polewa - 11092 przepisów (strona:441/740)

Produkty Rafex 83

Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych przypraw firmy   RAFEX            Dostępnych tu     http://rafex.eu/ . Firma Rafex posiada szeroki asortyment przypraw , bakali w polewach , płatków, oraz kasz

Sama słodycz i szczypta chili
Schab w musztardzie słodkiej z amarantusem z parowaru 179

żółta 1 marchewka fioletowa 4 łyżki ziarna amarantusa bio liście mizuny Przyprawy :  pieprz czarny czosnek granulowany kmin rzymski mielony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i dokładnie obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim i smarujemy musztardą, delikatnie ją wcierając. Odstawiamy mięso na godzinę

Parowar Faceta
Snikers 573

zmiękło wtedy pięknie się kroi. Można je zrobić na dwa sposoby: warstwą orzechową do góry lub też warstwą orzechową do kremu a na wierzch dać polewę czekoladową. Mi najbardziej odpowiada ta pierwsza wersja. Choć mam w planach pokusić się na jeszcze inną opcję i zrobić orzechy na obu plackach. składniki: ciasto 3 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje
Grillowane bakłażany z sosem bazyliowym i wołowiną 133

pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20 minut. W tym czasie w blenderze miksujemy bazylię z mlekiem kokosowym i jogurtem, doprawiamy. Upieczone bakłażany polewamy sosem. Smacznego

Niezły Młynek
Tortilla z pikantnym kurczakiem i dipem czosnkowym 350

keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy

Szefowa kuchni
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 189

dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem.  Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze ok. 3-4 minutek. Przed podaniem

Aga w kuchni
Racuszki na kefirze z prażonymi ziarenkami 98

końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.  Śmietanę mieszamy z jogurtem , cukrem i cukrem waniliowym, polewamy racuszki i posypujemy ziarenkami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 127

wrzała wrzucamy pierogi, i doprowadzamy do ponownego zagotowania, zmniejszamy ogień gotujemy do czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Pierogi wykładamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem lub jak ktoś lubi smażoną cebulką z boczkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Zapiekanki z pieczarkami i serem, rodem z PRLu 208

pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy razem i posypujemy obficie bagietki. 3. Bagietki układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polewamy keczupem ulubionym sosem

Szefowa kuchni
Pizza na ryżowym spodzie - pyszna, bezglutenowa 161

minut, można przed końcem pieczenia położyć wegański ser lub rukolę. Wyciągamy ciasto z piekarnika, delikatnie wyjmujemy z blachy, kroimy na kawałki, układamy rukolę (o ile nie położyliśmy jej wcześniej), polewamy domowym sosem czosnkowym i szybko zjadamy :)  Smacznego

Co na wege obiad?
Sałatka brokułowa z karmelizowaną piersią z kurczaka 193

Kolejna warstwa to szczypiorek z cebulką i uprażony słonecznik.  6. Wierzch sałatki posypujemy serem pokrojonym w kostkę 7. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą. 8.Sałatkę nie polewamy sosem w salaterce , robimy to dopiero na talerzu.   Zapraszam również na inną sałatkę dietetyczną  TU SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Przepis na… – Panzanella, czyli toskańską sałatkę 210

potrzeby dolewamy oliwy. W naczyniu mieszamy zdjęty z patelni chleb, pokrojone w kostkę soczyste pomidory (wskazane koktajlowe), czerwoną cebulę, kapary, czosnek i bazylię. Posypujemy grubo zmielonym kolorowym pieprzem i polewamy vinaigrette (3 łyżki oliwy mieszamy z łyżką octu oraz szczyptą soli. Przed podaniem trzymamy co najmniej pół godziny w chłodnym miejscu, aby aromaty składników wymieszały się. Wybornie smakuje posypane parmigiano

Bon Ton Italia
sałatka z awokado 206

dużą kostkę. Pomidorki przecinamy na połówki lub ćwiartki. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy jajka. Całość polewamy dresingiem

Domowy Smak Jedzenia
Wiosenna WŁOSKA sałatka 366

schładzamy ją. 2/ Na talerzu układamy dookoła liście szpinaku, na nie liście bazylii, pomiędzy liście kładziemy połówki plastrów pomidora, półtalarki ostudzonej cukini i paseczki suszonego pomidora. Posypujemy serem, kukurydzą, polewamy oliwą i wszystko doprawiamy włoskimi ziołami z młynka (z solą) 3/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
sałatka z panierowanym schabem 407

szczypta ziół dalmatyńskich Do zakręcanego słoiczka wlewamy oliwę i sok z cytryny, miód, musztardę i przyprawy, zakręcamy i potrząsamy aż wszystkie składniki sosu się połączą. Tak przygotowanym sosem winegret polewamy sałatkę z panierowanym schabem tuż przed samym podaniem. Smacznego! The post sałatka z panierowanym schabem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię