Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek . Mieszamy i gotowe. Kuskus mieszamy z cebulką i zalewamy wodą według przepisu. Na kaszy układamy kulki twarogowe, polewamy sosem czosnkowym i gotowe. Kulki z bakaliami Składniki: -ok. 25 dkg twarogu -kilka łyżek jogurtu naturalnego -bakalie: suszone śliwki i morele, rodzynki, żurawina, orzeszki ziemne -makaron "sznurki" -cukier lub miód
Maminek kulinarnybeszamelowy. Powinien być rzadki , dlatego można dodać więcej mleka. Do sosu dodać starty żółty ser oraz doprawić sola i pieprzem. Kurczaka i brokuł dodać do sosu - wymieszać. Polewać sosem makaron lub całość wymieszać z makaronem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySkładamy burgery w dowolnej kolejności. U nas wygląda to tak : -smarujemy dolną bułkę sosem - przykrywamy sałatą - układamy mięso z serem - plasterki ogórków - pomidora - cebuli. Posypujemy prażoną cebulką i znów polewamy sosem. Przykrywamy całość bułką i zajadamy :) Same lub z frytkami... Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeOpłukaną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do salaretki. Dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w talarki i ananasa w kostkę. Następnie dokładamy kurczaka pokrojonego w kostkę oraz orzechy. Polewamy sosem i dekorujemy listkiem mięty. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaplastry. Ser kroimy w mniejsze kawałki wielkości pomidorów, układamy na talerzu naprzemian pomidory i ser. Wodę łaczymy z olejem, dodajemy posiekaną suszoną natkę pietruszki. Dodajemy sól i pieprz, polewamy sałatkę, obkładamy dodatkowo świeża natką
Z Majeczką w kuchnimało czasu). Smażymy na średnim ogniu ok. 7 minut co chwilę mieszając. Chodzi o to, by nie były kompletnie surowe. Do naczynia żaroodopornego przekładamy warzywa, posypujemy je przyprawami, następnie polewamy oliwą i mieszamy. Pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut. 5 minut przed wyciągnięciem posypujemy mozarellą (fetą lub innym żółtym sere, wg uznania). Mięso grillujemy. Nielubiana przez Naczelnego
Kitchens Alphabettalerzu wysypujemy sezam czarny i biały, po czym obtaczamy w nim usmażoną rybkę. Na talerzach układamy sałatkę, następnie avocado i kiwi, oprószamy serkiem wędzonym, układamy rybę i pomidorki. Polewamy olejem rydzowym, który zastąpi nawet najlepszy winegret! Smacznego
Sajkofanka smakubułki, parówki oraz tarty ser. PODANIE (3 min) Do podgrzanych/stostowanych bułek, wkładamy po jednej, podgrzanej parówce. Następnie nakładamy na to obfitą porcje sosu chili, posypujemy startym żółtym serem i polewamy musztardą. Chilli dog dzięki podwójnej porcji mięsa świetnie regeneruje – kilka porcji bez problemu uleczy nawet największe obrażenia po ulicznych strzelaninach. Tylko pamiętajcie, aby nie bić sprzedawcy ani rozjeżdżać stoiska
Nerds Kitchenwodą, w celu wychłodzenia szynki. NIE OTWIERAĆ szynkowara! Włożyć go jak jest do lodówki, na dobę. Na drugi dzień zwolnić zaczep, ściągnąć sprężynę i odwrócić pojemnić dnem do góry, polewać gorącą wodą, szynka powinna się sama wysunąć z foremki. Zapachu nie da się opisać, ale jest piękny ! Polecam z czystym sumieniem, na sam początek przygód z własnymi szynkami, właśnie
Z Kuchni Do Kuchnilyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień babci udany ! A pierożki ...kruche i aromatyczne ... Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnijeszcze przez ok. 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ok. 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem. Całość można posypać świeżymi listkami bazylii. Moje posty
Słodka Stronamusztardą. Na spód miseczki wsypujemy połowę startego żółtego sera, połowę starych jajek, posiekaną cebulkę i połowę sosu. Następnie układamy odsączonego łososia z puszki, drugą połowę jajek i sera. Polewamy resztą sosu i posypujemy kukurydzą, Na wierzch układamy umytą wcześniej rukolę
Aga w kuchnicoś innego! Składniki : * garść rukoli * kilka plasterków salami * papryczki nadziewane * oliwki * feta * oliwa z oliwek Przygotowanie : Wszystkie składniki układamy na talerzu według własnej inwencji twórczej. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Razem ze mną udział w Wyzwaniu Blogerek wzięły udział : Iwona , Magda , Gosia , Sabina , Dorota . Dziękuję dziewczyny za kolejne wyzwanie
Magiczne Życie Martywtedy naleśniki złożone na 4 razy (zrobi się kształt stożka). Obgotowujemy je w sosie po 4 min z jednej i drugiej strony. Wykładamy na talerz 2 gorące naleśniki i polewamy sporą ilością sosu z pomarańczami. Można udekorować odrobiną bitej śmietany i liściem mięty. Smacznego! Post Naleśniki z pomarańczami w sosie suzette pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smakiśmietanę, dodajemy chrzan i ser. Rozpuszczamy to wszystko na małym ogniu dodając porzeczki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schab kroimy na 1 cm plastry. Układamy na talerzu i polewamy sosem serowym. Wyśmienicie smakuje z kaszą gryczaną lub jaglaną. Smacznego! Post Pieczeń schabowa z sosem serowym i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smaki