doprawiamy do smaku bazylią, oregano, sola i pieprzem. Szparagi obieramy i odcinamy końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru, aż będą al dente. Na talerze wykładamy szparagi, polewamy sosem bolognese i dekorujemy listkiem bazylii
Pyry na Gazciasta farsz w małych kopczykach i przykrywamy drugim płatem ciasta ,dociskając dokładnie wokół nadzienia .Następnie odcinamy je nożem lub foremką.Pierożki gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch . Polewamy roztopionym masłem i ścieramy na nie ulubiony ser .Smacznego. Dodatkowo podałam szparagi ,ostatnio jemy je na okrągło
Ladylaura.omączonym blacie. Gotujemy wodę w dużym rondlu, lekko solimy i dodajemy 2-3 łyżki oleju, kluski wrzucamy do wrzącej wody, kiedy wypłyną wyciągamy je łyżką cedzakową na przygotowany półmisek. Polewamy stopiona słoniną ze skwarkami, podajemy na gorąco. ps. nie jemy niezapominajek! Przepis powstał przy współpracy ze sklepem Piątnica
Apetyczna babeczkaminut. Po upieczeniu babeczki studzimy na kratce. Lukier: w misce łączymy cukier puder i sok z cytryny, całość dokładnie mieszamy. Gdy babeczki są wystudzone polewamy je przygotowanym lukrem i posypujemy odrobiną otartej skórki z cytryny
Emcia Pichcibulionu. Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy ciepłym sosem tymiankowym
Z Majeczką w kuchniminut. Na naleśniki nakładamy po sporej łyżce farszu, zwijamy w rulony i układamy na blaszce. Ser żółty ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną i koncentratem. – taką mieszanką polewamy naleśniki. Zapiekamy je w piekarniku przez ok 20 min w temp
e-PrzepisyKulinarnemożesz go przygotować następująco: wymieszać 125 ml wody z łyżką cukru i 1 płaską łyżką mąki ziemniaczanej. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Zamiast wody możesz użyc kompotu truskawkowego, otrzymasz wówczas polewę o czerwonym zbarwieniu przed podaniem schłodzić w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będzie skrojenie na jak najcieńsze plasterki. Przygotowane plasterki dodatkowo rozwałkowujemy i wykładamy na nasmarowaną oliwą powierzchnię naczynia. Musimy być staranni, gdyż mięso położone na nienasmarowaną powierzchnię przyklei się. Carpaccio polewamy oliwą także od góry. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i pokrojonym w cienkie plasterki parmigiano reggiano. Smacznego
Bon Ton ItaliaSkładniki: - zielona herbata liściasta - 1 jabłko - 1 łyżka miodu - szczypta kawy rozpuszczalnej - szczypta wiórków kokosowych - szczypta cynamonu Parzymy zieloną herbatę w imbryku, jabłko kroimy na cztery części, wydrążamy pestki. Polewamy miodem, oprószamy kawą, wiórkami kokosowymi i cynamonem. Taka słodka przekąska idealnie komponuje się z cierpką zieloną herbatą, yummy :) Idealne również dla dzieci - wtedy w wersji okrojonej o kawę
upichconapomocą prostej marynaty: - 1/4 szklanki oleju rzepakowego - łyżeczka octu balsamicznego - ząbek czosnku - po łyżeczce ziół: słodka papryka, chilli, oregano, tymianek Składniki mieszamy ze sobą w miseczce. Po wymieszaniu polewamy marynata pokrojone już w kostkę mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Mniam
upichconaruszcie. Pozostałe składniki kroimy, dorzucamy do papryki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby awokado, gruszka i jabłko nam nie ściemniały. Dorzucamy ciepłą cukinię z bakłażanem, mieszamy i polewamy sosem. Przygotowanie sosu jest banalnie proste – wszystkie składniki do miski i wymieszać. Dobrze jest polać lekko ciepłe warzywa i wymieszać, wtedy wchłoną lepiej smaki. Odstawiamy na pół godziny i przed podaniem posypujemy
ladykitchenrównomiernie rozmieszanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w sporej ilości oliwy, aż się dokładnie zrumienią. Po wyjęciu odkładamy na ręcznik kuchenny, aby obciekły z tłuszczu. Polewamy do smaku pesto. Smacznego
Bon Ton Italiaposypujemy nimi śledzie. Zabieramy się za sos. W tym celu mieszamy jogurt lub śmietanę z majonezem, dodajemy kilka łyżek chrzanu oraz odsączone rodzynki, doprawiamy pieprzem i ewentualnie cukrem. Polewamy śledzie i jajka gotowym sosem i odstawiamy do lodówki na godzinę. SUGESTIA Dodatek świeżej pietruszki bardzo dobrze komponuje się z tym sosem. Również świetnie smakuje wersja bez jajek. Może podsuniecie
Zofianaodłamujemy i wyrzucamy twarde końcówki. Dokładnie myjemy, odcinamy główki i odkładamy je na bok. Łodygi kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. Główki szparagów w międzyczasie polewamy na sicie wrzącą wodą, dzięki czemu zmiękną. Ugotowane szparagi łączymy z serkiem mascarpone i sokiem z cytryny i blendujemy wraz z bulionem na gładko. Doprawiamy do smaku i ewentualnie zagęszczamy
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha