ciasto będzie odstawało od miski . Na gotującą się i osoloną wodę wrzucamy łyżką średniej wielkości kluski , gotujemy do momentu aż wypłyną na powierzchnię i wyjmujemy łyzką cedzakową . Gorące kluski polewamy roztopionym masłem
Smakowite Daniapomidora kroimy w kostkę. Gałązkę natki pietruszki bardzo drobno siekamy. Do miski wrzucamy pokrojone ogórki i pomidory ,dodajemy odsączone z zalewy oliwki i grzanki. Wszystko mieszamy, sałatkę polewamy sosem przygotowanym z oliwy soku z cytryny ,octu balsamicznego i soli. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki
Smakowite Daniakawałki. W salaterce układamy sałatę , pokrojone jajka, wątróbkę , całość posypujemy podsmażoną cebulką . W miseczce przygotowujemy sos z 3 łyżek sosu sojowego i oliwy z oliwek , doprawiamy cukrem , pieprzem i polewamy sałatkę
Smakowite Daniamiseczki wlewamy oliwę z oliwek dodajemy majeranek, sól, musztardę i pieprz dokładnie mieszamy, sos odstawiamy na chwilę do lodówki do schłodzenia . Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do salaterki, łączymy, polewamy sosem , mieszamy
Smakowite Daniapolecać. składniki na 3 porcje 2 większe ogórki 5 łyżek gęstej śmietany 2 łyżki soku z cytryny szczypiorek sól pieprz przepis Ogórki obieramy, kroimy w plasterki , przekładamy do salaterki, polewamy śmietaną i mieszamy, doprawiamy solą , pieprzem i sokiem z cytryny.Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy mizerię
Smakowite Daniaprzekrawamy na połówki. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, mieszamy. Na półmisku układamy cząstki pomarańczy, plasterki rzodkiewek i oliwki . Całość polewamy sosem
Smakowite Daniaopakowaniu a następnie odcedzamy. Do miski wkładamy serek homogenizowany, dodajemy cukier puder i śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Opłukane truskawki kroimy na połówki. Na talerz kładziemy porcję makaronu i polewamy sosem z serka i śmietany a wierzch posypujemy truskawkami
Smakowite Daniaczosnek. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka minut do lodówki. Ser feta rozdrabniamy, fasolkę czerwoną odsączamy z zalewy. W salaterce układamy brokuły, odsączona fasolkę i pokruszona fetę ,sałatkę polewamy sosem czosnkowym. Wstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite Daniapierogi i gotujemy około 10 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową i dokładnie odsączamy. Do miseczki wlewamy śmietaną, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.Tak przygotowaną śmietaną polewamy pierogi
Smakowite Daniaformy układamy kalafiory a na wierzchu podsmażone parówki z cebulką i pieczarkami . Do miski wbijamy jajka , dodajemy śmietanę i połowę startego sera , całość mieszamy doprawiamy pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy zapiekankę i posypujemy pozostałą częścią żółtego sera. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C . Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Smakowite Daniapieczarkami i natką pietruszki . Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut
Smakowite Daniajogurtu naturalnego, sok z połowy cytryny i łyżkę sosu sojowego całość mieszamy i doprawiamy solą i cukrem. Na półmisku układamy ćwiartki pomidora, plasterki pieczarek, sera camembert i kalafiora , polewamy sosem jogurtowym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite Daniadodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę soli i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na 15 minut do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Po tym czasie polewamy sosem przygotowaną sałatkę
Smakowite Daniakurki z cebulą. Do miski wlewamy rozbite jajka, dodajemy śmietanę oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, całość dokładnie mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy tartę i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniarazem łączymy i chwilkę gotujemy . Natkę pietruszki drobno siekamy. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron spaghetti i gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ugotowany makaron odcedzamy. Porcję makaronu rozkładamy na talerzu polewamy sosem i posypujemy natka pietruszki
Smakowite Dania