szklanki mocnej kawy łączymy z pozostałym cukrem oraz orzechowym syropem. Podgrzewamy na niewielkim ogniu aż do połączenia składników, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Gorącym syropem ostrożnie polewamy ciasto. Gdy ciasto wchłonie syrop, możemy je pokroić na porcje
noteskulinarnyfigaUgotowaną komosę wykładamy na talerz, na niej układamy cieciorkę Bonduelle, pokrojone pomidorki i oliwki. Całość posypujemy sezamem i natką pietruszki. Z oliwy, octu, soli i pieprzu robimy dressing, którym polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcjach
Zawsze głodna!stopni przez około 70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i przestudzamy. Cukier puder umieszczamy w szklance, dodajemy wodę i rozcieramy grzbietem łyżki do powstania lukru o pożądanej konsystencji. Polewamy babkę, smacznego :) *By otrzymać kąpiel wodną ustawiamy garnek wypełniony do połowy wodą na gazie. Kiedy woda zacznie parować ustawiamy na nim miskę (tak by nie dotykała lustra wody
Kolizje Smakówtalerzu. Obraną gruszkę kroimy na 7-8 części i układamy dookoła, gotowe już polędwiczki przepoławiamy i układamy przy gruszce a na środku połówki winogrona. Wszystko posypujemy orzechami nerkowca i polewamy masłem z odrobiną soku z cytryny z patelni które przejęło piękne smaki białego pieprzu i gałki muszkatałowej. 3/ SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp
Kuchnia PROzdrowotnanatłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Drugą część ciasta połączyć z kakao, wyłożyć na jasne ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Obsypać cukrem pudrem lub oblać polewą
Praktyczna plWkładamy do blaszki, podlewamy szklanką wody i pieczemy przez godzinę. Przed podaniem rozwijamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek. Przekrawamy plastry mięsa i polewamy sosem (podawanym w sosjerce). Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotować dzień wcześniej. Kroimy je na mniejsze kawałki i obsypujemy obficie papryką słodką i ostrą, przekładamy do miski. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno i dodajemy do mięsa. Polewamy odrobiną oliwy, mieszamy razem, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjmujemy i smażymy na oleju. Cebulę zostawiamy, nie smażymy! Przygotowujemy zalewę, wszystkie składniki mieszamy
Czerwona Porzeczkagładką masę Jajka gotujemy na twardo i kroimy w plastry Szynkę kroimy w kwadraciki Miks sałat przekładamy do salaterki Dodajemy kukurydzę Następnie szynkę Potem paprykę Na końcu jajko Całość polewamy sosem Sałatkę można podać do dania głównego, ale ja zjadłam solo :) Na zdrowie! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkroimy bardzo drobno i mieszamy z jogurtem). Jogurt brzoskwiniowy kładziemy na płatki ryżowe. Połówkę pomarańczy kroimy na mniejsze kawałki i układamy na jogurcie. Z drugiej połówki wyciskamy sok i polewamy całe danie. Smacznego
Słodkie okruszkinią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarneMoja babcia często kluski śląskie na obiad podawała, ale masłem lub gulaszem polewała. Ja też zawsze takie przygotowywałam, a za pomocników moje dzieci miałam. Kiedy kulki z ciasta formułowałam, to dziurkami się nie przejmowałam, bo dzieci paluszki swoje w kulki wbijały i przy tym głośno się śmiały. Dzisiaj polecam kluski z papryką kolorową, tak trochę inną wersję, moją dla klusek
Moniki Smakołykikoperek. Przygotowujemy farsz Na patelnie udusić por i cebulę oraz seler z przyprawami. Gdy warzywa zmiękną, faszerujemy nimi rybę ( nakładamy je na płatki owsiane nasączone mlekiem). Rybę następnie polewamy odrobiną mleka i zostawiamy na kolejne 20 minut, po czym skraplamy sokiem z cytryny. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni; góra-dół. Pamiętajmy jednak by obserwować rybę, każdy piekarnik
KreatywnePinysyrop miodowo truskawkowy. Syrop: Podgrzać w rondelku miód i marmoladę truskawkową, ciągle mieszając by się połączyły i utworzyły płynny syrop. Nie gotować, a podgrzewać na małym ogniu. Gotowym syropem polewamy przestudzoną pizzę i posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty bądź bazylii do smaku. Smacznego
KreatywnePinyzależy nam by był jeszcze ciepły i odrobinę ciągnący, wtedy powstaną złote nitki. Układamy poduszeczkę na talerz, wtykamy z boku czerwone jabłko i poduszeczkę przyozdabiamy orzechami w karmelu. Polewamy poduszeczkę sosem malinowym. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinymomentu aż zmiękną. Makaron: Gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy odrobinę oleju sezamowego. Mieszamy dokładnie. Mięso nakładamy na talerz skrzyżnym cięciem do góry, kładziemy wiśnie, polewamy sosem, dekorujemy liśćmi mięty. Makaron zawijamy w małe gniazdko, posypujemy parmezanem i płatkami migdałowymi, z boku dodajemy grillowany plaster pomarańczy. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePiny