polewa - 11092 przepisów (strona:440/740)

Szparagi białe z czosnkiem niedźwiedzim 155

parowarze 15 minut. Pokrojone liście czosnku miksuję z oliwą, solą i pieprzem na gładką masę.           Kiedy szparagi są już gotowe, przekładam na talerz, polewam czosnkiem z oliwą i posypuję serem. Smacznego

Życie na widelcu
Szybka sałatka pekińska z fetą 336

sosu sojowego (opcjonalnie) sól pieprz  1. Sałatę pekińską wraz z białymi częściami liści drobno kroimy, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. 2. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatę z fetą, mieszamy dokładnie, aby sos wszędzie dotarł. Na koniec wymieszaną i doprawioną sałatę posypujemy orzechami włoskimi

Apetyczna babeczka
Makaron z masłem orzechowym 91

Składniki: 100 gram makaronu, do smaku cynamon mielony, 100 gram jogurtu naturalnego, 3 łyżki masła orzechowego, 20 gram rodzynek  Sposób przygotowania: Gotujemy makaron.Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i polewamy nim kluski.Dekorujemy całość cynamonem i rodzynkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pieczone ziemniaczki z kozik serem 77

godziny(180stopni). Po godzinie przecinamy go na pół i smarujemy masełkiem- wstawiamy z  powrotem do pieca.Gdy ziemniak będzie miękki układamy na nim pokrojony ser kozi,polewamy sosem czosnkowym(majonez+czosnek+jogurt) i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka z gyrosem 120

ępnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tort migdałowy z czekoladą 106

momentu połączenia się składników. Schłodzoną śmietanę ubij mikserem z dodatkiem cukru pudru. Blaty biszkoptu posmaruj czekolada i nałóż na nie grubą warstwę śmietany ( poza ostatnią, którą smarujemy tylko czekoladową polewą). Ciasto odstaw w zimne miejsce. Smacznego!     Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tarta serowo-jabłkowa 171

zrobi się złociste wyjmujemy ) Na podpieczony spód wylewamy masę serową , rozprowadzamy równo na całej powierzchni. Umyte jabłka , przekrajamy na pół , pozbywamy się gniazd nasiennych , kroimy w półplasterki i polewamy je wyciśniętym sokiem z cytryny . Następnie pokrojone plasterki układamy na masie serowej w postaci kwiatuszka ( jeden plasterek obok drugiego, drugi rząd układać w przerwie między jednym plastrem a drugim i czynność

Słodkości i nie tylko
Lekka sałatka z mozzarelli i ziarnami 294

oliwę dodajemy zioła, sól, pieprz oraz czosnek. Zakrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na talerzu wyłożonym sałatą układamy ser, pomidory całość posypujemy prażonymi ziarnami i a wierzch polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tartaletki z karmelem i czekoladą. 174

wykładać nim foremki dobrze dociskając do brzegów .Foremki muszą być nasmarowane masłem . Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach.Odstawiamy do przestygnięcia .Następnie napełniamy masą karmelową . Na masę wylewamy polewę czekoladową i odstawiamy do lodówki . Masa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej Czekoladę roztopić z mlekiem na małym ogniu ,dodać mąkę ,wymieszać . Karmel

Ladylaura.
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 161

TEGO , - 1 małą łyżeczkę cynamonu, - szczyptę soli morskiej.  Porządnie wymieszany sos wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby lekko zgęstniał, po czym wyjmujemy z lodówki makowca, wyjmujemy sos, polewamy ciasto sosem, posypujemy wg Adama wiórkami kokosowymi, a wg mnie koniecznie i zdecydowanie płatkami migdałowymi :)) i... z powrotem do lodówki.  Pierwszą próbę zrobiliśmy po około godzinie, "ciasto" było ładnie zwarte

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka z kurczakiem w śliwkowo-miodowej glazurze. 223

kurczaka. Sos do sałatki: 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego sól 1/4 ząbka czosnku 1/2 łyżeczki miodu zioła prowansalskie Mieszamy wszystkie składniki. Sałatę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego

Miksturownik
Tat Soi z karkówką w rozmarynie z parowaru 183

kmin rzymski papryka wędzona do ziemniaków z płatkami kwiatów, rozmarynem i pieprzem  świeży rozmaryn świeży koperek Plaster Karkówki myjemy, odsączamy nadmiar wody i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnymi, czosnkiem, kminem rzymskim, papryką wędzoną i świeżym rozmarynem. Następnie zawijamy mięso w folię aluminiową i wstawiamy

Parowar Faceta
A'la Malakoff truskawkowy 190

dodajemy wodę i sok z 1/2 cytryny. Dokładnie mieszamy. Orzechy laskowe, nerkowca i płatki migdałów wrzucamy na suchą i rozgrzaną patelnię i prażymy. Na tortownicy układamy poziom biszkoptów. Biszkopty polewamy truskawkowym ponczem. W szczeliny pomiędzy biszkoptami nakładamy dżemem. Na dżem nakładamy 1/2 masy budyniowej. Na masie układamy ponownie poziom biszkoptów. Biszkopty nasączamy ponczem truskawkowym. Ponownie szczeliny wypełniamy dżemem. Dżem przykrywamy

paapilotkaa
Ciasto ze szpinakiem i masą miętową. 165

masłem na gładką masę.   Na biszkopt kakaowy wylewamy miętową masą i przykrywamy ciastem szpinakowym, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto, posypujemy kuleczkami, a następnie odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.   Smacznego

Symfonia smakowa
Lekka sałatka na grilla z botwinki i jajka. Proste dietetyczne przepisy kulinarne: niezbędne potrawy na grilla więc masz szybki 198

przez około 7-10 minut. Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki. Wyszuszoną sałatę i liście botwinki rwiemy na kawałki. Mieszamy w dużej misce wszystkie warzywa, dodajemy jajo, szczypiorek, ziarna. Na koniec polewamy oliwa z oliwek. Druga wersja zakłada dodatek domowego majonezu (klik)  lub sosu czosnkowego: Pół kubka jogurtu wymieszaj z ketczupem (ilość dozuj wg swojego smaku), wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, solą

IzaGotuje

Proponowane wyszukiwania