masłem. Przekładamy do niej pigwy. Pozostały sok jeszcze gotujemy parę minut by odparował i polewamy nim owoce (wystarczą 3-4 łyżki). Pigwy posypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy tak długo, aż się zezłocą (około 30 minut). Do pieczonych

My simple kitchen
Grzanki z gruszką na słodko 143

ciemny czy najzwyklejszy pszenny) serek o naturalnym smaku gruszka krem toffi ( klik ) Z chleba przyrządzamy grzanki. Następnie smarujemy je serkiem i obkładamy plasterkami gruszek. Na koniec całość polewamy kremem toffi (uprzednio trochę podgrzanym). I zjadamy ze smakiem ;) Grzanki dodaję do akcji

My simple kitchen
Gorąca biała czekolada waniliowa 145

rozpuszczamy zawartość w tzw. kąpieli wodnej. Czekolada i mleko powinny się ze sobą idealnie połączyć. Gdy to nastąpi dodajemy wanilię. Napój przelewamy do szklanek. Na wierzch dajemy bitą śmietanę, polewamy sosem toffi i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. *Gotowa czekolada ma płynną konsystencję (nie jest z tych gęstych

My simple kitchen
Karkówka z piekarnika 122

warzywa nie będą lekko miękkie. W naczyniu żaroodpornym wykładamy na spód połowę pieczarek. Na to układamy podsmażone mięso i przykrywamy cebulą z papryką. Na wierzch kładziemy resztę pieczarek. Wierzch polewamy bulionem (około pół szklanki). Jeśli ktoś ma ochotę może w tym momencie posypać wierzch dania startym żółtym serem :) Mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy 45 minut

My simple kitchen
Pieczone gruszki 167

zapiekamy, aż będą miękkie (około 15 - 20 minut). W międzyczasie rumienimy na patelni płatki migdałowe na złoty kolor. Ciepłe gruszki przed podaniem napełniamy bitą śmietaną, posypujemy płatkami i polewamy sosem

My simple kitchen
Ciastka - Łapy Misia 124

ciastka posmarować rozpuszczoną czekoladą. * według przepisu ciastka należy posmarować przed pieczeniem białkiem i posypać cukrem. Ja jednak zrezygnowałabym z cukru i po upieczeniu posmarowała je rozpuszczoną czekolada lub gotową polewą czekoladową. Moim zdaniem, czekolada świetnie się komponuje z tymi ciastkami. Uwielbiam zimowe zachody słońca, kiedy niebo nabiera kolorów pomarańczy, czerwieni, purpury i fioletu

My simple kitchen
Mięciutkie pierniczki 118

musi poleżakować 24 godziny ale w międzyczasie przecież można zabrać się za inne smakołyki. Pierniczki wychodzą mięciutki i są gotowe do pałaszowania zaraz po upieczeniu. Oczywiście możecie je udekorować polewą i kolorowymi posypkami ale solo także smakują wybornie. No bo święta bez piernika to nie święta^^ Skorzystałam z przepisu znalezionego na tej stronie ( klik ) Składniki: 500 g mąki 1 jajko

My simple kitchen
Pulpety w sosie chrzanowym 206

uznania w zależności od tego, czy ktoś lubi mniej lub bardziej gęsty sos). Następnie dodajemy chrzan oraz przyprawy a  na końcu wlewamy sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem polewamy gotowe pulpety. Piosenka smętna, zamulająca... ale piękna

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania