zrobi się złociste wyjmujemy ) Na podpieczony spód wylewamy masę serową , rozprowadzamy równo na całej powierzchni. Umyte jabłka , przekrajamy na pół , pozbywamy się gniazd nasiennych , kroimy w półplasterki i polewamy je wyciśniętym sokiem z cytryny . Następnie pokrojone plasterki układamy na masie serowej w postaci kwiatuszka ( jeden plasterek obok drugiego, drugi rząd układać w przerwie między jednym plastrem a drugim i czynność
Słodkości i nie tylkooliwę dodajemy zioła, sól, pieprz oraz czosnek. Zakrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na talerzu wyłożonym sałatą układamy ser, pomidory całość posypujemy prażonymi ziarnami i a wierzch polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!wykładać nim foremki dobrze dociskając do brzegów .Foremki muszą być nasmarowane masłem . Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach.Odstawiamy do przestygnięcia .Następnie napełniamy masą karmelową . Na masę wylewamy polewę czekoladową i odstawiamy do lodówki . Masa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej Czekoladę roztopić z mlekiem na małym ogniu ,dodać mąkę ,wymieszać . Karmel
Ladylaura.TEGO , - 1 małą łyżeczkę cynamonu, - szczyptę soli morskiej. Porządnie wymieszany sos wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby lekko zgęstniał, po czym wyjmujemy z lodówki makowca, wyjmujemy sos, polewamy ciasto sosem, posypujemy wg Adama wiórkami kokosowymi, a wg mnie koniecznie i zdecydowanie płatkami migdałowymi :)) i... z powrotem do lodówki. Pierwszą próbę zrobiliśmy po około godzinie, "ciasto" było ładnie zwarte
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkurczaka. Sos do sałatki: 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego sól 1/4 ząbka czosnku 1/2 łyżeczki miodu zioła prowansalskie Mieszamy wszystkie składniki. Sałatę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego
Miksturownikkmin rzymski papryka wędzona do ziemniaków z płatkami kwiatów, rozmarynem i pieprzem świeży rozmaryn świeży koperek Plaster Karkówki myjemy, odsączamy nadmiar wody i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnymi, czosnkiem, kminem rzymskim, papryką wędzoną i świeżym rozmarynem. Następnie zawijamy mięso w folię aluminiową i wstawiamy
Parowar Facetadodajemy wodę i sok z 1/2 cytryny. Dokładnie mieszamy. Orzechy laskowe, nerkowca i płatki migdałów wrzucamy na suchą i rozgrzaną patelnię i prażymy. Na tortownicy układamy poziom biszkoptów. Biszkopty polewamy truskawkowym ponczem. W szczeliny pomiędzy biszkoptami nakładamy dżemem. Na dżem nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na masie układamy ponownie poziom biszkoptów. Biszkopty nasączamy ponczem truskawkowym. Ponownie szczeliny wypełniamy dżemem. Dżem przykrywamy
paapilotkaamasłem na gładką masę. Na biszkopt kakaowy wylewamy miętową masą i przykrywamy ciastem szpinakowym, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto, posypujemy kuleczkami, a następnie odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Symfonia smakowaprzez około 7-10 minut. Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki. Wyszuszoną sałatę i liście botwinki rwiemy na kawałki. Mieszamy w dużej misce wszystkie warzywa, dodajemy jajo, szczypiorek, ziarna. Na koniec polewamy oliwa z oliwek. Druga wersja zakłada dodatek domowego majonezu (klik) lub sosu czosnkowego: Pół kubka jogurtu wymieszaj z ketczupem (ilość dozuj wg swojego smaku), wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, solą
IzaGotujeJeżeli obieramy szparagi na desce mniejsza jest też szansa na złamanie delikatnego warzywa. Najlepiej użyć dowolnej obieraczki do warzyw. Po obraniu , wkładamy szparagi do miski, posypujemy pieprzem, solą - niedużo, polewamy oliwą. Ręką rozprowadzamy oliwę tak, aby całe szparagi były nią posmarowane. Możemy położyć od razu szparagi na tacce i na grill, ja wstępnie obsmażałam je, często obracając przez
Stare GaryNastępnie na patelni rozgrzać trochę masła i smażyć na nim kotleciki z kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony. Przez cały czas smażenia dodawać po trochu masła i polewać nim wierzch mięsa. Dzięki takiej maślanej kąpieli mięso będzie niezwykle soczyste i smaczne
W poszukiwaniu inspiracjiszklanki wody, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Wykonanie: Cukier, sól i kwasek cytrynowy rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy, osuszamy i rozdrabniamy liście. Sałatę polewamy wcześniej przygotowaną wodą i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy. Polecam podawać sałatę do kotletów np: kotlety mielone , kotlety schabowe . Smacznego
paapilotkaaminut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac polewę czekoladową . Smacznego
w mojej kuchnioliwek, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy umytą i osuszoną rukolę, połówki pomidorków, szynkę, kawałki sera camembert oraz gruszkę. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki
Smakowite Daniaszparagi ,pęczek ,gotujemy 5 minut i hartujemy w zimnej wodzie ,kroimy na trzy części pomidor ulubiona sałata ulubiony ser sól ,pieprz ,oliwa Wykładamy wszystko na talerz i gotowe. Doprawiamy ,polewamy oliwą
Ladylaura.