polewa - 11092 przepisów (strona:451/740)

Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 162

temperaturze 160ºC  Jeśli wierzch sernika zbyt szybko się rumieni przykryć go folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z krewetkami w sosie pomarańczowym 204

trochę sosu na patelni. 7. Na koniec doprawiamy krewetki solą i pieprzem. 8. W półmiskach układamy sałatę, na nią kawałki selera naciowego, połówki pomidorków koktajlowych, cząstki pomarańczy, krewetki. Całość polewamy sosem z patelni i posypujemy nasionami sezamu. Podajemy z ciepłą bagietką lub kawałkami tortilli usmażonymi na suchej patelni z obu stron na rumiany kolor. Smacznego

W kuchni Katie
Sałatka: świeży szpinak, feta, suszone pomidory 329

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Odrywamy łodygi od liści. Dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory, a fetę w kosteczkę. Posypujemy żurawiną i uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Na koniec polewamy sosem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i oliwy z oliwek

Aga w kuchni
Sałatka z brokułem, papryką, serem fetta .....i sosem curry 251

Pomiędzy jajka układamy pomidory również pokrojone w  ósemki. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy całość. Na wierzch wsypujemy ser fetta pokrojony w kostkę. Składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy tuż przed podaniem SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Wiosenna sałatka w stylu fit 283

gotujemy w osolonej wodzie (8 minut od momentu wrzenia wody), obieramy ze skorupki i kroimy na cztery. Szczypiorek i bazylię siekamy. Posypujemy wszystko ziarenkami siemienia lnianego i sezamu białego. Polewamy dresingiem.  SMACZNEGO

Sajkofanka smaku
Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros i fetą 381

misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
BIAŁE KIEŁBASKI SOJOWE GLAZUROWANE W MIODZIE 161

uprzednio nacinam delikatnie (by nie popękały pod wpływem temperatury) i zostawiam na 30 minut. Cebulę obieram, kroję w talarki i wsypuję na dno naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kiełbaski, polewam 1/3 marynaty  i wkładam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podpiekam w sumie przez 30 minut, dwukrotnie polewając pozostałą marynatą. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sałatka szparagowo – truskawkowa. 157

pomidorki koktajlowe ,kroimy na pół i smażymy 3 minuty sałata truskawki ser feta sól ,pieprz ,oliwa z oliwek Sałatę łączymy z truskawkami . Szparagi z pomidorkami i serem feta . Doprawiamy ,polewamy oliwą

Ladylaura.
Brokuły z fetą i sosem czosnkowym 146

kostkę i układamy z brokułem na półmisku. W miseczce przygotowujemy sos czosnkowy: jogurt z wyciśniętym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Dobrze jak sos wcześniej schłodzimy i trochę się przegryzie. Polewamy nim sałatkę. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Posypujemy nimi brokuły przed podaniem

Aga w kuchni
sałatka z brokułów 333

ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki. Czosnek drobno siekamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Warzywa mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy majonezem, dekorujemy cząstkami jajek i posypujemy posiekanym koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Na dobry początek dnia: Granola kakaowa 138

Wszystkie suche składniki za wyjątkiem cukru mieszamy w misce. Miód, cukier i olej kokosowy umieszczamy w małym garnuszku i podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ciepłym miodem polewamy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni Celsjusza. Pieczemy 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyciągamy

My Culinary Art
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 112

całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem polewamy resztą oliwy z oliwek, posypujemy orzechami i dekorujemy listkami szałwii

Mango Papaja
Omlet z jabłkiem i sosem czekoladowym 102

jabłka. Omlet smażę na rumiano z dwóch stron. W garnuszku gotuję margarynę z wodą, cukrem i kakao. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Usmażony omlet wykładam na talerz. Polewam sosem czekoladowym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makaron z sosem "śmietanowo"-pieczarkowym 190

dusimy, przyprawiając solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy posiekany koperek. Sos trzymamy na patelni do czasu aż pieczarki będą miękkie. Makaron odcedzamy, polewamy sosem i zjadamy szybko dopóki gorące :)     Smacznego

Co na wege obiad?
Wiosenne śniadanie, czyli zdrowa i lekko chrupka sałatka owocowa 176

jogurtowo-owocowy nie jest dostatecznie słodki dodajmy miód do smaku. Pozostałe owoce również obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Układamy w wybranym naczyniu. Posypujemy całość rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi i polewamy przygotowanym sosem jogurtowo-owocowym. Sałatka cieszy smakiem i kolorem ... Smacznego

Słodkie okruszki