sztywno. Całość rozkładamy na wcześniej schłodzonym serniku. W małym garnuszku rozpuszczamy masę krówkową razem z śmietanką - jeżeli są kawałki cukru w masie najlepiej całość zmiksować przy pomocy blendera. Sernik polewamy kremem kajmakowym i posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego
Plate of Joyłodygi selera naciowego, 1/2 cukinii, 1/3 żółtej papryki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Posypujemy solą i pieprzem, ja użyłam jeszcze tymianku. Polewamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok. 40 minut. 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, łodyga selera naciowego, upieczone warzywa, 1/2 puszki krojonych pomidorów, 1/2 opakowania passaty pomidorowej
Plate of Joygęstej, gładkiej pasty dolewamy powoli lodowatą wodę cały czas miksując. Ucieramy jeszcze kilka minut, żeby wszystko dobrze się połączyło. Gotowy hummus przekładamy na talerz lub do miski, polewamy oliwą i posypujemy zatarem, ew. czerwoną papryką czy natką pietruszki. Resztę hummusu należy przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku. U mnie hummus był przechowywany tydzień czasu i nic złego mu się
Plate of Joyparze z zielonym kuskusem! Pomysł na kuskus zaczerpnięty od Moniki . Krewetki: 3-4 łyżki oleju chilli - czosnek, świeży imbir, 1/2 limonki, krewetki Oczyszczone krewetki wrzucamy do miski, całość polewamy olejem z chilli i czosnkiem, ścieramy świeży imbir oraz wyciskamy sok z połowy limonki, dokładnie wymieszać. Tak przygotowane krewetki wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny. To tym czasie
Plate of Joynależy dobrze umyć i osuszyć. Groszek i szpinak umieszczamy w misce, obieraczką do warzyw tniemy szparagi w wąskie wstążeczki i dorzucamy do reszty warzyw. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smacznego
Plate of JoyDodajemy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki i pokrojone w pół talarki rzodkiewki, na wierzch rozkruszamy twaróg. Natkę, koperek, czosnek i olej rzepakowy miksujemy za pomocą blendera. Uzyskanym dressingiem polewamy sałatkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Plate of Joysmażymy jeszcze z 2-3 minuty, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy świeże listki bazylii i mieszamy ze sobą. Na kotlety układamy mieszankę z patelni i całość polewamy pesto bazyliowym. Idealnie smakuje jedzone samo lub ze świeżą bagietką. Smacznego
Plate of Joyprzesmażamy na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia, następnie kroimy w większą kostkę. W szklance / kieliszku wykładamy warstwy - jajko, chleb, roszponka i kiełki, doprawiamy solą i pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego
Plate of Joyworeczka, zostawiając marynatę. Rozbijamy tłuczkiem na równy cieńszy kawałek, wykładamy farsz warzywny z kuskusem i dokładnie zwijamy dobrze dociskając. Zrolowany filet związujemy bawełnianym sznurkiem, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą marynatą i podlewamy 1/2 szklanką wody lub bulionu warzywnego. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Mięso pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 55 minut, następnie wyciągamy z piekarnika i lekko
Plate of Joystopni i piec bez przykrycia przez 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez około 3 godzin pod przykryciem. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać powstałym sosem, w razie gdyby było go za mało uzupełniamy pozostałą wodą. Mięso podać ze świeżymi warzywami, granetem, ziołami i kuskusem. Smacznego
Plate of Joypół i przesmażyć na patelni lub podgrzać w opiekaczu. Następnie pieczywo smarujemy ziołowo jogurtowym sosem, wykładamy ugotowane na parze warzywa oraz pokrojone pomidorki koktajlowe, układamy przekrojone jajko, a całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Danie wykończyć płatkami parmezanu i posypać solą, fleur de sel. * Blender ręczny Tefal Infiny Force HB866 ( z przystawką do majonezu i sosów) - Tefal ** Parowar
Plate of JoyKakao jest ciemne, bardzo esencjonalne i aromatyczne, czuć zdecydowaną różnicę w cieście - jest o wiele bardziej czekoladowe! Czekolady pięknie i łatwo można roztopić i wspaniale sprawdzają się do kremów, polew, ale są też bardzo smaczne jedzone kostka za kostką ;) Świetne produkty, które z pewnością dobrze mieć w domu! My z pewnością przy nadarzającej się okazji będziemy robić zapasy tych produktów
Plate of Joyprzestudzone kawałki ananasa, tak samo postąpić z drugim i trzecim blatem, a na wykończenie pokruszyć czwarty blat i obsypać nimi wierzch tortu, na który następnie wykładamy połówki plastrów ananasa, polewamy je syropem i obsypujemy kawałkami świeżego kokosa. Smacznego
Plate of Joypomarańczy 2 łyżki miodu pół łyżeczki imbiru łyżeczka oliwy sól i pieprz Przygotowanie Udka obsypujemy solą i pieprzem. Resztę składników na marynatę mieszamy ze sobą i mieszanką polewamy udka. Odstawiamy je na noc do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Udka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy je około 45 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy
e-PrzepisyKulinarnePrzyprawy Premium 2 łyżki oleju rzepakowego dodatkowy olej do smażenia mąka do panierowania Pierś z kurczaka kroimy na małe prostokąty i posypujemy przyprawą warzywną. Mięso umieszczamy w naczyniu i polewamy dwiema łyżkami oleju. Wkładamy całość do lodówki na kilka godzin, aby się zmarynowało. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Mięso wkładamy do mąki pszennej, następnie moczymy chwilę w wodzie
MamaOskarka