Wkładamy do blaszki, podlewamy szklanką wody i pieczemy przez godzinę. Przed podaniem rozwijamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek. Przekrawamy plastry mięsa i polewamy sosem (podawanym w sosjerce). Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotować dzień wcześniej. Kroimy je na mniejsze kawałki i obsypujemy obficie papryką słodką i ostrą, przekładamy do miski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno i dodajemy do mięsa. Polewamy odrobiną oliwy, mieszamy razem, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjmujemy i smażymy na oleju. Cebulę zostawiamy, nie smażymy! Przygotowujemy zalewę, wszystkie składniki mieszamy
Czerwona Porzeczkagładką masę Jajka gotujemy na twardo i kroimy w plastry Szynkę kroimy w kwadraciki Miks sałat przekładamy do salaterki Dodajemy kukurydzę Następnie szynkę Potem paprykę Na końcu jajko Całość polewamy sosem Sałatkę można podać do dania głównego, ale ja zjadłam solo :) Na zdrowie! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkroimy bardzo drobno i mieszamy z jogurtem). Jogurt brzoskwiniowy kładziemy na płatki ryżowe. Połówkę pomarańczy kroimy na mniejsze kawałki i układamy na jogurcie. Z drugiej połówki wyciskamy sok i polewamy całe danie. Smacznego
Słodkie okruszkinią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarneMoja babcia często kluski śląskie na obiad podawała, ale masłem lub gulaszem polewała. Ja też zawsze takie przygotowywałam, a za pomocników moje dzieci miałam. Kiedy kulki z ciasta formułowałam, to dziurkami się nie przejmowałam, bo dzieci paluszki swoje w kulki wbijały i przy tym głośno się śmiały. Dzisiaj polecam kluski z papryką kolorową, tak trochę inną wersję, moją dla klusek
Moniki Smakołykikoperek. Przygotowujemy farsz Na patelnie udusić por i cebulę oraz seler z przyprawami. Gdy warzywa zmiękną, faszerujemy nimi rybę ( nakładamy je na płatki owsiane nasączone mlekiem). Rybę następnie polewamy odrobiną mleka i zostawiamy na kolejne 20 minut, po czym skraplamy sokiem z cytryny. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni; góra-dół. Pamiętajmy jednak by obserwować rybę, każdy piekarnik
KreatywnePinysyrop miodowo truskawkowy. Syrop: Podgrzać w rondelku miód i marmoladę truskawkową, ciągle mieszając by się połączyły i utworzyły płynny syrop. Nie gotować, a podgrzewać na małym ogniu. Gotowym syropem polewamy przestudzoną pizzę i posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty bądź bazylii do smaku. Smacznego
KreatywnePinyzależy nam by był jeszcze ciepły i odrobinę ciągnący, wtedy powstaną złote nitki. Układamy poduszeczkę na talerz, wtykamy z boku czerwone jabłko i poduszeczkę przyozdabiamy orzechami w karmelu. Polewamy poduszeczkę sosem malinowym. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinymomentu aż zmiękną. Makaron: Gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy odrobinę oleju sezamowego. Mieszamy dokładnie. Mięso nakładamy na talerz skrzyżnym cięciem do góry, kładziemy wiśnie, polewamy sosem, dekorujemy liśćmi mięty. Makaron zawijamy w małe gniazdko, posypujemy parmezanem i płatkami migdałowymi, z boku dodajemy grillowany plaster pomarańczy. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinydodać kilka kropelek ekstraktu z wanilii i opcjonalnie cukier puder. Wiśnie odmrozić dodać odrobinę miodu. Gdy wiśnie zmiękną odstawić do ostudzenia. Ostudzoną bezę podajemy z białą poduszeczką i wiśniami, polewamy sosem wiśniowym i dekorujemy gałązkami świeżej mięty Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinyusmażeniu Okonomiyaki jest z zewnątrz zarumieniony a w środku wilgotny. Podawać Okonomiyaki posmarowane sosem i przyozdobione majonezem oraz świeżym porem Sos Okonomiyaki : Zmieszać wszystkie składniki do jednolitej konsystencji. Polewać nim placek, po czym nakładać majonez. Smacznego :) Itadakimasu :) Przykłady różnych Okonomiyaki zrobionych i zjedzonych przez nas. Robiliśmy je z różnymi rodzajami kapust: surową białą, surową czerwoną, pekińską, nawet ugotowaliśmy białą
KreatywnePinyrozgrzaną patelnię,(na małym gazie) położyć miód, dodać kilka kropli whisky i posiekaną miętę. Poczekać aż miód połączy się z alkoholem i będzie płynny. Jeszcze ciepłym sosem polewać ciasto. Przygotować karmelki: Na patelnię położyć cukier, poczekać aż się rozpuści i zbrązowieje, uważaj by się nie przypalił. Skarmelizowany cukier wylać na papier do pieczenia i szybciutko położyć na niego listki mięty
KreatywnePinyostudzone i przepołowione ptysie. Smacznego:) * Sprawdź również podobne przepisy: Ptysie z bitą śmietaną i gorącymi śliwkami oraz Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej
KreatywnePinypietruszki Przyprawy : pieprz czarny estragon papryka słodka imbir kmin rzymski Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem czarnym, estragonem, papryką słodką i imbirem i odstawiamy na godzinę. Kiedy mija prawie godzina od zamarynowania
Parowar Faceta