polewa - 11092 przepisów (strona:430/740)

Tartaletki z budyniem i truskawkami 176

masła  Budyń przygotować zgo dnie z informacja na opakowaniu , dodatkowo do zimnego mleka dodajmy masło. Jeszcze gorący budyń przelewamy do upieczonych tarteletek . Całość studzimy. Na przestudzone bab eczki polewamy żelką z truskawkami i wkładamy do lodówki na całkowite stężenie. Dodatkowo można dodać listki mięty . Ż elka truskawkowa: 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/2 szklanki wody 30 dag truskawek   Truskawki

Delicious Titbits
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 132

mrożone, odstawiamy do rozmrożenia, a następnie kroimy w kostkę. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na 6 równych części. Nacieramy pieprzem, suszonym majerankiem i odrobiną soli, przekładamy do miski, polewamy 2 łyżkami oleju, dodajemy 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Przykrywamy i odstawiamy na około 2 godziny w temperaturze pokojowej. 2. Rozgrzewamy garnek z grubym dnem. Wkładamy do niego polędwiczki (zmiażdżony ząbek czosnku

My Culinary Art
Sernik z białą czekoladą i malinami. 453

waniliowego - proszku. (ok pół opakowania czyli 20g) 1/4 szklanki (60ml) śmietany 30% 130 g białej czekolady 2-3 garści malin ( ja korzystałam z mrożonych) 50 g białej czekolady na polewę  Wykonanie : Ciastka , masło i kakao zmiksować aż do otrzymania konsystencji mokrego  piasku. Masę wsypać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy  ( u mnie średnica 22cm) Wklepać

Malinowa Kawiarenka
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

blog: Emkreacje Nie kończąca się opowieść. autorka: em. | blog: Emkreacje Marchewkowy gulasz. autorka: em. | blog: Emkreacje Projekt – śniadanie XI autorka: em. | blog: Emkreacje Ciasto marchewkowe z nutą pomarańczy i polewą czekoladową autorka: aleksandra.blaszczyk1 | blog: Łyżką czy widelcem? Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami owsianymi bez mąki i cukru autorka: agnieszka.antczak88 | blog: zdrowa vege kuchnia Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto z kremem wafelkowo-orzechowym a'la Kinder Bueno 313

Bueno. Pomysł na masę podpatrzyłam u Moniki . SKŁADNIKI (forma 24x24cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150g wafelków orzechowych bez polewy (Monika poleca Familijne, ja też takich użyłam) 3/4 szklanki mleka 300g serka homogenizowanego waniliowego (ja dałam trochę więcej bo tyle miałam) 70g masła z nerkowców Primavika lub zmielonych nerkowców

Kto ugości moich gości?
Murzynek z wiśniami 117

pianę i mieszamy ją łyżką z masą murzynkową. Do wysmarowanej tłuszczem formy przelewamy masę na wierzch wrzucając wiśnie z kompotu. Ciasto pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu polewamy odlana do szklanki masą, lub jeśli wolicie możecie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i pokryć murzynka czekoladą:) Z podanej ilości składników wychodzi jedna większa blacha lub jak w moim przypadku

Kulinarna Patilogia
Lekki sernik budyniowy 110

więcej cukru. – Jeżeli nie macie miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową   The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym 154

taki z niebieską pleśnią. Im twardszy tym lepszy. Możecie pokroić go w plastry, pokruszyć lub nawet przecisnąć przez praskę do czosnku robiąc z niego „spagetti”. Wszystkie składniki polewamy oliwą, skrapiamy octem balsamicznym i odrobinę solimy. Nasza sałatka jest gotowa. Smacznego! A wy macie jakieś dania przywiezione z wakacji, które na stałe weszły do waszej kuchni? Podzielcie się swoimi

Kulinarna Patilogia
Mleczny makaron z truskawkami. 223

czasie pustą strzykawką wypełnioną powietrzem wypychamy zawartość wężyków na zewnątrz. Truskawki myjemy, przebieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i polewamy odrobinę miodem. Całość dokładnie mieszamy i podajemy z naszym mlecznym makaronem.  Moje dzieci tę wersję uwielbiają

Malinowe Pocałunki
Pikantny bakłażan z bulgurem i jogurtem 150

migdałów, dymkę, sok z cytryny i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy. B akłażana podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Połówki bakłażana układamy na półmisku i hojnie obsypujemy bulgurem, polewamy jogurtem, posypujemy kolendrą i skrapiamy oliwą

Smakowity Blog Kulinarny
Policzki wołowe duszone z warzywami 207

Zalewamy winem i gotujemy przez 2-3 minuty. Przekładamy warzywa do mięsa, przykrywamy i pieczemy prze 3 godziny.  Połowę warzyw miksujemy z wytworzonym sosem. Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem i podajemy z pieczonymi warzywami. U nas świetnie całość dopełniły smażone kopytka. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z arbuzem i kiełkami 161

mniejsze kawałki.  2. Do sałaty dodaję arbuza, pomidorki oraz kiełki. Dokładnie razem wszystko mieszam. 3. Olej Rydzowy mieszam ze sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressigiem polewam sałatkę.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam Olej Rydzowy , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO .  Olej jest tłoczony z nasion lnianka (rydza, rydzyka, lnicznika siewnego). Jest tłoczony na zimno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z kurczakiem, cukinią i sosem z dodatkiem łuski gryczanej 226

jednak sławę zdobyła dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego - aż 81,5g w 100 g :) Zatem warto pamiętać o niej w kuchni. Wszystkie składniki razem mieszamy i tak powstałym sosem polewamy nasze danie :) Przed podaniem sałatkę możemy posypać świeżym koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami

Taste Of My Day
Makaroniki 187

maty silikonowej do makaroników). Makaroniki pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 12 minut.  Ostrym nożem siekamy białą czekoladę, wsypujemy do miski żaroodpornej. Połowę śmietany doprowadzamy do wrzenia. Czekoladę polewamy gorącą śmietaną i pozostawiamy składniki na 1-2 minuty. Następnie szybko mieszamy drewnianą łyżką, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Krem z białej czekolady pozostawiamy do schłodzenia, mieszając od czasu

Salonik smaków
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem 206

duża szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu cayenne Sos przygotowujemy wg opisu na opakowaniu dodajemy też mleko, śmietanę i przyprawy, całość łączymy za pomocą trzepaczki. Tak przygotowanym sosem polewamy klopsiki, pokrojone szparagi i ułożony w naczyniu suchy makaron. Całość zapiekamy w piekarniku w 150 stopniach C z włączonym termoobiegiem ok. 45 minut. W razie potrzeby możemy wydłużyć czas zapiekania. *kremowa baza

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania