studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości). Przekładam do miski i dokładnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam. Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zależy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe. Smacznego! Przeczytaj najpopularniejsze: Sok - Naturalny Antybiotyk Oczyszczający z toksyn organizm. Przepis. Olej Kokosowy. Sprawdź
IzaGotujepodczas gotowania. Gdy będą gotowe wyławiać i odcedzać za pomoca łyżki cedzakowej. Polewa/Sos 1. Połączyć wszystkie składniki dodając ilość cukru do smaku. Podawać ostygnięte, mogą być odrobinę schłodzone. Polewać sosem, dekorować szczyptą cynamonu, świezymi listkami miety i świeżymi truskawkami. Można opcjonalnie polać śmietaną i posypać białym cukrem w krysztale omijając dekorację. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinysól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Sałatę opłukać skropić sokiem z cytryny, pomidory myjemy kroimy w ósemki dodajemy do sałaty. Jogurt, cukier, sól oraz pieprz łączymy ze sobą. Sałatę polewamy sosem po wierzchu posypując siemieniem. Delikatnie mieszamy sałatę. Smacznego
kgwjanczewoNaleśniki smażymy na bardzo gorącej patelni. Ja robię je na patelni teflonowej lub ceramicznej, dzięki czemu nie muszę smarować patelni olejem. Do środka naleśników daję serek, a po wierzchu polewam zmiksowanymi truskawkami. Smacznego
Smak mojego domukroimy na plastry, leciutko rozbijamy, Kawałki solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy na gorącej oliwie. Polędwicę smażyć należy krótko, aby nie stwardniała. Sposób podania: Polędwiczki już na talerzu polewamy sosem. Smacznego
Smak mojego domusolimy i pieprzymy. Formę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem, ciasto nakłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W misce mieszamy jajka, jogurt, gałkę i sól. Na ciasto wykładamy warzywa, polewamy je masą jogurtową, a na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę fetę. Tartę pieczemy około 40 minut, aż masa się zetnie, a ciasto będzie złocisto-brązowa
Kulinarne przygody Gatityktórej układamy od zewnątrz najpierw krąg z plastrów pomarańczy, a na nich krąg z plastrów kurczaka. W ten sposób zapełniamy całą miskę. Całość posypujemy prażonymi pestkami dyni i polewamy sosem musztardowo - miodowym. Zosia podaje sałatkę na dużym, kwadratowym talerzu - pomarańcze i kurczak ułożone są w rzędach. Według przepisu Zosi sałatkę można podać z sosem vinaigrette. Pomarańcze pochodzą z Azji
My Chcemy JeśćZimną kremówkę ubić na sztywno. Porcjami dodawać do masy truskawkowej i delikatnie mieszać silikonową łopatką. Zmiksować na mus truskawki(100g). Do pojemnika wlewamy na przemian porcję masy truskawkowej i polewamy musem truskawkowym. Pojemnik szczelnie zamykamy i wkładamy co najmniej na 6-8 godzin do zamrażarki. Jeśli lody są długo w zamrażarce wyjmujemy je około 20 minut wcześniej by łatwiej było
Ala piecze i gotujefeta 3 rozgniecione ząbki czosnku sól- tylko opcjonalnie pieprz chlust białego wina Wlewamy śmietankę do rondelka i pomału gotujemy dodając resztę składników. Redukujemy do odpowiedniej gęstości i gorącym sosem polewamy mięso
harrisacytryny. Rozgrzewamy masło, wrzucamy płatki fileta, obsmażamy i wlewamy wino, śmietanę i wyciskamy czosnek. Dusimy do zredukowania sosu. Gdy sos jest odpowiednio gęsty wykładamy mięso na sałatę i polewamy sosem. Ubrać truskawkami lub pomidorkami koktajlowymi
harrisakroimy w dużą kostkę Na dno salaterki wkładamy sałatę i mieszamy z warzywami. Na wierzch posypujemy kosatkami sera bałkańskiego. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki sosu. Przed podaniem polewamy sałatę. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewytyle ile lubimy). Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente, odcedzamy i przekładamy na patelnię z boczkiem. Przed podaniem do makaronu dodajemy ser śródziemnomorski, doprawiamy chili, pieprzem. Polewamy niewielką ilością oliwy truflowej i dodajemy świeże oregano. Rada: surowy boczek można zastąpić parzonym lub wędzonym, ale smak zostanie zmieniony. Smacznego
Moniki Smakołykiodsączamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora kroimy w cząstki. W misce układamy kolejno - sałatę , cebulę , kalafior , mięso i pomidory. Sładniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynpieprz Przygotowanie Udka z kurczaka myjemy i ściągamy z nich skórę. Następnie posypujemy je przyprawami i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki na sos mieszamy ze sobą i polewamy nim udka. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i dokładnie spinamy go z obu stron. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min. Po tym czasie odcinamy
e-PrzepisyKulinarnemasło lub smalec. Wrzucamy ziemniaki i podsmażamy ok. 5 minut, co jakiś czas potrząsając patelnią. Powinny się ładnie zarumienić. Ziemniaki przerzucamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią, polewamy resztą tłuszczu z patelni i posypujemy solą oraz posiekanym rozmarynem. Wstawiamy od razu do gorącego piekarnika nagrzanego do 200ºC i pieczemy ok. 45 minut (czas dla małych ziemniaczków, średnie muszą
Poezja smaku