formy. Formę włożyć do wrzącej wody w garnku i gotować przez 60 minut na słabym ogniu. Formę należy przykryć czymś ciężkim aby się nie przechyliła. Gotową babkę polać polewą czekoladową
Jadło i czytadłoŻelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wrzątku i dodajemy do wiórek. Masa musi się wystudzić. Biszkopt zwilżamy przegotowaną wodą i nakładamy masę koksową, dobrze ją ubijając. Następnie układamy ciastka i polewamy rozpuszczoną czekoladą w mleku. Ciasto schładzamy. Najlepsze jest następnego dnia
Jadło i czytadłopapkę i dodajemy mleczko, dokładnie mieszamy. Gotową masą wypełniamy skórki banana i zapiekamy w 160 stopniach przez ok 15 minut. Gotowe banany posypujemy kolorową posypką lub bakaliami lub też polewamy roztopioną czekoladą
Jadło i czytadłośmietanę i mus dyniowy. Masę delikatnie wymieszać i wylać do niedużej formy keksowej. Piec przez 40 minut w 170 stopniach. Można podawać gdy lekko przestygnie, koniecznie polać jakąś polewą. Ja miałam syrop klonowy i doskonale się uzupełniały te smaki. Można odgrzewać w mikrofali, gdyż na ciepło jest najlepszy. LLLL
Jadło i czytadłokońcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem
Jadło i czytadłomarynaty i grillujemy po 4 minuty z każdej strony. W czasie grillowania marynatę przecedzamy przez sito i gotujemy do zgęstnienia. 5. Kawałki łososia układamy na talerzu, polewamy sosem, posypujemy ciepłą kruszonką i podajemy z sałatką z botwinki
Jadło i czytadłowielkości orzecha włoskiego) i grillujemy je z obu stron, na każdej stronie po ok 6-7 minut. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Na talerzu rozkładamy stroączki groszku, polewamy sosem, układamy ciepłe pulpeciki z łososia i posypujemy orzeszkami
Jadło i czytadłoBuraczki pieką się nieco dłużej niż pozostałe warzywa, więc słupki powinny być nieco mniejsze aby wszystkie warzywa upiekły się równomiernie. Do oleju dodajemy zmiażdżony czosnek, zioła, sól i pieprz, polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Frytki pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni do miękkości (około 20 minut). W czasie pieczenia przygotowujemy sos. Serek wymieszać z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek
Jadło i czytadłozasypujemy cukrem, karmelizujemy. Sos: -dwie kostki czekolady -1/2 małej łyżeczki masła Czekoladę roztapiamy z masłem, mieszamy. Z ciastka wykrawamy równe okrągłe placuszki, przekładamy jabłkami, posypujemy cukrem puderem i polewamy sosem. Nie zdążyłem bąblowi życzyć smacznego; tak szybko to sprzątnął z talerza
BaRepasZebry nie jadłam nigdy ,ale jej wygląd skusił mnie do wypróbowania .Ciasto smaczne ,ale bez fajerwerków ,myślę ,że potrzebuje jakiegoś kremu ,polewy ,jak u mnie i jest zdecydowanie smaczniejsze. Składniki: tortownica 26 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 2,5 szklanka mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka gazowanej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao 2 łyżki
Ladylaura.piekarniku nagrzanym do 180 stopni. lukier: 1/2 białka 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ciepłej wody 1 łyżeczka soku z cytryny Z powyższych składników ucieramy lukier i polewamy nim jeszcze letnie lub całkiem wystudzone rollsy. Jeśli lukier jest za rzadki, dodajemy więcej cukru, jeśli zbyt gęsty - więcej wody lub soku z cytryny. Smacznego! ciasto drożdżowe
bistro mamaduże jabłka sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki wody opcjonalnie cukier do smaku Przygotowanie: Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka z grubym dnem. Polewamy sokiem z cytryny. Dolewamy wodę. Mieszamy, aby nie przypalić jabłek. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy moc palnika i dusimy około 10 minut. Następnie przekładamy do blendera, dorzucamy nasze truskawki i miksujemy
Słodkie okruszkiczasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1,5 cm. paseczki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem,lub mlekiem, polewam delikatnie keczupem i posypuję przyprawą do pizzy. Piekę 18-20 minut. 160-170 stopni z termoobiegiem. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenie mojej wiosny i mojego kota w poscie o zupie kalafiorowej
Kuchnia z widokiem na ogródlekko osolonej wodzie,odcedzam. W rondelku, lub na małej patelni rozpuszczam masło,dodaje do niego bułke tarta i chwilkę zapiekam ( aż będzie delikatnie rumiana) Brukselki wykładam na talarzyk i polewam bułeczką z masełkiem. Podaję na ciepło. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródlodowatej wodzie, targam na małe kawałeczki, wkładam do miseczki i posypuję delikatnie cukrem. Odstawiam w chłodne miejsce na ok. godzinkę. Po tym czasie dodaję kilka kropli octu jabłkowego i polewam śmietaną. Delikatnie mieszam i podaję. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród