Tofu sezamowe na boczniakach

Tofu sezamowe na boczniakach

Tofu sezamowe na boczniakach

Przepis na : obiad

Tofu, to nic innego, jak twarożek sojowy. W Chinach nazywany jest 豆腐 dòufǔ. Tofu jest bogatym źródłem białka, co ma szczególne znaczenie w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni chińskiej. Jest także źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Stanowi często spotykany składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich. Tofu sezamowe na  boczniakach z dodatkiem p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, marynaty, ryż, sos sojowy, czosnek, sok, por , sezam, sosy, wegetariańska, wegetarianskiego, kuchnia chińska, dania mięsne, polewa, niskokaloryczne, wegańskie, ser feta, feta, obiad, masło czosnek, ryż po chińsku, ryż smażony, sos do ryżu, dania chińskie, sos mięsny, lekkie dania

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.