polewa - 11092 przepisów (strona:434/740)

Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym i truskawkami 255

podsmażamy na patelni (doprawiamy solą i pieprzem). Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Truskawki kroimy w ćwiartki, ser w kostkę. Dodajemy do rukoli razem z kawałkami kurczaka. Polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy podprażonymi ( na suchej patelni) pestkami dyni. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ryba z ananasem 228

minut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego

kgwjanczewo
Lekka sałatka w ogórkowym sosie, czyli porcja witamin na start 154

ziołowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pomidora, pieczarkę i zielonego ogórka kroimy na plasterki. Układamy dowolnie na liściach sałaty. Przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z startym ogórkiem i przyprawami. Polewamy naszą sałatkę ogórkowym sosem. Na wierzch sypiemy pokrojonego pora . Sałatka nadaje się zarówno na lekkie drugie śniadanie, do obiadu, jak i na grilla. Smacznego

Słodkie okruszki
Produkty Rafex 91

Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych przypraw firmy   RAFEX            Dostępnych tu     http://rafex.eu/ . Firma Rafex posiada szeroki asortyment przypraw , bakali w polewach , płatków, oraz kasz

Sama słodycz i szczypta chili
Schab w musztardzie słodkiej z amarantusem z parowaru 189

żółta 1 marchewka fioletowa 4 łyżki ziarna amarantusa bio liście mizuny Przyprawy :  pieprz czarny czosnek granulowany kmin rzymski mielony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i dokładnie obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim i smarujemy musztardą, delikatnie ją wcierając. Odstawiamy mięso na godzinę

Parowar Faceta
Snikers 579

zmiękło wtedy pięknie się kroi. Można je zrobić na dwa sposoby: warstwą orzechową do góry lub też warstwą orzechową do kremu a na wierzch dać polewę czekoladową. Mi najbardziej odpowiada ta pierwsza wersja. Choć mam w planach pokusić się na jeszcze inną opcję i zrobić orzechy na obu plackach. składniki: ciasto 3 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje
Grillowane bakłażany z sosem bazyliowym i wołowiną 140

pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20 minut. W tym czasie w blenderze miksujemy bazylię z mlekiem kokosowym i jogurtem, doprawiamy. Upieczone bakłażany polewamy sosem. Smacznego

Niezły Młynek
Tortilla z pikantnym kurczakiem i dipem czosnkowym 355

keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy

Szefowa kuchni
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 195

dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem.  Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze ok. 3-4 minutek. Przed podaniem

Aga w kuchni
Racuszki na kefirze z prażonymi ziarenkami 105

końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.  Śmietanę mieszamy z jogurtem , cukrem i cukrem waniliowym, polewamy racuszki i posypujemy ziarenkami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 130

wrzała wrzucamy pierogi, i doprowadzamy do ponownego zagotowania, zmniejszamy ogień gotujemy do czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Pierogi wykładamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem lub jak ktoś lubi smażoną cebulką z boczkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Zapiekanki z pieczarkami i serem, rodem z PRLu 217

pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy razem i posypujemy obficie bagietki. 3. Bagietki układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polewamy keczupem ulubionym sosem

Szefowa kuchni
Pizza na ryżowym spodzie - pyszna, bezglutenowa 170

minut, można przed końcem pieczenia położyć wegański ser lub rukolę. Wyciągamy ciasto z piekarnika, delikatnie wyjmujemy z blachy, kroimy na kawałki, układamy rukolę (o ile nie położyliśmy jej wcześniej), polewamy domowym sosem czosnkowym i szybko zjadamy :)  Smacznego

Co na wege obiad?
Sałatka brokułowa z karmelizowaną piersią z kurczaka 199

Kolejna warstwa to szczypiorek z cebulką i uprażony słonecznik.  6. Wierzch sałatki posypujemy serem pokrojonym w kostkę 7. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. 8.Sałatkę nie polewamy sosem w salaterce , robimy to dopiero na talerzu.   Zapraszam również na inną sałatkę dietetyczną  TU SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Przepis na… – Panzanella, czyli toskańską sałatkę 224

potrzeby dolewamy oliwy. W naczyniu mieszamy zdjęty z patelni chleb, pokrojone w kostkę soczyste pomidory (wskazane koktajlowe), czerwoną cebulę, kapary, czosnek i bazylię. Posypujemy grubo zmielonym kolorowym pieprzem i polewamy vinaigrette (3 łyżki oliwy mieszamy z łyżką octu oraz szczyptą soli. Przed podaniem trzymamy co najmniej pół godziny w chłodnym miejscu, aby aromaty składników wymieszały się. Wybornie smakuje posypane parmigiano

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania