polewa - 11092 przepisów (strona:428/740)

Owsiane racuszki z jabłkiem 137

żeby otręby i płatki spęczniały smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni (możemy lekko przetrzeć ją ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek) pod przykryciem na małym ogniu gotowe racuszki polewamy jogurtem i miodem SMACZNEGO ! ! ! :) Zostałam ponownie nominowana do LIEBSTER BLOG, tym razem przez blog Tysia gotuje , bardzo dziękuję!;) za każdym razem to dla mnie miła niespodzianka oraz szczególne wyróżnienie;) Moje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Otrębowe racuszki z jabłkiem nr 2 149

lekko przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek) pod przykryciem na małym ogniu dość długo smażymy na jednej stronie, wtedy placek bez problemu nam się przewróci gotowe racuszki polewamy jogurtem i miodem SMACZNEGO ! ! ! :) zdjęcia mojego miasta

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placuszki bananowe 133

rozgrzanej teflonowej patelni (przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek) wykładając na wierzch placka plastry banana lekko wciskając je w ciasto, smażymy pod przykryciem gotowe placki polewamy miodem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Omlet/naleśnik z jabłkiem 166

wierzch wykładamy pokrojone jabłko i lekko wciskamy je w ciasto smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż brzegi zaczną lekko odchodzić, wtedy przewracamy go na drugą stronę gotowy omlet polewamy miodem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z kurczakiem i grejpfrutem plus recenzja 150

teflonowej patelni cebulę kroimy w drobną kostkę do cebuli dodajemy wszystkie składniki na sos i mieszamy na talerzu układamy mix sałat, kawałki grejpfruta, kurczaka, posypujemy pestkami słonecznika i polewamy sosem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka ze szpinakiem 119

przygotowania: Wykładamy na talerz umyty szpinak, pomidorki pokrojone w połówki, ser feta pokrojony w kostkę słonecznik prażymy na teflonowej patelni i posypujemy nim sałatkę na koniec wszystko polewamy sosem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z pomarańczową nutą 115

zalewamy mieszanką wrzątku i żelatyny dusimy na małym ogniu, aż woda wyparuję, a z soku, miodu i żelatyny zrobi się gęsty syrop wykładamy plastry pomarańczy na górę sernika i polewamy syropem wstawiamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z wędzonym kurczakiem 342

ewentualnego tłuszczu, kroimy w kostkę Kapustę szatkujemy pomidorki kroimy w ćwiartki, a ogórka w większą kostkę układamy w misce kapustę, pomidory, kurczaka, ogórka, kukurydzę i wszystko polewamy sosem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Multiwitaminowa owsianka 123

jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach wykładamy jabłko jako kolejną warstwę, a na nie ponownie sypiemy płatki owsiane teraz wykładamy borówki i przykrywamy je resztą płatków polewamy górę równomiernie mlekiem (najlepiej łyżką) pieczemy około 25 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekane truskawki 117

ubijamy żółtko z 1 (0,5) łyżeczką fruktozy na najwyższych obrotach przez około 2 minuty białko ubijamy z resztą fruktozy na sztywną pianę łączymy żółtko z białkiem delikatnie mieszając polewamy masą jajeczną truskawki wierzch posypujemy płatkami migdałowymi pieczemy w temp. 200 stopni przez około 15 minut (UWAGA: mi po 5 minutach góra zaczęła się już ostro brązowić dlatego szybko przykryłam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 206

serek wiejski ze szczyptą soli miksujemy (jeśli ktoś ma w posiadaniu blender to można wszystko zblendować, ja niestety jeszcze się na moich poznańskich włościach takiego wynalazku nie dorobiłam;p) polewamy nim naleśniki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni (nie mam pojęcia ile mój miał stopni, bo to stary gazowy piekarnik bez termometra) i pieczemy, aż do góry zrobi

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z tofu 170

całą noc zamarynowane tofu wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię smażymy z każdej ze stron, aż ładnie się zrumieni do miski wrzucamy składniki na sałatkę wraz z tofu wszystko polewamy sosem musztardowo-miodowym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Carpaccio z buraków 170

owijamy folią aluminiową, pieczemy, aż zmiękną, studzimy, obieramy ze skóry, kroimy w plastry pokrojone buraczki układamy na talerzu na buraczki wykładamy roszponkę, pokrojoną w kostkę fetę, mieszankę ziaren wszystko polewamy dressingiem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z kurczakiem i włoską mieszanką 375

instrukcją na opakowaniu do warzyw i kurczaka dodajemy makaron, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy tak przygotowany mix przekładamy do żaroodpornego naczynia serek blendujemy z jajkiem i powstałą mieszanką polewamy naszą zapiekankę pieczemy w temp. 180 stopni, aż góra się wypiecze i zbrązowi (około 30 minut), żeby powstała fajna skorupka, pod koniec możecie włączyć termoobieg, ja niestety takim automatem nie dysponuję

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Przepis na… – pizzę, idealne ciasto 163

się do rąk, podsypujemy je mąką. Placki układamy na papierze do pieczenia, każdy z nich smarujemy passatą i układamy dodatki wg uznania, na koniec posypujemy startą mozzarellą, a brzegi polewamy oliwą z oliwek. Pizzę pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10- 12 minut. Smacznego

Bon Ton Italia