polewa - 11092 przepisów (strona:463/740)

Odchudzone naleśniki z serkiem i sosem brzoskwiniowym (194 kcal) 263

naleśniki. Twaróg rozdrabniamy widelcem, mieszamy z mlekiem, cukrem i brzoskwinią pokrojoną w drobną kostkę. Serek nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon. Wszystkie składniki na sos miksujemy. Sosem polewamy naleśniki

e-PrzepisyKulinarne
Babka makowa z białą czekoladą 421

minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy, następnie wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch babki, posypujemy owocami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kolorowy banan 161

limonki kilka owoców żurawiny łyżka cukru trzcinowego Wykonanie: Banany myjemy przekrawamy wzdłuż. Każdą połówkę banana skropić sokiem z limonki. Jogurt mieszamy z dżemem wiśniowym. Wyłożone na półmisku banany polewamy owocowym sosem jogurtowym, posypujemy suszoną żurawiną oraz cukrem trzcinowym. Smacznego

kgwjanczewo
Makaron z truskawkami (mrożonymi) 159

czym dodajemy rozmrożone truskawki i trzymamy na gazie do ponownego zagotowania. Odstawiamy. 2. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 3. Do przestudzonych truskawek dodajemy jogurt naturalny, mieszamy. Sosem polewamy makaron

Szefowa kuchni
Deser jogurtowy z owocami 265

restauracjach, na stacjach, powstają też specjalne bary specjalizujące się w przygotowywaniu tak zdrowych deserków. Na dobrą sprawę, każdy może taki deser wykonać sam, dodając swoje ulubione owoce, jogurty, bakalie, polewy, dżemy, konfitury. W moim przepisie pojawiły się owoce jagodowe, i ulubiony granat, oczywiście, nie zabrakło też płatków owsianych :) Zapraszam. Składniki: Maliny Borówki Truskawki Granat Musli owsiane (  http://pausegotowanie.blogspot.com/2015/03/domowe-batony-musli-z-suszonymi.html

Pause Gotowanie!
Kukurydziane penne z cukinią i zielonym groszkiem w pomidorowym sosie 156

delikatnie łyżką wszystkie składniki, próbujemy (na tym etapie możemy jeszcze doprawić nasz sos dodając odrobinę pieprzu lub soli). Makaron penne gotujemy według opisu na opakowaniu. Układamy na talerzach i polewamy sosem. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka z rukolą kurczakiem, miodem 246

ćwiartki Wszystkie składniki sosu mieszamy, by się połączyły. W dużej salaterce  układamy rukolę,  usmażonego kurczaka, połówki pomidorków, pół-krążki cebuli,  jajko, posypujemy rozkruszonym twarogiem. Całość polewamy sosem. Posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Odchudzone naleśniki z serkiem i sosem brzoskwiniowym (194 kcal) 355

naleśniki. Twaróg rozdrabniamy widelcem, mieszamy z mlekiem, cukrem i brzoskwinią pokrojoną w drobną kostkę. Serek nakładamy na naleśniki i zwijamy je w rulon. Wszystkie składniki na sos miksujemy. Sosem polewamy naleśniki

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską, papryką, rzodkiewką i słonecznikiem 193

łyżeczki octu balsamicznego Przygotowanie: Na talerzu układamy rukolę.   Kiełbasę kroimy w paski, paprykę w kostkę, a rzodkiewki w plastry i układamy na rukoli. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, polewamy sałatkę. Całość posypujemy ziarnami słonecznika

Moja smaczna kuchnia
Tortilla z kurczakiem i guacamole 337

widelcem. Dodajemy 20 ml oleju z ziołami, posiekaną papryczkę chili, sól, pieprz, drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy posiekaną świeżą kolendrę i wciskamy sok z 1/2 limonki. Mieszamy. Na koniec polewamy niewielką ilością oleju z pomidorami, czosnkiem i bazylią

Smakowity Blog Kulinarny
Wiosenna sałatka z rzodkiewką 262

układamy na krawędzi umyte liście szpinaku, następnie przekrojone na pół winogrona, plasterki rzodkiewki, plastry pomidora a na środku kilka talarków ogórka. 2/ Posypujemy wszystko kiełkami rzodkiewki, startym serem oraz polewamy olejem z orzechów włoskich oraz lekko solimy. SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute

Kuchnia PROzdrowotna
Tuńczyk w sosie teriyaki 140

ogniu kilkanaście minut, aż trochę zgęstnieje Świeżo zmielonym pieprzem doprawiamy steki. Następnie rozgrzewamy patelnie grillową, na średnio-dużym ogniu grillujemy ok 3-4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy i polewamy niewielką ilością sosu (tak aby powstała glazura). Tak przygotowanego tuńczyka podałam z ryżem i pieczonymi warzywami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Spaghetti z marchewki i cukinii z pulpecikami w sosie pomidorowym 276

wrzącej wody, a po 1 minucie dorzucamy cukinię. Odcedzamy po 20s. Warzywa przekładamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy lekko oliwą. Warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem z pulpecikami. Smacznego

Kolizje Smaków
SAŁATKA BROKUŁOWA Z JAJEM 1257

osolonej wodzie. Pomidorki przekrawamy na połówki. Na talerzu układamy połówki jajek,  pomiędzy układamy różyczki brokuła oraz pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy prażonymi  pestkami słonecznika, oprószamy przyprawami, polewamy sosem czosnkowym. Jeśli lubimy  do sałatki możemy też dodać ugotowanego al dente kalafiora

Z Majeczką w kuchni
Currywurst - niemiecki fast food 427

rozgrzanym oleju smażymy ponacinaną kiełbasę, do zarumienia. Trwa to 5-10 minut. 3. Do sosu dodajemy sól, pieprz, curry i chilli do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.  4. Sosem polewamy kiełbasę. Podajemy z pieczywem

Szefowa kuchni