filety z ryby moczymy w jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe ryby przekładamy na talerz i polewamy niewielką ilością sosu, posypujemy natką pietruszki i orzechami włoskimi
Smakowite Daniazwijamy w ruloniki. Na dużym talerzu lub w salaterce układamy umyty i osuszony szpinak a na wierzchu kładziemy kawałki łososia, ćwiartki jajek, pokrojoną cebulę oraz połówki pomidorków. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite Daniakurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Wszystkie składniki łączymy i polewamy sosem (mieszamy ze sobą jogurt, musztardę i przyprawy). Całość mieszamy. Całość ma: 753 kcal w tym: białko 63,2 g, tłuszcze 31,1 g, węglowodany 75,9 g, błonnik
e-PrzepisyKulinarnenaleśniki. Twaróg rozdrabniamy widelcem, mieszamy z mlekiem, cukrem i brzoskwinią pokrojoną w drobną kostkę. Serek nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon. Wszystkie składniki na sos miksujemy. Sosem polewamy naleśniki
e-PrzepisyKulinarneminut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy, następnie wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch babki, posypujemy owocami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkalimonki kilka owoców żurawiny łyżka cukru trzcinowego Wykonanie: Banany myjemy przekrawamy wzdłuż. Każdą połówkę banana skropić sokiem z limonki. Jogurt mieszamy z dżemem wiśniowym. Wyłożone na półmisku banany polewamy owocowym sosem jogurtowym, posypujemy suszoną żurawiną oraz cukrem trzcinowym. Smacznego
kgwjanczewoczym dodajemy rozmrożone truskawki i trzymamy na gazie do ponownego zagotowania. Odstawiamy. 2. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 3. Do przestudzonych truskawek dodajemy jogurt naturalny, mieszamy. Sosem polewamy makaron
Szefowa kuchnirestauracjach, na stacjach, powstają też specjalne bary specjalizujące się w przygotowywaniu tak zdrowych deserków. Na dobrą sprawę, każdy może taki deser wykonać sam, dodając swoje ulubione owoce, jogurty, bakalie, polewy, dżemy, konfitury. W moim przepisie pojawiły się owoce jagodowe, i ulubiony granat, oczywiście, nie zabrakło też płatków owsianych :) Zapraszam. Składniki: Maliny Borówki Truskawki Granat Musli owsiane ( http://pausegotowanie.blogspot.com/2015/03/domowe-batony-musli-z-suszonymi.html
Pause Gotowanie!delikatnie łyżką wszystkie składniki, próbujemy (na tym etapie możemy jeszcze doprawić nasz sos dodając odrobinę pieprzu lub soli). Makaron penne gotujemy według opisu na opakowaniu. Układamy na talerzach i polewamy sosem. Smacznego
Słodkie okruszkićwiartki Wszystkie składniki sosu mieszamy, by się połączyły. W dużej salaterce układamy rukolę, usmażonego kurczaka, połówki pomidorków, pół-krążki cebuli, jajko, posypujemy rozkruszonym twarogiem. Całość polewamy sosem. Posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewynaleśniki. Twaróg rozdrabniamy widelcem, mieszamy z mlekiem, cukrem i brzoskwinią pokrojoną w drobną kostkę. Serek nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon. Wszystkie składniki na sos miksujemy. Sosem polewamy naleśniki
e-PrzepisyKulinarnełyżeczki octu balsamicznego Przygotowanie: Na talerzu układamy rukolę. Kiełbasę kroimy w paski, paprykę w kostkę, a rzodkiewki w plastry i układamy na rukoli. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, polewamy sałatkę. Całość posypujemy ziarnami słonecznika
Moja smaczna kuchniawidelcem. Dodajemy 20 ml oleju z ziołami, posiekaną papryczkę chili, sól, pieprz, drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i wciskamy sok z 1/2 limonki. Mieszamy. Na koniec polewamy niewielką ilością oleju z pomidorami, czosnkiem i bazylią
Smakowity Blog Kulinarnyukładamy na krawędzi umyte liście szpinaku, następnie przekrojone na pół winogrona, plasterki rzodkiewki, plastry pomidora a na środku kilka talarków ogórka. 2/ Posypujemy wszystko kiełkami rzodkiewki, startym serem oraz polewamy olejem z orzechów włoskich oraz lekko solimy. SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute
Kuchnia PROzdrowotnaogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczka