Ravioli z serem ricotta i kasztanami w kremie maślano-truflowym

Ravioli z serem ricotta i kasztanami w kremie maślano-truflowym

Ravioli z serem ricotta i kasztanami w kremie maślano-truflowym

Nadszedł sezon truflowy, a ostatnie opady deszczu spowodowały, że właściciele lagotto romagnolo * szykują smycze… My szykujmy podniebienia. Kasztany (100 gr) gotować w lekko osolonej wodzie przez 30-40 min. Po ostudzeniu, posiekać je na jak najdrobniejsze kawałki i zmieszać z ricottą, parmezanem i żółtkiem. Do smaku przyprawić solą i pieprzem. Rozwałkować cieniutko dowolne pierożkowe ciasto, nałożyć farsz i zawijać. Równocześnie przyrządzamy krem. Masło rozpuszczamy w rondelku. Wrzucamy pokrojoną w plast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.