Tofu sezamowe na boczniakach
Tofu sezamowe na boczniakach
Przepis na : obiad
Tofu, to nic innego, jak twarożek sojowy. W Chinach nazywany jest 豆腐 dòufǔ. Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich. Tofu sezamowe na boczniakach z dodatkiem p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, marynaty, ryż, sos sojowy, czosnek, sok, por , sezam, sosy, wegetariańska, wegetarianskiego, kuchnia chińska, dania mięsne, polewa, niskokaloryczne, wegańskie, ser feta, feta, obiad, masło czosnek, ryż po chińsku, ryż smażony, sos do ryżu, dania chińskie, sos mięsny, lekkie dania
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję