polewa - 11092 przepisów (strona:454/740)

Ciasto miodowe z brzoskwiniami 156

cytryny i brzoskwinie, delikatnie połączyć. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć część kremu, przykryć drugim płatem ciasta. Na wierzch wyłożyć resztę kremu i ułożyć odłożone wcześniej brzoskwinie. Udekorować polewą czekoladową. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce na około 2-3 dni. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto czekoladowo-kawowe. 166

Otrzymane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min.  Ja po upieczeniu dodatkowo polałem ciasto polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Wege „mielone” zapiekane z mozarellą i brokułami 167

brokułami w formie do pieczenia. Na każdego kotleta kładziemy plaster mozzarelli i posypujemy szczypiorkiem i mieloną papryką. Dla dziecka formujemy małe kuleczki, układamy je w naczyniu do zapiekana, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy odrobiną startej mozzarelli i szczypiorkiem. Wszystko pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Pulpeciki podajemy z ugotowanymi brokułami a kotlety z guacamole. Smacznego :) function load(url, callback

Mienta blog
Ciasto makowo – jabłkowe 275

jabłka, bakalie lekko oprószone mąką i dokładnie wymieszać łyżką. Białka ubić i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Piec w 180 stopniach C ok 1 godziny. Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.     Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Ucierana szarlotka 237

starte na grubej tarce jabłka. Posypać je lekko cukrem i cynamonem. Na jabłka wyłożyć drugą połowę ciasta. Piec w 180 stopniach C ok 1 godziny. Po wystudzeniu szarlotkę oblać polewą czekoladową.     Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
BABKA Z MAJONEZEM 205

tartą, pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, grzanie góra-dół przez 55 minut. Wyciągamay babkę z formy i studzimy chwilkę, następnie wyciągamy ją na talerz .  I polewamy lukrem - dwie łyżeczki soku z cytryny, łyżeczkę syropu do deserów mango wymieszałam z cukrem pudrem.  Jako, że cukru pudru nie miałam pod ręką to zmieliłam cukier w młynku

Z Kuchni Do Kuchni
Śmietankowo-kokosowe babeczki sernikowe 114

Przygotowane babeczki sernikowe wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra-dół) i pieczemy 25 minut. Babeczki zdobimy według upodobań. Można je posypać kakao i pudrem lub oblać ulubioną polewą. Smacznego

Słodkie okruszki
Słodkie środy - Wielkanocna babka z lukrem 178

wsypujemy do ciasta naprzemiennie z olejem. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.  Z cukru pudru i soku z cytryny robimy lukier i polewamy nim wystudzoną babkę. Posypujemy mieszanką keksową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lukier różowy do dekoracji ciast, ciasteczek. 131

wódki wiśniowej Sposób wykonania :  Cukier puder wsyp do rondelka lub miseczki. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj wszystko razem. Gotowym lukrem dekoruj ciasta, ciasteczka i pozostaw do zastygnięcia polewy. Gdyby lukier był zbyt gęsty możemy dodać trochę więcej alkoholu lub soku z buraczków.  Do lukru możemy dodać łyżkę konfitury z płatków róży, będziemy mieć wtedy lukier o smaku

Przepisy i porady kulinarne
Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 166

foremek. Gdy babeczki całkowicie wystygnie szykujemy lukier. W miseczce ucieramy cukier z sokiem cytrynowym, na koniec dodajemy kropelkę barwnika. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i polewamy nim babeczki. Z mojej foremki wychodzą babeczki o wysokości 4 cm i średnicy

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona biała kiełbasa 172

minut. Wyciągamy i odsączamy. 2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania smarujemy łyżką masła, wykładamy kiełbasę, cebulę i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem, polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Wyciągamy, podajemy z pieczywem i chrzanem. Smacznego

My Culinary Art
Jem zdrowo: jogurt z nasionami chia i owocami 269

mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na około godzinkę. Wiśnie i truskawki przekładamy do rondelka dodajemy miód i dusimy aż zmiękną. Następnie ugniatamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. i polewamy jogurt.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Babka cytrynowa 166

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez ok. 50-60 minut do tzw. suchego patyczka. Babkę wyjmujemy z piekarnika i po chwili wyjmujemy z formy. Studzimy na kratce. Jeszce ciepłą polewamy lukrem

Delicious Titbits
Biała kiełbasa w sosie polskim 116

jest za rzadki dodajemy trochę więcej mąki - jeśli utworzą się grudki - możemy zmiksować).  Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.  Gorące kiełbaski przekładamy do głębokich talerzy i polewamy sosem. Podajemy z pieczywem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM + ZUPOWAR SOUP&BLEND RUSSEL HOBBS 236

filet z kurczaka – 100 g * sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i polewamy odrobiną oleju – zostawiamy do zamarynowania, a następnie smażymy do miękkości, na rumiano. Na dno zupowaru ( do kielicha ) wlewamy odrobinkę oleju, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Przesmażamy przez

Ostra na Słodko