polewa - 11092 przepisów (strona:432/740)

Schabowy w wiosennym wydaniu 130

smażymy jeszcze z 2-3 minuty, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy świeże listki bazylii i mieszamy ze sobą.  Na kotlety układamy mieszankę z patelni i całość polewamy pesto bazyliowym. Idealnie smakuje jedzone samo lub ze świeżą bagietką.  Smacznego

Plate of Joy
Jajka w szklance 167

przesmażamy na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia, następnie kroimy w większą kostkę. W szklance / kieliszku wykładamy warstwy - jajko, chleb, roszponka i kiełki, doprawiamy solą i pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego

Plate of Joy
Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 251

woreczka, zostawiając marynatę. Rozbijamy tłuczkiem na równy cieńszy kawałek, wykładamy farsz warzywny z kuskusem i dokładnie zwijamy dobrze dociskając. Zrolowany filet związujemy bawełnianym sznurkiem, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą marynatą i podlewamy 1/2 szklanką wody lub bulionu warzywnego.  Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Mięso pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 55 minut, następnie wyciągamy z piekarnika i lekko

Plate of Joy
Pieczona łopatka jagnięca 176

stopni i piec bez przykrycia przez 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez około 3 godzin pod przykryciem. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać powstałym sosem, w razie gdyby było go za mało uzupełniamy pozostałą wodą. Mięso podać ze świeżymi warzywami, granetem, ziołami i kuskusem. Smacznego

Plate of Joy
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 269

pół i przesmażyć na patelni lub podgrzać w opiekaczu. Następnie pieczywo smarujemy ziołowo jogurtowym sosem, wykładamy ugotowane na parze warzywa oraz pokrojone pomidorki koktajlowe, układamy przekrojone jajko, a całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Danie wykończyć płatkami parmezanu i posypać solą, fleur de sel.  * Blender ręczny Tefal Infiny Force HB866 ( z przystawką do majonezu i sosów) -  Tefal ** Parowar

Plate of Joy
Tort czekoladowy z cytrusami 149

Kakao jest ciemne, bardzo esencjonalne i aromatyczne, czuć zdecydowaną różnicę w cieście - jest o wiele bardziej czekoladowe! Czekolady pięknie i łatwo można roztopić i wspaniale sprawdzają się do kremów, polew, ale są też bardzo smaczne jedzone kostka za kostką ;) Świetne produkty, które z pewnością dobrze mieć w domu! My z pewnością przy nadarzającej się okazji będziemy robić zapasy tych produktów

Plate of Joy
Kokosowy tort bezowy z karmelizowanym ananasem 221

przestudzone kawałki ananasa, tak samo postąpić z drugim i trzecim blatem, a na wykończenie pokruszyć czwarty blat i obsypać nimi wierzch tortu, na który następnie wykładamy połówki plastrów ananasa, polewamy je syropem i obsypujemy kawałkami świeżego kokosa.  Smacznego

Plate of Joy
Kacze udka pieczone w pomarańczowej marynacie 121

pomarańczy 2 łyżki miodu pół łyżeczki imbiru łyżeczka oliwy sól i pieprz Przygotowanie Udka obsypujemy solą i pieprzem. Resztę składników na marynatę mieszamy ze sobą i mieszanką polewamy udka. Odstawiamy je na noc do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Udka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy je około 45 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Bites, czyli coś na ząb. 245

Przyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś z kurczaka kroimy na małe prostokąty i posypujemy przyprawą warzywną. Mięso umieszczamy w naczyniu i polewamy dwiema łyżkami oleju. Wkładamy całość do lodówki na kilka godzin, aby się zmarynowało.  Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Mięso wkładamy do mąki pszennej, następnie moczymy chwilę w wodzie

MamaOskarka
Szparagi białe z czosnkiem niedźwiedzim 169

parowarze 15 minut. Pokrojone liście czosnku miksuję z oliwą, solą i pieprzem na gładką masę.           Kiedy szparagi są już gotowe, przekładam na talerz, polewam czosnkiem z oliwą i posypuję serem. Smacznego

Życie na widelcu
Szybka sałatka pekińska z fetą 343

sosu sojowego (opcjonalnie) sól pieprz  1. Sałatę pekińską wraz z białymi częściami liści drobno kroimy, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. 2. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatę z fetą, mieszamy dokładnie, aby sos wszędzie dotarł. Na koniec wymieszaną i doprawioną sałatę posypujemy orzechami włoskimi

Apetyczna babeczka
Makaron z masłem orzechowym 102

Składniki: 100 gram makaronu, do smaku cynamon mielony, 100 gram jogurtu naturalnego, 3 łyżki masła orzechowego, 20 gram rodzynek  Sposób przygotowania: Gotujemy makaron.Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i polewamy nim kluski.Dekorujemy całość cynamonem i rodzynkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pieczone ziemniaczki z kozik serem 85

godziny(180stopni). Po godzinie przecinamy go na pół i smarujemy masełkiem- wstawiamy z  powrotem do pieca.Gdy ziemniak będzie miękki układamy na nim pokrojony ser kozi,polewamy sosem czosnkowym(majonez+czosnek+jogurt) i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka z gyrosem 132

ępnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tort migdałowy z czekoladą 114

momentu połączenia się składników. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem z dodatkiem cukru pudru. Blaty biszkoptu posmaruj czekolada i nałóż na nie grubą warstwę śmietany ( poza ostatnią, którą smarujemy tylko czekoladową polewą). Ciasto odstaw w zimne miejsce. Smacznego!     Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania