wersja piccaty bez panierki, w samym sosie, ale z dodatkiem kaparów. W wersji z kurczakiem dobrze smakuje dodane do sosu kilka łyżek bulionu. Najlepiej podawać z purée lub ryżem polewanym tłuszczem z rondla. Smacznego
Bon Ton Italiagryczana mielona musztarda Wykonanie: Awokado, pomidor i mozzarellę kroimy w grubą kostkę. Cukinie kroimy w grube plastry i smażymy na klarowanym maśle z obydwu stron. Dodajemy do pozostałych składników, polewamy oliwą z oliwek lub olejem lnianym. Sałatkę podajemy z sosem kremowym balsamico posypaną sezamem i ew. pestkami dyni. Smacznego
Taste Of My Dayrozwałkować i foremką wykroić ciasteczka w dowolnym kształcie i ułożyć na pianie. Piec w temperaturze 180 / 190 stopni około 45/ 50 minut. Po upieczeniu i ostygnięci polać polewą lub posypać cukrem pudrem . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilibudyń ucieramy z masłem lub margaryną. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki kroimy w plasterki. W formie układamy pierwszy blat ciasta. Smarujemy połowa kremu budyniowego, wykładamy truskawkami. Delikatnie polewamy tężejącą galaretką, odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby galaretka stężała. Na wierzch wykładamy resztę kremu i drugi płat ciasta. Karpatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej przez 3 godziny. Dekorujemy cukrem
VioletoweKucharzeniezłoto z obu stron. Wystudzoną kroimy na cienkie paski. Rukolę myjemy, dodajemy kurczaka, oliwki i przekrojone na pół pomidorki i plasterki mozzarelli. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i polewamy oliwą. Gotowe :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjedzień mamy oprócz prezentu ciasto... Mamusiu, z najlepszymi życzeniami! King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko
paapilotkaarozpuścić (ja łamię ją na kawałki, wkładam do szklanej miseczki i podgrzewam w mikrofali, ale można położyć miseczkę po prostu na rondelku z gotującą się wodą). Przy pomocy łyżki polewać wierzch ciasta czekoaldą tworząc dowolne "mazaje" ;) Ciasto schłodzić w lodówce
Kto ugości moich gości?cytryny 3 ziemniaki szczypiorek 2 łyżeczki żurawiny w miodzie Przyprawy : pieprz czosnkowy koperek suszony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czosnkowym i wcieramy w mięso 2 łyżeczki żurawiny w miodzie. Odstawiamy plastry schabu na godzinę. Ziemniaki obieramy, myjemy
Parowar Facetacórcia przygotowała je praktycznie sama. A ozdobić chciała je koniecznie w kropeczki (bo sama właśnie przechodzi ospę) więc zrobiłyśmy przy użyciu wiśniowego lukru (cukir puder z sokiem wiśniowym) i polewy czekoladowej biedroneczki, a z czekolady i posypek - motylki. KABANOSY W CIEŚCIE Ciekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które w smaku nie przypomina typowej drożdżówki - bardziej
Kto ugości moich gości?miejsce na ok. 20 minut. Napuszone drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 minut. Upieczone wyjmujemy na kratkę i lekko przestudzone polewamy lukrem lub oprószamy cukrem pudrem. Zakręcone drożdżówki z białym serem na śniadanie… i nie tylko. Warto było sobie przypomnieć te smaki. Dzięki drożdżówkom, przypadkiem wyszedł mi wspaniały twaróg (zrobiłam
mojewypiekiinietylkowyłożonej papierem do pieczenia (średnica ok 21 cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Studzimy w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Wyciągamy z formy na następny dzień. Gotowy sernik polewamy zagęszczonym mleczkiem i dekorujemy granatem oraz kwiatami. Smacznego :) Artykuł Mleczny sernik z granatem i kwiatami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogrozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki oraz ogórka. Delikatnie mieszam wszystkie składniki. 4. Sos: Olej lniany mieszam z sokiem z cytryny, cukrem oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sosu do sałatki wykorzystałam Wielkopolski Olej Lniany , który otrzymałam do testowania od firmy SEMCO . Olej jest tłoczony na zimno z nasion brązowego siemienia lnu, uprawianego na polach
Tradycyjna kuchnia Kasijajkach umieszczamy po kilka plasterków łososia, a dookoła fetę. Całość posypujemy solą. Oliwę dokładnie mieszamy z koperkiem i 1 łyżką soku z cytryny. Powstałym w ten sposób sosem polewamy przede wszystkim jajka (aby nie wyschły), w dalszej kolejności pozostałe składniki sałatki. Na koniec posypujemy całość pieprzem. Gotową sałatkę dobrze jest wstawić na 1-2 godziny do lodówki, aby wszystkie składniki
Kulinarna Pokusasię pod nim ananasa. Po wyjęciu z piekarnika umieszczamy w środkowej części kotletów po 1 łyżeczce konfitury z żurawiną. Podajemy niezwłocznie z przygotowanymi w międzyczasie gotowanymi ziemniakami, które dodatkowo polewamy kilkoma łyżkami gorącego masła oraz świeżymi listkami rozmarynu. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-44 {margin: auto;} #gallery-44 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width
Kulinarna Pokusamieszamy w dużej misce. Następnie wykładamy na talerze. Jajka rozcinamy na pół i kładziemy u góry. Musztardę, oliwę i 1 łyżkę cytryny dokładnie mieszamy. Powstałym w ten sposób sosem polewamy jajka i pozostałe składniki sałatki. Na koniec posypujemy całość pieprzem i ew. niewielką ilością soli. Podajemy z chrupiącym pszennym pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-60 {margin: auto;} #gallery
Kulinarna Pokusa