Jeżeli obieramy szparagi na desce mniejsza jest też szansa na złamanie delikatnego warzywa. Najlepiej użyć dowolnej obieraczki do warzyw. Po obraniu , wkładamy szparagi do miski, posypujemy pieprzem, solą - niedużo, polewamy oliwą. Ręką rozprowadzamy oliwę tak, aby całe szparagi były nią posmarowane. Możemy położyć od razu szparagi na tacce i na grill, ja wstępnie obsmażałam je, często obracając przez
Stare GaryNastępnie na patelni rozgrzać trochę masła i smażyć na nim kotleciki z kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony. Przez cały czas smażenia dodawać po trochu masła i polewać nim wierzch mięsa. Dzięki takiej maślanej kąpieli mięso będzie niezwykle soczyste i smaczne
W poszukiwaniu inspiracjiszklanki wody, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Wykonanie: Cukier, sól i kwasek cytrynowy rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy, osuszamy i rozdrabniamy liście. Sałatę polewamy wcześniej przygotowaną wodą i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy. Polecam podawać sałatę do kotletów np: kotlety mielone , kotlety schabowe . Smacznego
paapilotkaaminut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac polewę czekoladową . Smacznego
w mojej kuchnioliwek, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy umytą i osuszoną rukolę, połówki pomidorków, szynkę, kawałki sera camembert oraz gruszkę. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki
Smakowite Daniaszparagi ,pęczek ,gotujemy 5 minut i hartujemy w zimnej wodzie ,kroimy na trzy części pomidor ulubiona sałata ulubiony ser sól ,pieprz ,oliwa Wykładamy wszystko na talerz i gotowe. Doprawiamy ,polewamy oliwą
Ladylaura.podsmażamy na patelni (doprawiamy solą i pieprzem). Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Truskawki kroimy w ćwiartki, ser w kostkę. Dodajemy do rukoli razem z kawałkami kurczaka. Polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy podprażonymi ( na suchej patelni) pestkami dyni. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeminut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego
kgwjanczewoziołowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pomidora, pieczarkę i zielonego ogórka kroimy na plasterki. Układamy dowolnie na liściach sałaty. Przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z startym ogórkiem i przyprawami. Polewamy naszą sałatkę ogórkowym sosem. Na wierzch sypiemy pokrojonego pora . Sałatka nadaje się zarówno na lekkie drugie śniadanie, do obiadu, jak i na grilla. Smacznego
Słodkie okruszkiZapraszam do wypróbowania wyśmienitych przypraw firmy RAFEX Dostępnych tu http://rafex.eu/ . Firma Rafex posiada szeroki asortyment przypraw , bakali w polewach , płatków, oraz kasz
Sama słodycz i szczypta chiliżółta 1 marchewka fioletowa 4 łyżki ziarna amarantusa bio liście mizuny Przyprawy : pieprz czarny czosnek granulowany kmin rzymski mielony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i dokładnie obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim i smarujemy musztardą, delikatnie ją wcierając. Odstawiamy mięso na godzinę
Parowar Facetazmiękło wtedy pięknie się kroi. Można je zrobić na dwa sposoby: warstwą orzechową do góry lub też warstwą orzechową do kremu a na wierzch dać polewę czekoladową. Mi najbardziej odpowiada ta pierwsza wersja. Choć mam w planach pokusić się na jeszcze inną opcję i zrobić orzechy na obu plackach. składniki: ciasto 3 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa
Monia miesza i gotujepieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20 minut. W tym czasie w blenderze miksujemy bazylię z mlekiem kokosowym i jogurtem, doprawiamy. Upieczone bakłażany polewamy sosem. Smacznego
Niezły Młynekkeczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy
Szefowa kuchnidzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze ok. 3-4 minutek. Przed podaniem
Aga w kuchni