polewa - 11092 przepisów (strona:474/740)

TARTA RAFAELLO 1362

powtórzyłabym ten pazerny wyczyn bez wahania:) To tak w ramach wspomnień, a tymczasem zapraszam Was na kawałeczek raju!  SKŁADNIKI NA SPÓD KOKOSOWY: 300 g wafelków kokosowych (bez polewy) 60 g wiórków kokosowych 100 g rozpuszczonego masła SKŁADNIKI NA KREM: 500 ml śmietany kremówki 36% (bardzo zimnej) 2 tabliczki białej czekolady (2 x 100g) 80 g wiórków kokosowych DODATKOWO: wiórki

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z wędzonym łososiem. 327

półmisek, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie,  zielone ogórki kroimy w cienkie plastry, a kiszone w słupki, szalotkę w półksiężyce, wykładamy na pomidorki i polewamy ("piszemy") sosem, plaster wędzonego łososia kroimy w cienkie paski, posypujemy sałatkę, dodajemy jajka pokrojone w 6 części, dodajemy kilka pokrojonych pomidorków, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i gotowe

Kuchnia Beaty
Naleśniki w winnym sosie z mandarynek i mango pod serkiem z sosem czekoladowo - migdałowym. 179

rzadszą konsystencje. Dodatkowo będą potrzebne: -łyżka naturalnego serka homogenizowanego -listki mięty cytrynowej -pokrojone w plastry kiwi Naleśniki przekładamy sosem owocowym i kiwi, na górze robimy kleks z serka i polewamy go sosem czekoladowym

BaRepas
Sałatka owocowa z mango i kiwi w sosie brzoskwiniowym z galaretką. 198

starte kiwi -starta gorzka czekolada -syrop z brzoskwiń Łyżeczkę startego kiwi mieszamy z łyżką syropu z brzoskwiń i kostką startej czekolady. Na talerz wykładamy wg własnej fantazji owoce i polewamy sosem. Dodatkiem jest galaretka. Każdy mógłby ją zrobić sam, wystarczy sok z wybranego owocu, żelatyna i troszkę cukru. Nie miałem jednak czasu na to, by czekać na tężenie, więc wykorzystałem

BaRepas
Lekkie ciasto bananowo-jogurtowe a la sernik bez sera 534

Białka należy delikatnie wmieszać w masę bananową. Wyłożyć do okrągłej , u mnie 16 cm foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut w 170 stopniach. Wierzch udekorować polewą oraz posypać kokosem. Wspaniale smakuje na zimno z dodatkiem herbaty wiśniowej  BIFIX Owoce wiśni zawierają w swoim składzie wiele cennych witamin i soli mineralnych, a także kwasy owocowe

Z Kuchni Do Kuchni
Szynka wieprzowa z ryżem jaśminowym z parowaru 189

oliwek   Przyprawy :  curry  pieprz czarny  kmin rzymski mielony papryka słodka  cząber Mięso myjemy i odsączamy z wody, po czym kroimy na małe kawałki. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy. Posypujemy przyprawami z każdej strony i wkładamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie szynkę wyjmujemy z lodówki i układamy na folii aluminiowej

Parowar Faceta
Kurczak nadziewany brokułami 1609

całym zostawiamy trochę sosu na wierzch) faszerujemy piersi z kurczaka, spinamy wykałaczkami. Kieszonki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.  Nafaszerowane piersi układamy w naczyniu i polewamy pozostałym sosem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Polecam z pieczonymi ziemniaczkami!:) Rozliczenie: Kurczak ( ok. 700g)- 11zł Brokuł -5 zł Papryczki- 0.50zł Mleko- 0.60zł Serki- 3zł reszta - ok.1z

Czerwona Porzeczka
Ciasto pomarańczowo - kakaowe bez pieczenia. 511

razy, kończąc na masie.  Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby zastygło.  Rozpuszczamy 1,5 opakowania galaretki w 500ml wody, odstawiamy żeby lekko stężała. Następnie polewamy nią ciasto i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Smacznego

Symfonia smakowa
SAŁATKA ZE SZPROTKAMI I BOTWINKĄ 132

olej lniany Wykonanie: Do salaterki wykładamy miks sałat , na nie połówki pomidorków, paprykę pokrojoną w kostkę ,krążki cebuli, szprotki osączone. Posypujemy pestkami, zioła mieszamy ze sobą, łączymy z olejem, polewamy sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Kinder Pingui 19322

batonik z dwóch biszkoptów pokrytych chrupiącą czekoladą z mlecznym kremem w środku. I dokładnie takie samo jest nasze ciasto... dwa biszkopty kakaowe przełożone delikatną masą śmietanową i pokryte chrupiącą polewą czekoladową. I proszę mi powiedzieć jak się można im oprzeć? :) Czytaj więcej

Świat Ciasta
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 391

upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kaszka manna z malinami 221

cukier i kaszkę z mlekiem. Mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu, aż kaszka zacznie gęstnieć, często mieszamy aby kaszka się nie przypaliła. Ugotowaną kaszkę przekładamy do szklanego naczynia i polewamy syropem z malinami. Polecam też inne przepisy na wykorzystanie kaszki manny. kaszka i deser The post Kaszka manna z malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowy pucharek z brzoskwiniowymi kawałeczkami 130

brzoskwini kroimy w kosteczkę. Mieszamy z 1/2 szklanki jogurty naturalnego. Wykładamy na dno kieliszków. Pozostałą część jogurtu mieszamy z 1 łyżką soku malinowego. Wykładamy na białą część deseru. Wierzch polewamy resztą soku. Smacznego

Słodkie okruszki
Omlet bez żółtek - dieta wątrobowa 449

przekładamy delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Na gotowy placek wykłądamy pokrojone świeże owoce - ja dodałam banany, ale można użyć również mus jabłkowy albo mrożone owoce. Całość polewamy ulubionym miodem. Smacznego! *Więcej informacji o diecie wątrobowej znajdziecie

Słodkie Przyjemności
Tagliatelle z romanesco z parowaru 207

powyżej jego poziomu i włączamy urządzenie na 8 minut. Kiełki słonecznika kroimy w mniejsze kawałki. Po 8 minutach parowania makaron odcedzamy na sitku. Gdy woda się odsączy, polewamy łyżeczką oliwy z oliwek, posypujemy ziołami dalmatyńskimi i mieszamy.  Tagliatelle przekładamy na talerz, posypujemy kiełkami słonecznika i kładziemy kalafior romanesco.   Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis

Parowar Faceta