Crepes Suzzete w porto

Crepes Suzzete w porto

Crepes Suzzete w porto

Przepis na : deser

Jeśli macie skłonności do piromanii to dzisiejszy przepis Wam się spodoba. Crepes suzette to naleśniki maczane w syropie z masła i pomarańczy, polewane alkoholem i podpalane. Żałuję, że nie udało mi się wpaść na pomysł jak je wtedy sfotografować. I tak miałam z nimi mnóstwo zabawy. Nie udało mi się jeszcze opanować sztuki podrzucania ich i obracania, ale wierzcie próbowałam :) W oryginalnym przepisie używamy likieru pomarańczowego i koniaku jako alkoholi, które pozwolą naszym naleśnikom stanąć w płomieniach. Ja pos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, pomarańcze, naleśnik, syrop, sok, desery, deser, polewa, jajko, likier, sosy, ciasto, ciasto na naleśniki, francuskie, mięso, deser owocowy, ciasta tortowe, deser z owocami, ciasto z pomarańczą, ciasto owocowe, sposoby na jajko, sos do jajek, ciasto z bezami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.