polewa - 11092 przepisów (strona:495/740)

Kawowo - czekoladowe muffinki 213

muffinki, jednak nie piekę ich zbyt często. Właściwie sama nie wiem dlaczego;)) Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo- kawowe muffinki z czekoladą polewą. Wyborne!   Składniki:   1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 jajka,  3/4 szklanki maślanki,  1/2 szklanki kakao,  3/4 szklanki gorącej kawy,  szklanka cukru

Z miłości do słodkości
Angel food cake czyli poWeekendowe Lakocie odc.75 323

przez 25-30 minut (do suchego patyczka).  Ciasto studzimy w foremce, wyjmujemy dopiero, gdy całkiem ostygnie. Z cukru pudru i odrobiny wody przygotowujemy gęsty lukier. Polewamy nim ciasto i posypujemy po wierzchu wiórkami lub płatkami kokosa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka łososiowa z sosem koperkowym 230

piórka z cebuli które dajemy do rogów. 2/ Ze śmietany, poszatkowanego drobno koperku, soli, pieprzu, cukru i soku z cytryny robimy sos - mieszając wszystko aż do jednolitej konsystencji 3/ Polewamy sos na sałatkę między kawałkami łososi i wbijamy w niego przepołowione na pół talarki ogórka kiszonego. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Jem zdrowo: sałatka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 346

łyżka octu balsamicznego " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 octem.Mozzarellę rwiemy na mniejsze części, suszone pomidory kroimy w paski. Wszystkie składniki układamy warstwowo, posypujemy siemieniem lnianym oraz tymiankiem, polewamy oliwą i octem. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

CoolinarniePL
Sałatka Cezar na szpinaku 362

zdjęciu. Na koniec posypujemy startym serem. 4/ Z jogurtu, majonezu i kremówki robi sos mieszając wszystko. Dodajemy czosnek, pieprz, sól, odrobinę cukru i sos Worcestershire. 5/ Polewamy sosem sałatkę. Smacznego

Kuchnia PROzdrowotna
Polędwiczka wieprzowa z serem gorgonzola i boczkiem 197

pozostałą marynatą. 3. Gorgonzolę kroimy na 5 równych plastrów. Układamy na 5 polędwiczkach, przykrywamy pozostałymi 5 i zawijamy ściśle boczkiem, pomagając sobie wykałaczką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy marynatą z tłuszczem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30-35 minut. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki ;) Smacznego!  Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Piernik staropolski 171

upieczonego ciasta przekładamy go ciepłymi powidłami śliwkowymi. Jak ktoś lubi to może do powideł dodać bakalie. Następnie przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy i czekamy do świąt, aż skruszeje. Piernik polewamy czekoladą albo lukrem. Ozdabiamy wedle uznania. Piernik wykładamy do foremki na grubość 3-4 cm (2 blachy). Czas pieczenia: 50-60 min.- temp. 180st.C) Polecam ten przepis każdemu kto uwielbia

tojestpyszne.blogspot.com
Piegusek 146

cytryny, sól i gałkę muszkatołową. Pieczemy w tortownicy o średnicy 21 cm - 180 st.C 55-60 minut. Ja ciasto ostygnie nakłuwamy w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków i polewamy ponczem (1/4 szklanki soku z cytryny zagotowujemy z 1/4 szklanki cukru. Czekamy aż ostygnie). Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Surówka z kapusty pekińskiej 232

oliwek Kapustę kroimy w paski, jabłko i paprykę w kostkę, pora w cienkie paski. Marchewkę trzemy na jarzynowej tartce. Wszystkie warzywa wkładamy do naczynia. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy oliwą z oliwek.Dodajemy kilka kropli soku z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy dokładnie. Przed podaniem jeszcze raz delikatnie mieszamy

tojestpyszne.blogspot.com
Letnia sałatka owocowa 100

części. Owoce układamy naprzemiennie w szklanym pucharku do wyczerpania składników lub do pełna. Deser będzie się również pięknie prezentował w kieliszkach do whisky lub koktajlowych. Polewamy likierem Baileys i dekorujemy listkiem melisy

Pyry na Gaz
Brzdąc poznański 364

każdej cukierni w stolicy Wielkopolski. Oryginalnie ciasto nie jest nasączanie ponczem, nie jest dekorowane posypkami czy orzechami a także nie ma dodatków w postaci innych warstw, owoców czy polew. Mimo to jest absolutnie przepyszne. Brzdąc poznański Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 110g mąki ziemniaczanej 60g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu Masa: 1 litr

Pyry na Gaz
Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru 319

pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez 40 minut. W małym garnku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej kawałki czekolady. Podgrzewamy jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Przygotowaną polewę nakładamy na ciasto. Pozostawiamy do wystudzenia

Pyry na Gaz
Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 171

płat i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy na papierze do pieczenia w 180 stopniach C prze około 15 minut.    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Gotowe ciasteczka polewamy czekoladą i zostawiamy do wystygnięcia

Pyry na Gaz
Figi zapiekane z miodem i orzechami 181

nieco ćwiartki owocu aby powstało coś na kształt koszyczka. Układamy w małych kokilkach do zapiekania. Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami. W nacięcie wsypujemy płatki owsiane z orzechami i polewamy łyżka płynnego miodu. Zapiekamy 8-10 minut w 180 stopniach

Pyry na Gaz
Sałatka z kuskusem i fetą 159

Przelewamy zimna wodą. Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i polewamy nim całość

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania