polewa - 11092 przepisów (strona:444/740)

Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 302

Kajmak własnej roboty ? jak najbardziej tak :) Pyszny serniczek ? ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik  . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki

Słodkości i nie tylko
Ciasto Shrek 158

szklance wody - o których pisałam na początku). Masę wylewamy na delicje.  Polecam włożyć ją na chwilę do lodówki, tak aby się nam ładnie zasklepiła. Na sam koniec wierzch polewamy tężniejącymi galaretkami.   Wkładamy ciasto do lodówki na parę godzin  i gotowe

Taste Therapy
Sałatka brokułowo - pomidorowa 218

cząstki i dodajemy do brokuła Z miodu, musztardy i oleju przygotowujemy sos. Możemy wszystko wlać do słoiczka i energicznie potrząsać do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem

Taste Therapy
Słodkie środy - Deserki galaretkowe w słoiczkach 151

kiwi 2 żółte śliwki    PRZYGOTOWANIE: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Zastygniętą kroimy na kawałki i rozdzielamy do słoiczków. Truskawki miksujemy z jogurtem i polewamy powstałym musem galaretki. Na wierzch dodajemy umyte i pokrojone owoce. Posypujemy suszoną żurawiną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem 295

musztardy, 1/2 łyżeczki miodu, sól, pieprz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy (ja wszystkie składniki wlewam do słoiczka, zakręcam i dokładnie mieszam). Do szpinaku dodajemy boczek, makaron, polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Sałatkę posypujemy pestkami dyni i słonecznika. Smacznego

paapilotkaa
Kuchnia Lidla: Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi 179

grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy. Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi. Źródło

WojnaNaSmaki.pl
Budyń z kaszy jaglanej 145

studzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości).  Przekładam do miski i dokłądnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam.  Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zalezy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe.     Smacznego

IzaGotuje
Kacza pierś w jabłkach 129

piersi z kaczki, przełożyć jabłkami. Na koniec podlać czerwonym winem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 220 st. C.  Co 15 minut należy polewać piersi ciepłą wodą (100 st. C) lub powstałym podczas pieczenia sosem. Następnie obniżamy temperaturę pieczenia na 200 st. C i pieczemy jeszcze 40-60 minut.  W dalszym ciągu podlewamy

IzaGotuje
Ciasto z duszkami na halloween 170

dobrze mieszamy - powinna to być gęsta masa bez suchych kawałków. Taką wymieszaną papkę przekładamy na ciasto. Na to ustawiamy duszki bezowe i połówki biszkoptów zamoczonych w czekoladzie. Z pozostałej polewy robimy duszkom buźki. Ciasto jest po ostygnięciu gotowe do jedzenia :) Straszne co? Smacznego

Jedzeniomania
Bananowe placuszki z miodem 169

grubości. Chwilę smażymy z jednej strony po czym przewracamy na drugą i również smażymy. Obydwie strony powinny być pięknie zezłocone i niesurowe :) Gdy placuszki są gotowe polewamy miodem, jogurtem, serkiem czy innym owocowym sosem i patrzymy jak znikają :) Smacznego

Jedzeniomania
Kolorowy hummus - czerwony, zielony i żółty 155

cytryny 4 łyzki oliwy z oliwek 1 szczypta soli 1 łyżeczka cząbru łyżka oliwy do dekoracji Przygotowanie: - wszystko ze sobą miksujemy do momentu osiągnięcia jednolitej masy - na koniec delikatnie polewamy oliwą SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Zjedz swojego wroga czyli przepis na mniszki (mlecze) w cieście cynamonowym 133

moja rodzina. Postanowiłam jakoś wykorzystać te fajne chwasty, które i tak musiałam usunąć. Nie jestem rozczarowana, ponieważ   smażone w cieście cynamonowym  mniszki ze słodką polewą to coś pysznego. Składniki : 4 łyżki mąki 1 małe jajko 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli słodki syrop np. karmel, golden syrup, syrop z agawy, syrop daktylowy

Pora na pora i pomidora
lekka i pyszna sałatka grecka – idealna na przyjęcia 551

albo w większą kostkę . Oliwki odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Ser kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. składniki na sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Rabarbar z jabłkami pod wegańską migdałową kruszonką 205

piecz przez 40 minut, aż kruszonka nabierze złocistego koloru, a przy brzegach zacznie bulgotać różowy sos. Wyjmij, odstaw na 15 minut do przestygnięcia. Przełóż do miseczek i koniecznie polewaj migdałową śmietanką osłodzoną syropem klonowym. Smacznego! 6 porcji

Roślinna - blog wegański
Makaron z brokułami, sosem czosnkowym i słonecznikiem. 141

odstawiamy na czas prażenia ziaren słonecznika. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy ziarna słonecznika i prażymy je na niewielkim ogniu.  Na talerz wykładamy makaron, układamy różyczki brokuła i polewamy sosem. Całość obficie posypujemy ziarnami słonecznika. Gotowe! Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka