pojemnika na ryż i dokładamy na 2 poziom parowaru na 5 minut przed końcem pracy urządzenia. Ser kozi kroimy w kostkę. Gdy urządzenie się wyłączy jarmuż przekładamy na talerz, polewamy olejem z cytryną i bazylią i kładziemy na niego buraczki i kozi ser. Quinoa przełożyłem tym razem w foremkę o kształcie serduszka i położyłem obok sałatki. Czekam na wasze komentarze
Parowar Facetagęsta wrzucamy uprażone na suchej patelni migdały i delikatnie mieszamy. Gotowy krem chłodzimy w lodówce następnie przekładamy całość na jeden biszkopt i układamy na całości truskawki. Przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą i ozdabiamy truskawkami i czereśniami
noteskulinarnyfigaszklanki mocnej kawy łączymy z pozostałym cukrem oraz orzechowym syropem. Podgrzewamy na niewielkim ogniu aż do połączenia składników, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Gorącym syropem ostrożnie polewamy ciasto. Gdy ciasto wchłonie syrop, możemy je pokroić na porcje
noteskulinarnyfigaśrodek wbijamy kawałeczki czekolady. Zapiekamy na grillu w folii aluminiowej lub w piekarniku z funkcją grill do momentu, aż skórka będzie ciemno brązowa, a czekolada się roztopi. Na koniec polewamy sokiem pomarańczowym i dekorujemy borówkami
noteskulinarnyfigadelikatnie dzielimy na segmenty, z mandarynką postępujemy tak samo. Owoce układamy na talerzu. Cebulkę kroimy w paseczki i układamy na owocach. Przygotowujemy sos, łączymy wszystkie składniki i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę i posypujemy całość pestkami słonecznika. Należy pamiętać, żeby wybrać dojrzałe owoce
noteskulinarnyfigaKapustę kroimy w paski. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę. Wszystko razem łączymy. Jogurt , majonez, ocet, cukier mieszamy w kubeczku. Polewamy surówkę - mieszamy. Gotowa SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyoliwek papryka słodka w proszku sól Marchewki obieramy i kroimy na słupki jak frytki tylko troszkę cieńsze. Przekładamy do miski i posypujemy słodką papryką i odrobiną soli. Całość polewamy oliwą z oliwek i mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Po upieczeniu możemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwkładamy je na kilkanaście minut do zamrażalnika. Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej w osobnych miseczkach. Trufle po wyjęciu z zamrażalnika obtaczamy w czekoladzie, w kakao, lub polewamy czekoladą. Z przepisu wyszło 40 trufli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem ok godziny. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy kolejne 40 minut. W między czasie otwieramy piekarnik i polewamy mięso z góry tłuszczem, który się wytopił w czasie pieczenia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkifarsz nakładamy na kapelusze pieczarek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie jajko delikatnie roztrzepujemy i łyżką polewamy nim pieczarki. Na każdą dajemy kawałek żółtego sera na wierzch i zapiekamy w piekarniku kolejne 5 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkićwiartki i układamy na szpinaku. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Dodajemy pokrojoną cebulę. Jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i solą. Sałatkę posypujemy pieprzem i polewamy sosem czosnkowym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiuprażyć na suchej patelni. Płatki zostawiamy do ostudzenia. W garnku rozpuścić margarynę i dodać do niej śmietanę, cukier, kakaa, cały czas trzymając na ogniu i mieszając. Do tak przygotowanej polewy czekoladowej przesypujemy płatki i mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta dodać pół szklanki mleka lub wody. Całość odstawiamy, aż płatki nasiąkną i masa zgęstnieje. Następnie formujemy z masy kulki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz kakao, następnie dodajemy schłodzoną, rozrobioną w szklance wody żelatynę. Upieczone ciasto dzielimy na 3 krążki, przekładając uzyskaną masą. Górę ciasta polewamy pozostałą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirodzajami musztard. Połowę cebuli kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do sosu. Całość mieszamy. Do sosu dodajemy łyżeczkę carry i pół łyżeczki kurkumy. Sosik dokładnie mieszamy i dość obficie polewamy nim przygotowane śledzie z cebulą. Sos powinien być dość gęsty. Całość dekorujemy gałązkami koperku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipół plasterki lub drobniej. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z jogurtem i powstałym sosem polewamy surówkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki