polewa - 11092 przepisów (strona:482/740)

Szynka w marynacie cebulowej 186

cebuli dodaję olej oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam marynatę. Mięso myję i osuszam. Nacieram mięso marynatą. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Szynkę układam w naczyniu żaroodpornym i polewam marynatą. Piekę około 2 godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając mięso powstałym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z granatem i serem pleśniowym z sosem miodowo-imbirowym 572

składniki łączymy ze sobą energicznie mieszając (możemy umieścić je w małym słoiczku, zakręcić i porządnie wstrząsnąć) i odstawiamy na 20-30 min, aby smaki się połączyły.  Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed spożyciem

Zawsze głodna!
Ekologiczna granola z bakaliami Symbio 171

stopni. Orzechy siekamy na mniejsze, ale niezbyt małe kawałki. Wrzucamy je do dużej miski. Dodajemy płatki. Olej kokosowy podgrzewamy do stanu płynnego, dodajemy miód i mieszamy. Mieszanką polewamy nasze płatki i orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wysypujemy na blache wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15-20 min bardzo często mieszając, aby granola się

Zawsze głodna!
Cytrynowa Delicja 258

Cytrynowa Delicja składa się z puszystego i waniliowego biszkoptu z dodatkiem budyniu, cienkiej warstwy dżemu cytrynowego, który dodatkowo wzmacnia smak oraz łączy biszkopt z galaretką- również cytrynową- pokrytą mleczną polewą z fantastycznym zdobieniem w postaci dwukolorowych mini rurek. Ciasto, mimo niewielkiego wkładu pracy jest bardzo smaczne i przy okazji orzeźwiające, no i mimo swojej prostoty wygląda bardzo elegancko :) Biszkopt

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z brokułem i kurczakiem 238

godzinie mięso obsmażamy na oleju. Brokuł studzimy i łączymy z kawałkami kurczaka. Przygotowujemy sos z jogurtu, carry, majonezu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Odrobinę solimy i pieprzymy. Sosem polewamy sałatkę, mieszamy. Dobra zaraz po zrobieniu. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Mule z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym 125

sito lub gazę - w ten sposób pozbywamy się resztek piasku, który mógł być zamknięty w muszlach. Do przesączonego płynu dodajemy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Tak sporządzonym sosem polewamy małże. Podajemy z natką pietruszki lub kolendry

W SMAK
SoczySTY Stek z tuńczyka z PEŁNOziarnistym spaghetti i prażonymi migdałami 259

gotujemy zgodnie z informacją zawartą na opakowaniu w lekko osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek, po ugotowaniu odcedzamy pomidorki zdejmujemy z patelni i układamy na niej steki, polewamy je po wierzchu odrobiną oliwy, oprószamy oregano, smażymy około 2 minut z każdej strony, nie dłużej, bo przesuszymy mięso do steków dorzucamy pomidorki podajemy razem z makaronem. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Sałatka z pieczonym bakłażanem i rukolą 245

talerz rwiemy sałatę i dodajemy garść rukoli, kroimy mozarellę w plastry które przepoławiamy i kładziemy na sałacie. 3/ Pomidorki przekrajamy na pół i układamy na sałacie, dodajemy upieczonego bakłażana, polewamy passatą i oliwą. Solimy sałatkę i posypujemy pestkami dyni i igiełkami rozmarynu. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
CIASTO W 8 MINUT – BANANOWE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 2721

mieszamy, wlewamy do miseczki żaroodpornej. Wkładamy na najwyższą moc! mikrofalówki na 6 minut. GLASAŻ / GLASAGE: Śmietanę z masłem zagotowujemy, zalewamy pokruszoną czekoladę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. CAŁOŚĆ: Polewą oblewamy przygotowane ciasto ( ściany lekko wierzch ) i obsypujemy prażonymi orzechami. Smacznego! UWAGA! CIASTO NADAJE SIĘ TYLKO DO PRZYRZĄDZENIA PRZED SAMYM PODANIEM. Później dość szybko wysycha

Ostra na Słodko
Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem 185

Krok 1 Pomidory, ser kozi oraz awokado kroimy w kawałki.Rukolę myjemy układamy na półmisku. Następnie warstwowo układamy makaron, ser kozi, pomidorki oraz awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz polewamy oliwą z orzechów.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Domowy winegret nie tylko do sałatek 162

wymieszać z aromatyzowanymi olejami jak olej orzechowy, sezamowy. Do sosu winegret można dodać zioła wedle własnego uznania ja w tym przypadku dodałam świeży szczypiorek i świeżą natkę pietruszki. Sałatę polewamy naszym winegretem krótko przed podaniem. Dobrze zamknięty sos możemy przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. Po wyjęciu z lodówki dobrze wstrząśniemy i możemy go użyć . Życzę wielkiej podróży smakowej podczas

Basia w kuchni
Babka piaskowa 201

trakcie pieczenia. Piec w temperaturze 165 stopni około 50 minut. Wyjąc z piekarnika, jak lekko ostygnie wyjąc z formy i posypać cukrem pudrem, oblać lukrem lub inną ulubioną polewą. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Szwajcarska zapiekanka serowa 142

nabierze konsystencji dodajemy starte sery. Przyprawiamy białym pieprzem i solą. Ugotowany makaron mieszamy z boczkiem i cebulą, przekładamy do naczynia do zapiekania (do jednego dużego lub kilku mniejszych), polewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Serniczki z gruszką i sosem karmelowym 118

doprowadzamy do wrzenia. Kiedy karmel się zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy ok 10 minut dość często mieszając aby się nie przypalił. Karmel powinien odrobinę zgęstnieć. Lekko przestudzonym karmelem polewamy serniczki. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Tort chałwowy i pierwsze urodziny bloga 149

łyżce budyniu i pokruszoną chałwę. Płaty biszkoptu nasączyć herbatą, wyłożyć połowę konfitury wiśniowej i połowę kremu. Przykryć kolejnym płatem, wyłożyć resztę konfitury i masy. Krem przykryć ostatnim płatem. Ozdobić polewą czekoladową (roztopić czekoladę z dodatkiem śmietany kremówki) i chałwą. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania