oczywiście indywidualną sprawą każdego z nas. Ogólnie przyjęło się, że idealny stek smaży się tyle minut, ile ma centymetrów wysokości. 3. Gdy stek jest już wysmażony, flambirujemy, czyli polewamy go odrobiną whiskey, podpalamy przy pomocy zapalniczki i potrząsamy patelnią, aż do wygaśnięcia płomienia. Następnie dodajemy łyżkę masła, natychmiast zdejmujemy z ognia i potrząsamy, aż do jego rozpuszczenia. Przekładamy
My Culinary Artkładę łososia i smażę parę minut z każdej strony (do uzyskania ładnego koloru). W międzyczasie nakładam na talerz sporą garść jarmużu i polewam łyżeczką oliwy z oliwek. Dodaję również sezam, który pozostał na patelni ze smażenia - nie lubię jak coś się marnuje. Nakładam łososia i GOTOWE !!!! Koktajl Jeszcze przepis na szybki koktajl
Życie na widelcuCzysta ekstaza … dojrzałe, soczyste jagody na kremowej wanilii z polewą lukrową. Doskonały deser” Czy taka zachęcająca recenzja nie skusiła by Was do odpalenia tego wosku? Mnie przekonała, dlatego Berrylicious szybko znalazł się na mojej liście zakupowej. Ale czy tak pachnie jak zapowiada producent? Przyznam się, że dla mnie niestety nie. Gdzieś tam przebija się zapach wanilii i cukru. Może
Magiczne Życie Martydodajemy kurczaka, podsmażamy i dodajemy warzywa. Smażymy do zeszklenia cebuli. Doprawiamy do smaku. Upieczone placki przekładamy na talerze. Nakładamy kurczaka, następnie warzywa i polewamy sosem czosnkowym
Maminek kulinarnymożecie użyć dowolnego likieru pomarańczowego lub dodać inny ulubiony alkohol). Do tego truskawki (można zgrzeszyć raz w zimie i się na nie skusić:D) i najwyraźniejszy akcent w postaci polewy z glassy. Gwarantuję Wam prawdziwą rozpustę i cudowne doznania smakowe!:)) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: podłużne biszkopty - ladyfingers (około 1,5-2 paczki) 500 g mascarpone cukier puder do smaku
Słodko-Słony Świat Ilonytylko z grzeczności, o tyle tą się zajada i jeszcze na koniec potrafi powiedzieć "dobra była" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według przepisu Karkówka w cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską lub startym żółtym
chwile dla mniedoprawiamy delikatnie ziołami. Dodajemy usmażone mięsko:) Możemy dodać na koniec ser mozarella. 7. Wykładamy na talerz ziemniaki z mięsem. Dodoajemy pomidory z ziołami, oliwki, kukurydzę oraz brokuł. Calość polewamy sosem czosnkowym. Bon appetit
Kuchnia Pełna Pasjimięso nie będzie surowe (najlepiej sprawdzić organoleptycznie) ;-P 5. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojoną paprykę. 6. Doprawiamy do smaku 7. Gotujemy ulubiony makaron, na talerzach polewamy makaron sosem i gotowe!;) . P.S. Całość można posypać żołtym serem, mozarellą, bądź parmezanem
Kuchnia Pełna Pasjisię rozpuścił 5. Dodajemy do sosu ugotowane klopsiki, doprawiamy do smaku drobno posiekanym koperkiem (w dużej ilości), oraz pieprzem ziołowym. 6. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Wyjmujemy na talerze, polewamy sosem. Równie dobry sos ten jest z ziemniakmi:) Bon appetit
Kuchnia Pełna Pasjicebule, przyprawa do Karkówki firmy Prymat, oliwa Przygotowanie: 1. Karkówkę kroimy w plastry. 2. Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z karkówką. Doprawiamy przyprawą do karkówki i polewamy kilkoma kropelkami oliwy. Odstawiamy na kilka godzin mięso do lodówki. 3. Na rozgrzaną patelnię wykładamy doprawiane mięso z cebulą. Smażymy ok 30minut. (możemy podlewać niewielką ilością wody
Kuchnia Pełna Pasjiłączymy z majonezem, wyciskamy czosnek, dodajemy sól i pieprz. Odstawiamy do lodówki na jakiś czas. 5. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie. Pomidory kroimy w kostkę. 6. Wykładamy na talerze, polewamy sosem;-) Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjiłyżką mąki, dodajemy do cebuli z kurkami. Dusimy kilka minut. 5. Koper drobno siekamy, dodajemy do sosu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Wykładamy na talerze polędwiczki i polewamy sosem. Bon a petit
Kuchnia Pełna Pasjikremu i biszkopt nasączony herbatą. Na nim znów rozłożyć krem budyniowy, żółty mus jabłkowy i pozostały krem. Wierzch przykryć ciastem miodowym. Ciasto ozdobić polewą czekoladową. Smacznego
kgwjanczewosparzyć gorąca wodą i obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, dodać do duszących się warzyw. Przyprawić papryką chili, tymiankiem, solą oraz pieprzem dusić jeszcze 10 min. Klops polewamy sosem. Można podać na gorąco jak również smakuje wybornie na zimno. Smacznego
kgwjanczewo